usko

Miksi Jeesus on joulupukkia parempi?

Miksi Jeesus on joulupukkia parempi? mariannastalnacke.com
Tapaninpäivänä sitä mietti joulun tarkoitusta. Jos joulun sisältö olisi joulupukin vierailu ja mässäily, lopputuloksena olisivat vain lahjapaperien auki revityt kääreet ja ähky. Onneksi näin ei ole. Onko mitään masentavampaa kuin maallistunut joulu? Joulupukista ei ole maailman pelastajaksi. Eikä onneksi tarvitsekaan, sillä Jeesus on sen jo tehnyt. Siksi hänen nimensä on ylitse muiden; siksi Jeesuksen tuleminen ihmiseksi muutti kaiken.

Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän [Jeesus]. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla. (Ap.t. 4:12)

Mutta kun aika oli täyttynyt, Jumala lähetti tänne Poikansa. Naisesta hän syntyi ja tuli lain alaiseksi lunastaakseen lain alaisina elävät vapaiksi, että me pääsisimme lapsen asemaan. Ja koska tekin olette Jumalan lapsia, hän on lähettänyt meidän kaikkien sydämiin Poikansa Hengen, joka huutaa: ”Abba! Isä!” Sinä et siis enää ole orja vaan lapsi. Ja jos kerran olet lapsi, olet myös perillinen, Jumalan tahdosta. (Gal.4:4-7)

Miksi Jeesus on joulupukkia parempi?

Ensinnäkin Jeesus ei kysele olemmeko olleet kilttejä, vaan lahjoittaa meille armon. Ilmaiseksi, ilman taustojen tarkastusta tai tasovaatimuksia. Jeesus ei kysele, mitä olemme tehneet tai jättäneet tekemättä, hän kysyy haluammeko armon ja rauhan. Eikä tässä vielä kaikki. Joulupukin tuomat lahjat tuottavat usein pettymyksiä, Jeesuksen antamat lahjat eivät näin tee. Joulupukin lahjat ovat epäsopivia, menevät rikki, käyvät vanhanaikaisiksi ja jäävät pian unholaan, mutta Jeesuksen lahjat kestävät ikuisesti ja tuovat aina iloa saajilleen. Lisäksi joulupukki tulee vain kerran vuodessa, mutta Jeesus on luonamme aina. Siksi juhlimme joulua, ei vain päivän tai edes kahdentoista päivän ajan, vaan iankaikkisesti.

Halleluja! Ole ylistetty, Jeesus Kristus!

P.S.

Iloitsetko sinä Jeesuksesta? Mitkä asiat saavat sinut ylistämään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *