usko

Epäkimurantti usko

Joskus teemme elämästämme aivan liian monimutkaista. Emme tarkoituksella mutta kuitenkin. Sama pätee uskoon. Se on tarkoitettu iloksi ja rakennukseksi elämänmatkallemme. Ja me teemme siitä monimutkaisen taakan. Miten me päädyimme tähän, jos kerran Jumala loi meidät ilokseen nauttimaan hänestä ja elämästä, jonka hän meille antaa? Miten voisimme yksinkertaistaa asioita?

Okei. Miten tämä sitten tapahtuu? Yksinkertaistamme asioita keskittymällä jälleen perusasioihin. Jos kerran usko ei ole tarkoitettu monimutkaiseksi, etsimme uskon keskeiset asiat ja pitäydymme niihin. Keskeisin kristinuskon asia on Jeesus ja mitä hän teki meidän puolestamme.

Veljet, meillä on siis täysi oikeus astua sisälle kaikkeinpyhimpään, koska Jeesus on uhrannut verensä ja näin avannut meille uuden, elämään vievän tien, joka kulkee väliverhon – hänen ruumiinsa – kautta. (Hepr. 10:19-20)

Jeesuksen vuoksi voimme vastaanottaa armoa, uskoa ja elämää yltäkylläisesti. Usko on vain näiden vastaanottamista ja jokapäiväisen elämämme elämistä Jumalan läsnäolossa. Sillä siellä löydämme ehtymättömän ilon ja epäkimurantin uskon.

Sinä osoitat minulle elämän tien,
sinun lähelläsi on ehtymätön ilo,
sinun oikealla puolellasi ikuinen onni.

(Psalmi 16:11)

Epäkimurantti usko

A. W. Tozerin sanoin ”Jumala loi meidät ilokseen, joten hän loi meistä kykeneviä nauttimaan ihanasta ja ihmeellisestä pyhästä yhteydestä hänen kanssaan. Jumala haluaa meidän näkevän hänet ja elävän hänen kanssaan ja imevän elämää hänen hymystään.” Eikö tämä ole ihanaa? Meidät on tarkoitettu elämään iloiseen ja pyhään yhteyteen Jumalan kanssa.

Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän. (Joh. 10:10)

Usko on yltäkylläistä elämää Jumalassa. Ei mitään sen monimutkaisempaa. Sekä elämä että usko ovat Jumalan lahjoja nautittavaksi hänen kanssaan. Meidät on kutsuttu elämään hänen yhteydessään ja imemään elämää hänen hymystään. Tämä on yltäkylläistä elämää ja epäkimuranttia uskoa. Kyllä, kiitos!

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi, että olemme tehneet elämästämme ja uskostamme monimutkaisia.
Auta meitä yksinkertaistamaan elämäämme ja uskoamme.
Luovutamme omat tekomme ja touhotuksemme ristin juurelle ja
vastaanotamme kaiken, mitä sinulla on meille varattuna.
Kiitos, että rakasta meitä ja lähetit Jeesuksen tieksi yhteyteesi.
Vedä meitä puoleesi.
Näytä meille, mitä pyhä yhteys kanssasi voisi olla.
Hymyile meillä, Herra!
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, jos uskosi (ja elämäsi) on kovin kimuranttia, on aika kaivautua uskon ytimeen, kiilata Jeesuksen syliin. Usko on tarkoitettu iloksi ja vahvistukseksi, ei taakaksi tai ongelmavyyhdiksi. Jeesus näyttää tien Taivaan Isän yhteyteen. Pysytään siellä: ehtymättömässä ilossa, yltäkylläisessä elämässä. Sitä se on, epäkimurantti usko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *