usko

Kuuliaisuuden siunaukset

Kuuliaisuuden siunaukset

Kuuliaisuus ei ole muotisana. Nykyaikana kaikki haluavat olla itsenäisiä ja tehdä, mitä huvittaa. Siksi kuuliaisuus on huonossa huudossa. Ja koska usko on kuuliaisuutta Jumalalle, ei uskokaan ole muodissa. Mutta usko Kristukseen antaa meille jotain iätöntä, jotain mikä ei mene koskaan pois muodista. Paavalin sanoin evankeliumi ”on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat” (Room. 1:16). Kuuliaisuuden siunaukset ovat mittaamattomat.

Miksi kuitenkin suhtaudumme siihen välinpitämättömästi? Saatamme vastaanottaa uskon henkivakuutukseksi, mutta se ei mitenkään tunnu vaikuttavan valintoihimme tai elämäämme muutenkaan.

Tuntuu hiukan siltä, että emme usko Jumalan vaikutusvaltaan ja voimaan, eikö totta? Ja sitä myöten olemme lakanneet kunnioittamasta häntä Jumalana. Luulemme, että saamme tehdä mitä tahansa ja että Jumala ei puutu siihen mitenkään. Tässä prosessissa sydämemme pimentyy ja silloin olemme jo vaarallisilla vesillä.

Vaikka he ovat tunteneet Jumalan, he eivät ole kunnioittaneet ja kiittäneet häntä Jumalana, vaan heidän ajatuksensa ovat käyneet turhanpäiväisiksi ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. (Room. 1:21)

Miksi Jumala antaa meidän halveksia Jumalan hyvyyttä ja kärsivällisyyttä? Miksei hän määrää meitä kunnioittamaan häntä ja elämään kuuliaisesti? Koska hän rakastaa meitä niin paljon, että hän antoi meille oikeuden halutessamme elää niin kuin häntä ei olisi olemassa. Siksi me ristiinanaulitsimme Jeesuksen, siksi väheksymme häntä edelleen.

Koska he eivät ole antaneet arvoa Jumalan tuntemiselle, on Jumala jättänyt heidät arvottomien ajatusten valtaan, tekemään sellaista mikä ei sovi (Room. 1:28).

Kuuliaisuuden siunaukset

Jos sinä, et halua sydämesi pimentyvän, anna arvoa Jumalan tuntemiselle. Etsiydy Jumalan seuraan mahdollisimman usein, toki se vaatii itsekuria ja suunitelmallisuutta emmekä aina siltikään pysty siihen. Mutta ei unohdeta, että Jumalan armon voima on aina käytettävissämme. Jumala antaa aina enemmän kuin ottaa. Ylenpalttisesti enemmän. Kuuliaisuuden siunaukset yllättävät aina.

Jumala ei ole peruuttanut lakia, vaikka Jeesus täyttikin sen. Edelleen meitä kutsutaan kuuliaisuuteen ja elämään Jumalan tahdon mukaisesti. Mutta nyt meillä on Pyhä Henki apuna. Nyt saamme elää Jumalan yhteydessä ja hänen armonsa varassa. Ja mitään parempaa tämä maailma ei voi tarjota. Kuuliaisuus ei ole tie tylsyyteen, vaan se on tie yltäkylläisyyteen.

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi, että käännämme sinulle selkämme aivan liian usein.
Pese meidät puhtaaksi itsekkyydestä,
valmista sydämemme sinulle.
Avaa silmämme näkemään sinun arvosi ja pyhyytesi
ja elämään sinulle kuuliaisesti.
Antaudumme sinulle, Herra.
Tapahtukoon vain sinun tahtosi meidän elämässämme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Laki on ystäväsi, ei vihollisesi. Jumalan tahto sinua kohtaan on ainutlaatuisen hyvä, mistään muualta et löydä niin syvää rakkautta ja ehdotonta hyväksyntää. Mutta ei väärinkäytetä Jumalan armoa tekemällä tahallisesti syntiä. Sen sijaan otetaan armo voimaksemme tehdä hyvää toisille ja rakastaa Jumalaa yli kaiken. Jos kaikki kristityt tekisivät niin, kuuliaisuuden siunakset ja Jumalan voima eivät yllättäisi vain meitä vaan myös ympärillämme olevat ihmiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *