kristityn elämä

Miten selvitä elämän myrskyistä

Tunnetko itsesi uupuneeksi, epätietoiseksi tai eksyneeksi? Tervetuloa elämään! Haluaisimme ajatella, että elämän pitäisi olla helppoa, mutta – valitettavasti joudun rikkomaan illuusiosi – elämä ei ole helppoa. Elämä on elämää, täynnä draamaa, taisteluita ja shokeeraavia yllätyksiä. Kyllä, samanaikaisesti elämä on myös henkeäsalpaavaa, kaunista ja herkkää. Mutta kuitenkin rankkaa. Joten meidän täytyy tottua siihen. Tai ainakin meidän täytyy oppia, mitä tehdä, kun emme tiedä, miten pitäisi menetellä tai kun tunnemme itsemme avuttomiksi ja olemme valmiit antamaan periksi. Tietotaito siitä, miten selvitä elämän myrskyistä on mullistavaa. Sillä sitten sinun ei tarvitse enää pelätä yhtään mitään.

Miten sitten voimme oppia selviämään elämän myrskyistä? Israelin kansa jätti meille kaksi vinkkiä käytettäväksi silloin, kun emme tiedä, miten edetä.

Jumalamme, rankaise sinä heitä! Me emme pysty vastustamaan tuota mahtavaa sotajoukkoa, joka käy kimppuumme, emmekä tiedä, mitä meidän pitäisi tehdä. Sinuun me katsomme. (2. Aikakirja 20:12)

Miten selvitä elämän myrskyistä

Ensimmäinen askel elämän myrskyistä selviämiseen on myöntää, että olemme itse voimattomia niiden edessä. Kun myrskyt raivoavat ympärillämme, tarvitsemme apua. On aika lopettaa pärjäämisen teeskentely. Toki olemme aikuisia ja hyvin päteviä huolehtimaan monista asioista, mutta elämän myrskyissä – oli ikämme mikä tahansa – tarvitsemme apua. Kun elämä tuntuu mahdottomalta, on viisasta myöntää tarpeemme ja etsiä apua.

Toinen askel elämän myrskyistä selviämiseen on nostaa katseemme Jumalaan. Hän tietää, mitä elämässämme on meneillään. Vaikka sinusta tuntuu, että kaikki on jo menetetty, Jumala ei tilanteestasi hätkähdä. Mikään elämässäsi ei yllätä Jumala, hänellä on rauha joka tilanteessa. Ja hänen rauhansa voi olla myös sinun. Nosta vain katseesi häneen ja pyydä mitä tarvitset.

ihan käytännössä

Kun et tiedä, mitä tehdä seuraavaksi, rukoile. Jumala kyllä vastaa. Kun olet uupunut, rasittunut ja eksyksissä, pyydä Jumala puuttumaan peliin. Hän auttaa sinua. Kun tunnet itsesi voimattomaksi, käänny Jumalan puoleen. Hän siunaa sinua.

En tiedä, miten kaikki tämä toimii, mutta tiedän omasta kokemuksistani, että se toimii. Huuda apua ja luota siihen, että saat sitä. Ja niin tulee käymään. Myrsky raivoannee yhä, mutta Jumala lähettää sinulle apua, että selviät siitä. Sanoisinkin, että ainoa tapa selvitä elämän myrskyistä on myöntää avuttomuutemme ja pyytä Jumalalta apua. Oli ongelmasi sitten terveydellinen, perheeseen tai työhön liittyvä tai ihan mikä tahansa, Jumala johdattaa ja auttaa sinua. Opettele kääntymään Jumalan puoleen. Usein ja uudelleen ja uudelleen. Kutsu Jumala elämäsi kaokseen ja opit selviämään elämän myrskyistä hänen kanssaan.

Rakas Jumala,
Tarvitsemme sinua niin paljon.
Ilman sinua me olemme eksyksissä elämän merellä.
Nostamme silmämme sinua kohti ja pyydämme apuasi.
Tule ja auta meitä,
siunaa meitä niin kuin vain sinä voit.
Anna meidän tuntea läsnäolosi,
etenkin silloin, kun myrskyt raivoavat ympärillämme.
Anna meille rauhasi kaoksenkin keskellä.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Olen aina yhtä ihmeissäni Jumalan vastauksista, vaikka osaankin niitä jo odottaa. On ihmeellistä, miten terveyskeskuksessa saatamme tulla kuulluksi tai odottamattomalla tavalla byrokratian vyyhti lähtee selviämään, kun muistamme vain rukouksessa kantaa taakkamme Herralle. Kirjoita saamasi rukousvastaukset ylös ja voit tiukan paikan tullen lukea Jumalan ihmeteoista omassa elämässäsi. Silloin on helpompi heittäytyä uskon varaan yhä uudestaan. Uskon hyppy kannattaa aina. Meillä on uskollinen Jumala. On aina liian aikaista antaa periksi. Elämä ei ole kiinni meidän voimistamme, vaan Jumalan voimasta. Joten iloitaan myrskyn silmässäkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *