kirkkovuosi

Mitä joulusta jää jäljelle?

Mitä joulusta jää jäljelle

Mitä joulusta jää jäljelle sinulle? Toivottavasti ei vain avattuja lahjoja ja haalenevia muistoja. Niissä ei sinäänsä ole tietenkään mitään väärää. Mutta joulun merkitys on vaan niin paljon enemmän kuin yhteinen aika perheen kanssa, herkkuruoat tai kauniit koristeet. Joulun sanoma on tämä: Jumala rakastaa sinua valtavasti ja hän jopa lähetti oman poikansa pelastamaan sinut ja tuomaan sinut takaisin hänen yhteyteensä.

Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta. (Joh. 1:14)

Onneksi Jumala näki viheliäisyytemme ja ymmärsi, että häne pitää tehdä jotakin, koska emme itse pysty auttamaan itseämme. Ja hän ei vain tehnytjotakin, vaan hän tuli maailmaan pienokaisena pelastaakseen meidät. Tämä sanoinkuvaamaton lahja tarkoittaa sitä, että me voimme saada anteeksi Jeesuksen tähden, me voimme tulla Jumalalle kepaaviksi armon avulla. Kaikki tämä koska Jumala rakastaa meitä enemmän kuin voimme käsittää.

Siinä on rakkaus – ei siinä, että me olemme rakastaneet Jumalaa, vaan siinä, että hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi. (1. Joh. 4:10)

Mitä joulusta jää jäljelle

Jos annat, joulu voi muuttaa kaiken. Kun identiteettisi on Jumalan rakastama lapsi, näet itsesi ihan uudessa valossa, taivaallisessa valossa. Ja kun yhä uudelleen vastaanotat rakkautta rakkauden päälle, armoa armon päälle, alat kohtelemaan et vain itseäsi vaan myös kaikki muita uudella tavalla. Tällä tavalla Jumalan armo toimii. Anna sen valloittaa joka neliösenttimetri sielustasi, anna Jeesuksen asettua sydämeesi ja tulet olemaan suuresti siunattu vuoden jokaisena päivänä.

Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta. (Sef. 3:17)

Joten toivon, että se mitä joulusta jää jäljelle on syvä tietoisuus siitä, Jumala rakastaa sinua. Perinpohjaisesti. Sinä olet Jumalan suuresti rakastama lapsi. Ei jossitteluja tai mutkutteluja. Vain aitoa rakkautta rakkauden päälle. Ota se vastaan. Paistattele siinä. Iloitse siitä! Aivan kuten Jumlaa iloitsee ja riemuitsee sinusta.

Rakas Jumala,
Rakkautesi on niin ylitsevuotavaa, että meidän on vaikea käsittää sitä.
Auta meitä ymmärtämään sitä.
Haluamme omaksua rakkautesi uudeksi ’normaaliksemme’.
Auta meitä elämään rakkausessasi ja jakamaan sitä myös muille.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Mitä joulusta jää jäljelle sinulle? Onko lopputulemana tyhjyys, niin sydämessäsi kuin pankkitililläsi? Näin ei tarvitse olla. Kun Jeesus syntyy ja elää sydämessämme ja ymmärrämme olevamme Jumalan suuresti rakastamia, elämämme muuttuu ja saamme kokea jouluiloa vuoden jokaisena päivänä. Tätä toivon sinulle, ystäväni. Ole suuresti siunattu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *