kristityn elämä

Parempaa elämää Jeesuksen kanssa

Monet teistä tietävät, että keräilen sitaatteja ja jaan niitä somessa. Tänään innostuin Corky Calhoun:in sitaatista: ”Miten murskaavaa sen täytyy Paimenelle olla antaa elävää vettä ja huomata, että lampaat vain siemailevat sitä”.

Ei jokainen, joka sanoo minulle: ’Herra, Herra’, pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon. (Matteus 7:21)

Siemailetko sinä elävää vettä? Oletko puoliksi kiinnostunut, puoliksi kyllästynyt? Osittain mukana, mutta osittain teet oman pääsi mukaan? Vai juotko elävää vettä niin paljon kuin mahdollista? Oletko kokonaan mukana ja valmiina kaikkeen? Uskon, että näin meidän pitäisi elää Jeesuksen kanssa. Se on myös reitti parempaan elämään. Puolivälimaastossa elämällä jäämme tästä paitsi. Ja, mikä pahinta, emme välttämättä edes huomaa sitä.

Mutta sinä olet haalea, et kuuma etkä kylmä, ja siksi minä oksennan sinut suustani. (Ilm 3:16)

Parempaa elämää Jeesuksen kanssa

Me kaikkihan haluamme parempaa elämää, eikö totta? Sehän on myös kaikkien uuden vuoden lupausten tavoite. Vuoden alku on täynnä toivoa ja suuria suunnitelmia. Kuitenkin kahden viikon kuluessa suurin osa lupauksistamme on rikottu ja fiiliksemme ovat entistä huonommat. Omat yritykset eivät onnistu, mutta Jumalan apu toimii. Elävän veden nauttiminen johtaa parempaan elämään, sillä elävä vesi on Jeesus.

Jeesus vastasi hänelle: ”….mutta joka juo minun antamaani vettä, ei enää koskaan ole janoissaan.” (Joh. 4:13-14)

Kun elämme Jeesuksen kanssa, kaikki on paremmin. Tämä kuulostaa varmaankin liian hyvältä ollakseen totta, mutta minun kokemukseni mukaan se on totta. Aina kuin kutsun Jeesuksen osaksi jotakin, se paranee. Asiat järjestyvät, rakkautta löytyy, sattumia tapahtuu, rauha rönsyilee.

Joten en enää yritä elää ilman Jeesusta. Sillä minä en pysty, mutta Jeesus kyllä pystyy. Siksi en enää edes yritä itse muuttaa omavoimaisesti itseäni, vaan keskityn juomaan aina vain lisää elävää vettä, silloin Jeesus itse muuttaa minua. Kokeilepa sitä. Se on resepti parempaan elämään. Ole täysillä mukana, ei enää mitää haaleaa elämää tai puolihuolimatonta siemailua. Mitä tulee elävään veteen: mitä enemmän, sitä parempi.

Rakas Jumala,
Kiitos elävästä vedestä.
Anna meille sitä enemmän ja vielä enemmän.
Me tarvitsemme sitä, haluamme sitä ja arvostamme sitä.
Me olemme valmiit parempaan elämään, Herra.
Näytä meille miten voimme elää todella hyvin.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö ole hassua, että saatamme kohteliaisuuttamme jättää elävän veden nauttimisen siemailuasteelle, jotta sitä riittäisi muillekin tai emme osoittautuisi liian ahneiksi tai huonokäytöksisiksi? Ja kuitenkin Jeesus haluaa, että joisimme sitä runsaasti, niin paljon että muuttuisimme hänen kaltaisikseen? Ei Jumala tarjoa meille armoa vain sen verran, että juuri ja juuri tulemme toimeen. Jumala haluaa, että voimme hyvin ja nautimme hänen seurastaan! Samoin on elävän veden laita. Juokaamme sitä runsaasti ja suurella halulla. Siihen on kätketty pysyvän muutoksen salaisuus, paremman elämän mahdollisuus ja iankaikkisen elämän voima. Ole suuresti siunattu, ystäväni!

1 thought on “Parempaa elämää Jeesuksen kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *