armoa arkeesi

Merkityksen etsintä

merkityksen etsintä

Oletkos sinä etsinyt merkitystä elämällesi ja silti et ole sitä löytänyt? Hoidetaan tämä asia tässä ja nyt, sillä ongelma johtunee siitä, että olet etsinyt merkitystä aivan vääristä paikoista.

Voi olla, että olet etsinyt arvostusta kaikkialta ja siltikin et ole sitä saanut. Älä käsitä väärin, voit olla maailmankuulu tiedemies tai valioluokan urheilija, mutta voit silti yhä etsiä merkitystä elämällesi. Sillä mitkään kunnianosoitukset tai saavutukset eivät lopulta tyydytä tai anna sinulle sitä, mitä todella tarvitset. Ja sitä varten yhä vain etsit merkitystä.

Merkityksen etsintä

Merkityksellisyys ei pakene meitä eikä sitä edes ole vaikeaa löytää, jos vain etsimme sitä oikeasta paikasta. Kun nostamme katseemme Jumalaan, löydämme kaipaamamme arvostuksen. Se on jotain niin erityistä, ettei sitä kukaan pysty ottamaan meiltä pois. Ei edes silloin kun olemme sairasvuoteella emmekä pysty mihikään. Katsos, arvomme ja merkityksemme johtuu siitä, vain ja ainoastaan siitä, että olemme Jumalan lapsia. Silloinkin kun olemme voimattomia.

Katsokaa, kuinka suurta rakkautta Isä on meille osoittanut: me olemme saaneet Jumalan lapsen nimen, ja hänen lapsiaan me myös olemme. (1 Joh. 3:1)

Ei siis ole olemassa yhtään Jumalan silmissä merkityksetöntä ihmistä. Kun todella omaksumme tämän totuuden, merkityksen etsintä voi loppua. Voimme ryömiä Isän syliin ja löytää sieltä kaiken tarvitsevamme: rakkauden, hyväksynnän, anteeksiannon, rauhan, ilon, ja – kyllä – merkityksen.

Oman arvon ymmärtäminen

Oman arvon ja merkityksen ymmärtäminen ovat tärkeitä asioita, mutta Jumalan rakkaus ja huolenpito eivät lopu edes tähän. Hän on luvannut pitää lapsistaan huolta maailman loppuun saakka.

Ja nyt – näin sanoo Herra,
joka sinut loi, Jaakob,
joka sinut muovasi, Israel:
– Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut.
Minä olen sinut nimeltä kutsunut,
sinä olet minun.

Kun kuljet vesien halki, minä olen sinun kanssasi,
kun virtojen poikki, ne eivät tempaa sinua mukaansa,
kun astut tulen lävitse, sinä et pala
eikä liekki sinua polta.
Minä, Herra, olen sinun Jumalasi.
Minä, Israelin Pyhä, olen sinun pelastajasi.
Minä annan lunnaiksi sinusta
Egyptin, Nubian ja Seban maat.
Koska olet arvokas minun silmissäni,
koska olet kallis ja rakas
,
minä luovutan kansanheimoja sinun sijastasi,
kansakuntia sinun henkesi hinnaksi.

(Jesaja 43:1-4)

Meillä on mahtava Jumala. Hänessä löydämme merkityksemme ja kaiken mitä kaipaamme. Mikään tai kukaan muu ei sitä voi tehdä. Joten lopetetaan merkityksen etsiminen muualta kuin Jumalasta. Annetaan hänen täyttää meidät kokonaan äärettömällä rakkaudellaan ja voimannuttavalla armollaan. Uudestaan ja uudestaan. Ja kun pysyvästi elämme armossa ja rakkaudessa, ihmeitä tapahtuu meissä ja meidän kauttamme. Lopulta voimme ei vain tietää vaan myös tuntea arvomme ja merkityksemme.

Rukoillaan

Rakas Jumala,
Ole ylistetty äärettömän rakkautesija vuoksi
ja siksi, että annat meille merkityksen lapsinasi.
Auta meitä muistamaan arvomme sinussa
ja kohtelemaan myös muita arvostaen.
Rakastamme sinua!
Kyllästä meidät rakkaudellasi ja armollasi niin,
että voisimme osaltamme muuttaa maailmaa.
Jeesuksen nimessä,
Aamen
Q

P.S.

Mitä sinulle kuuluu? Koetko itsesi rakastetuksi ja arvostetuksi? Älä odota sitä ihmisiltä, vaan hakeudu vierihoitoon Jeesuksen luo. Ihmiset ovat ihmisiä, mutta Jumala on Jumala. Joten ei odoteta ihmisiltä sitä, mitä vain Jumala voi antaa. Mutta Jumalan resurssit ja mahdollisuudet ovatkin sitten toista luokkaa! Mikään ei ole hänelle mahdotonta ja kukaan ei ole hänelle arvoton. Sinä olet suuresti rakastettu ja arvostettu yksilö. Jumala tuntee juuri sinut ja haluaa kuulla miten sinä voit. Ihan jokainen päivä. Joten käy rohkeasti hän eteensä ja kerro mitä sinulla on sydämelläsi ja mitä sinä tarvitset. Ota vastaan Jumalan rakkauden säteet ja anna niiden oikein imeytyä syvälle sydämeen. Sinä olet rakastettu ja arvostettu. Mikään mahti maailmassa ei voi sitä muuttaa. Ole suuresti siunattu, ystäväni. Ole suurenmoisesti siunattu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *