kristityn elämä

Jumala varjelee meitä

Jumala varjelee meitä
Kesä on hyvää aikaa tutkimusmatkoille ja pelkästään jo rutiinien rikkominen on meille hyvästä. Sen lisäksi omista kuvioista poissa oleminen saattaa saada meidät näkemään Jumalan likkeet elämässämme hieman tarkemmin. Juuri näin kävi minulle tänä kesänä. Olen aina uskonut suojelusenkeleihin, Jumalan suojeluun ja varjeluun, joten siinä suhteessa nämä asiat eivät tulleet minulle yllätyksenä. Mutta nämä pienet tapahtumat saivat minut uudestaan ihmettelemään Jumalan ihanuutta. Jumala varjelee meitä. Kuinka mahtavaa se onkaan?

Sinun turvanasi on Herra,
sinun kotisi on Korkeimman suojassa.
Onnettomuus ei sinuun iske,
mikään vitsaus ei uhkaa sinun majaasi.
Hän antaa enkeleilleen käskyn
varjella sinua, missä ikinä kuljet.
(Ps.91:9-11)

No, millaisia ne kokemukset, jotka lujittivat uskoani Jumalan varjelukseen, olivat? Ensimmäinen tapahtui palatessani vierailulta kummitätini luota. Huomasin, että autoni tarvitsi tankkausta päästäkseni kotiin asti. Oli kuuma päivä ja kun vihdoin löysin huoltoaseman, olin jo aivan valmis saamaan vain homman mahdollisimman nopeasti hoidetuksi, jotta pääsisin jatkamaan matkaa. Useinhan, kun kiirehdimme asioita, emme kiinnitä yksityiskohtiin huomiota, mutta tällä kertaa minulle tuli tunne, että jokin oli pielessä. Sitten huomasin, että edessäni oli vain yksi pistooli. Olin siis melkein tankannut autooni dieseliä bensan sijasta. Voi sitä helpotuksen määrää! Olin niin kiitollinen, että Jumala varjeli minua pilaamasta autoamme väärällä polttoaineella.

Jumala varjelee meitä

Toinen kokemus tapahtui vain pari päivää sitten, kun olin varailemassa lentolippua netistä. Olin niin innoissani, kun olin löytänyt todella edullisen lipun, vaikkakin se sisälsi vain käsimatkatavarat eikä antanut lippujen vaihto-oikeutta. Kaikki vaadittavat tiedot oli jo naputeltu sisään ja olin aikeissa painaa osta-nappulaa. Sitten jostakin tuli ajatus tarkistaa kaikki tiedot vielä kerran. Ja tein niin. Onneksi. Jotenkin olin vahingossa laittanut koneeseen väärät päivämäärät. Kiitollisen totesin, että taas kerran Jumala oli varjellut minua kalliilta virheeltä. Syvä kiitollisuus täytti mieleni.

Herra sanoo:
”Minä pelastan hänet, koska hän turvaa minuun.
Hän tunnustaa minun nimeäni, siksi suojelen häntä.
Kun hän huutaa minua, minä vastaan.
Minä olen hänen tukenaan ahdingossa,
pelastan hänet ja nostan taas kunniaan.
Minä annan hänelle kyllälti elinpäiviä, hän saa nähdä, että minä autan häntä.”
(Ps.91:14-16)

Jumala toimii elämässämme paljon enemmän kuin tiedostamme. Liian usein olemme liian kiireisiä huomataksemme tämän tai liian unohtavaisia muistaaksemme, mitä Jumala on tehnyt meille. Nämä pienet kokemukseni Jumalan varjeluksesta ovat muistuttaneet minua Jumalan kokonaisvaltaisesta huolenpidosta. Psalmi 91 on ollut yksi lempipsalmeistani nuoruudestani asti. Se on antanut minulle sekä rohkeutta lähteä liikkeelle että rauhaa odottaa Jumalan edessä hiljaa. Jumala rakastaa meitä, Jumala varjelee meitä ja Jumala siunaa meitä. Eikö siis Herran kansa luojaansa kiittäisi?

 

Rakas Jumala,
Kiitos, että varjelet ja ohjaat meitä.
Avaa hengelliset silmämme näkemään sinun toimintaasi ympärillämme.
Anna meidän tuntea armosi, rakkautesi ja läsnäolosi elämässämme.
Tee meistä rohkeita sinun kunniaksesi.
Ole ylistetty iankaikkisesta iankaikkiseen.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Oletko sinä kokenut Jumalan varjelusta vai oletko sitä mieltä, että ylihengellistän asioita? Itse olen tänä kesänä opetellut olemaan suorittamatta uskoa millään lailla. Minun ei tarvitse jaksaa ja osata ja suorittaa, vaan voin levätä Jumalassa, hän kyllä huolehtii minusta. Sen jälkeen tulee pari tällaista kokemusta Jumalan varjelusta. Voin vain sanoa, että tietoisuus siitä, että Jumala pitää meistä kokonaisvaltaisesti huolen, vahvistui entisestään. Joten, rakas ystävä, iloitaan Jumalan varjeluksesta ja kokonaisvaltiasesta huolenpidosta. Se on totta. Hallelujaa!

P.S.2

Jotkut teistä ovat jo kyselleet Porissa jo neljättä vuotta jatkuvavan opetuksen ajankohtaa. Viimeiset tiedot ja tarkat päivämäärät saat menemällä Tilaisuudet-sivulle (löytyy myös blogin yläpalkista). Päivä on pysynyt samana, mutta opetus tapahtuukin kahdessa neljän viikon satsissa. Nyt on vielä mahdollista esittää toiveita aiheisiin. Ja jos et löydä mieleistäsi koulutusta/opetusta tuolta sivulta, ota rohkeasti yhteyttä niin järjestetään sellainen. Olen valmiina palvelemaan ympäri maapallon! Siunausta elämääsi, rakas ystävä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *