uskossa kasvaminen

Kysy Jumalalta

Onko sinun vaikea kysyä neuvoa? Ajaletko mieluummin päämäärättömästi kuin nöyrtyisit pyytämään apua? Miksi on niin vaikeaa myöntää, että olemme hukassa? Täytyy olla kyse ylpeydestä. Haluamme teeskennellä hinnalla millä hyvänsä tietävämme, mitä teemme. Mutta mitä nopeammin myönnämme olevamme avuttomia, sitä nopeammin pääsemme jatkamaan matkaa oikeaan suuntaan. Näin on myös hengellisessä elämässämme.

Meidän ei tarvitse tietää kaikkea. Itse asiassa ihmiset, jotka osaavat kysyä oleellisia kysymyksiä, ovat mielestäni kaikken tehokkaimpina ja fiksuimpia. He saavat sen tiedon, mitä tarvitsevat, silloin kuin sitä tarvitsevat ja siten pääsevät heti jatkaamaan matkaansa kuin ammattilaiset. Sillä tavalla minä haluaisin elää. Haluan kehittyä hyväksi kysymysten tekijäksi ja tiedon kerääjäksi. Erityisesti hengellisissä asioissa.

Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. (Fil. 4:6)

Kysy Jumalalta

Jumalalla on kaikki tieto, mitä tarvitsemme. Hän on myös paras opas, koska hän tietää, mikä on meille parasta. Miksi emme siis pyydä häneltä ohjeita ja apua? Ihan samoista syistä miksi emme kysy apua muutenkaan. Ylpeys. Tyhmyys. Ajattelemattomuus.

Tai saatamme ajatella, ettei meidän pitäisi häiritä Kaikkivaltiasta omilla ongelmillamme. Mutta emme todellakaan voisi olla enemmän väärässä. Jumala odottaa, että kääntyisimme hänen puoleensa minkä tahansa asian kanssa. Miten muuten hän voisi meitä auttaa?

Joten kysy Jumalalta, mitä tahansa mikä liittyy elämäntilanteesi, ajatuksiisi, tulevaisuuteesi. Anna mennä. Kysy Jumalalta, mitä tahansa olet aina halunnut häneltä kysyä. Puhu hänelle. Ja kuuntele. Ole vastaanottavainen. Jumalasta on ihanaa kommunikoida kanssasi.

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi, että itsepintaisesti pysymme poissa luotasi.
Erityisesti siksi, että epätoivoisesti tarvitsemme sinua.
Kiitos, että haluat meidän tuovan kysymyksemme sinulle.
Puhu meille. Näytä tie. Jaa viisauttasi.
Ympäröi meidät voimaannuttavalla armollasi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, älä enää epäröi, vaan juokse suoraan Isän syliin. Jos et tiedä, mitä tehdä, kysy Jumalalta. Ja jos et tiedä, mitä ajatella jostakin asiasta, kysy Jumalalta. Jos et tiedä, miten menetellä, kysy Jumalalta. Elä läheisessä kanssakäymisessä Jumalan kanssa. Älä pysy poissa Isän luota. Mitä enemmän aikaa vietät Jumalan kanssa, sitä paremmin voit. Ja tiedä, että kyllä Isä vastaa sinulle. Pidä silmät, korvat ja sydän avoinna. Jumalalla on sinulle paljon sanottavaa.

1 thought on “Kysy Jumalalta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *