armoa arkeesi

Miten sietää epävarmuutta

miten sietää epävarmuuttaVäitämme luottavamme Jumalaan ja silti emme kuitenkaan elä sen mukaisesti. Stressaamme kaikesta, vaikka voisimme rukoilla luottaen siihen, että kyllä Jumala ratkaisee mieltämme painavat asiat. Minä siedän joskus paremmin epävarmuutta, joskus huonommin ja silloin huomaan toivovani jonkinlaista turvarengasta maailmaa vastaan. Aivan kuin se auttaisi. Paljon parempi olisi rukoilla Jumalan tahdon tapahtumista ja hänen tuomaansa turvaa. Entä sinä? Miten sinä siedät epävarmuutta?

Olen kokeillut kaikenlaisia keinoja hallitakseni epävarmuustekijöitä elämässäni, mutta olen löytänyt vain yhden, mikä toimii: Jumalan armo, joka toimii salatusti. Tarvitsemme välttämättä armoa hengellisten silmiemme avaamiseksi, jotta näkisimme kytköksemme rahaan ja logiikkaan turvavälineinä. Onneksi Jumalan armo voi hengelliset silmämme ja kahleemme aukaista ja näyttää meille, ettei raha kuitenkaan tuo onnea eikä lopullista turvaa, vaikka se loogisesti tuntuisikin parhaimmalta ratkaisulta.

Miten sietää epävarmuutta

Herra Jumala on aurinko ja kilpi,
hän lahjoittaa meille armon ja kunnian.
Hän ei kiellä hyvyyttään
niiltä, jotka vaeltavat nuhteettomasti.
Autuas se, joka turvaa sinuun, Herra Sebaot!
(Psalmi 84:12-13)

Armo saa aikaseksi myös luottamuksemme Jumalaan jopa silloin, kun ei ole yhtään hyvää syytä siihen. Kun ei ole yhtään syytä uskoa. [Joten pyydetään sitä lisää joka aamu]. Armo saa meidät myös rakentamaan elämämme sille, mitä Jumala pystyy eikä sille, mihin me pystymme tai emme pysty. Se on kovaa, se on rankkaa, se on vaikeaa. Mutta kun luotamme Jumalaan, kun sitkeästi pysymme Jumalassa silloinkin, kun emme ymmärrä, mitä kulloinkin on tapahtumassa, Jumalan armo yllättää meidät uudelleen ja uudelleen. Ja sen mukana saamme kaiken, mitä tarvitsemme.

Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa ja jotka hän on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen. (Room 8:28)

Jumala tulee olemaan kanssamme joka hetki ja kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka uskovat ja luottavat Jumalaan. Jumala pitää lupauksensa ja mahdottomuuksista tulee totta. Joten me jatkamme eteenpäin rukoillen, luottaen ja odottaen, että Jumala pitää meistä huolta maailman loppuun asti.

 

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi, ettemme ole täysin luottaneet sinuun.
Kiitos, että olet kärsivällinen.
Anna meille armoa armon päälle, uskoa uskon päälle.
Opeta meitä luottamaan sinuun ja
suomaan sinulle vapaat kädet meidän elämässämme.
Suo meille runsaasti rakkautta ja huolenpitoa,
me tarvitsemme sinua.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, uskalla luottaa Jumalaan! Tiedän, että se on helpommin sanottu kuin tehty. Tätä luottamusta ja heittäytymistä Jumalan varaan harjoittelemme varmaan koko ikämme. Mutta muuta tietä kuin Jumalan armo meillä ei tunnu olevan, jos haluamme kasvaa lähemmäksi Jumalaa ja elää todellisessa vapaudessa. Niin kauan kuin pidämme kohtalomme omissa käsissämme, emme pääse nauttimaan Jumalan kokonaisvaltaisesta hoidosta. Joskus puristamme viimeisetkin mehut itsestämme saamatta siltikään paljoakaan aikaan ja kun sitten lopulta heittäydymme täydellisesti Jumalan varaan, kun ei muutakaan vaihtoehtoa ole jäljellä, huomaamme, että Jumalan armo kannatteleekin meitä. Ei se ole meistä kiinni, ei meidän tarvitse rehkiä ja murehtia niin paljon. Kyllä Jumala huolehtii omistaan. Ratkaisevaa ei siis ole, mitä ihminen tahtoo tai ehtii, vaan se että Jumala armahtaa (Room.9:16). Ratkaisevaa ei siis ole, mitä sinä ymmärrät, ehdit tai pystyt kontrolloimaan, vaan se että Jumala rakastaa, armahtaa ja huolehtii sinun kaikista tarpeistasi. Hallelujaa! Iloitaan ja levätään Herrassa! Ole suuresti siunattu, ystäväni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *