kristityn elämä

Lopeta hyvin, aloitat paremmin

Lopettamalla hyvin aloitat paremmin
Tämän vuoden päivät alkavat olla luetut ja pikku hiljaa katseemme alkavat kääntyä uuteen vuoteen. Ja sehän on oikein hyvä asia, kunhan emme kanna tämän vuoden kuormia uuteen vuoteen. Silloin vain toistamme vanhoja virheitämme uudenkin vuoden puolella. Vain lopettamalla hyvin, voimme aloittaa vieläkin paremmin. Miten se sitten tehdään, kysyt. Katsotaanpa.

Silloin kun meillä menee hyvin, emme edes ajattele asiaa, se vain tapahtuu. Mutta kun elämämme mutkistuu ja sotkuja kertyy mielen ja sielun nurkkiin, yleensä joko vaivumme epätoivoon taikka peittelemme kaaoksemme muilta. Luulemme voivamme unohtaa ikävät asiat, mutta niillä on tapana jopa mutkistua mitä kauemmin niitä välttelemme. Mitä siis tehdä?

Joka rikkomuksensa salaa, ei menesty, joka ne tunnustaa ja hylkää, saa armon. (Sananlaskut 28:13)

Lopeta hyvin, aloitat paremmin

Ainut tapa saavuttaa mielenrauha ja lopettaa hyvin on tosiasioiden tunnustaminen ja niiden läpikäyminen. Se ei tietystikään ole kovin mukavaa, tiedän kokemuksesta. Omien virheiden tunnustaminen ei ole helppoa. Monet eivät koskaan halua myöntää heikkouksiaan ja eivätkä siten koskaan ymmärrä hyvän lopetuksen tärkeyttä. Mutta silloin he menettävät myös todellisen hyvinvoinnin, vaikkeivat sitä tiedäkään.

Omien töppäyksien ja vajavaisuuksien myöntäminen tulee helpommaksi, kun ymmärrämme, että Jumala rakastaa meitä joka tapauksessa, olimme sitten kuinka mahdottomia tahansa. Jumala ei rakasta meitä tippaakaan enempää, vaikka olisimme kuinka täydellisiä. Jumala on myös Jeesuksen tähden luvannut antaa anteeksi jokaiselle, joka katuu ja pyytää syntejään anteeksi. Meidän siis ei tarvitse tyytyä vain levittelemään likapyykkiämme, vaan Jeesuksen veri syväpesee ne huikaisevan kirkkaiksi. Tästä rohkaistuneena uskallamme tunnustaa mikä elämässämme on vialla ja käydä armoistuimen eteen pyytämään anteeksiantoa, armoa ja kaikkea sitä, mitä tarvitsemme lopettaaksemme hyvin ja aloittaaksemme sitäkin paremmin.

Rukoilkaamme yhdessä:

Rakas Taivaan Isä,
Tulemme luoksesi uupuneina ja väsyneinä
näyttelemään jotain muuta kuin olemme.
Anna meille anteeksi rikkomuksemme, hölmöilymme ja
kaikki se, millä olemme elämämme (tai muiden elämän) sotkeneet.
Pese meidät puhtaaksi, Herra, aivan kokonaan.
Ota pois kaikki taakkamme, turhautumisemme,
harmituksemme, omavoimaiset yrityksemme päteä ja pärjätä.
Anna meille niin paljon armoa ja sylihoitoa,
että olemme varmasti valmiit jättämään kaiken vanhan taaksemme.
Me annamme itsemme, menneisyytemme ja tulevaisuutemme, sinulle,
luo sinä niistä uutta tahtosi mukaisesti.
Kiitos ja ylistys sinulle, nyt, aina ja iankaikkisesti.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Miten sinä valmistaudut uuteen vuoteen? Onko sinun mielestäsi hyvä lopetus paremman huomisen avain?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *