rukous

Rukous uudesta näkökulmasta

rukous uudesta näkökulmastaMiten sinä määrittelet rukouksen? Rukous on kommunikointia Jumalan kanssa. Siinä voimme purkaa sydäntämme Jumalalle. Rukous on kristitylle yhtä tärkeää kuin hengittäminen. Kaikki nämä ovat upeita asioita ja rukoushan on aivan mahtavaa. Mutta kuulin eilen uudenlaisen rukouksen määritelmän ja se sais minut ajattelemaan rukousta uudesta näkökulmasta.

Pastori Jukka Jämsén sanoi, että rukous on kääntymistä pois omista mahdollisuuksista Jumalan puoleen. Silloin lopetamme yrityksemme ratkaista kaikki ongelmamme itse ja sen sijaan käännymme Jumalan puoleen vastaanottamaan mitä tahansa hän haluaakin meille antaa.

Jeesus vastasi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani. (Joh. 14:6)

Rukous uudesta näkökulmasta

Koska Jeesus on tie, totuus ja elämä, me vastaanotamme juuri kaiken tämän kääntyessämme Jumalan puoleen. Sehän on aivan mahtavaa, eikö? Mutta kun katsomme rukousta uudesta näkökulmasta, kun näemme sen kääntymisenä pois omista mahdollisuuksistamme, silloinhän käännymme pois umpikujista, valheista ja kuolemasta kääntyessämme Jeesuksen puoleen. Aikamoinen vaihtokauppa, vai mitä?

Miksi sitten välttämättä haluamme yrittää pärjätä yksin, kun se johtaa kuitenkin umpikujiin, valheisiin ja kuolemaan? En minä ainakaan halua. Haluan kääntyä Jeesuksen puoleen ja vastaanottaa tien kulkea, totuuden seurata ja elämää yltäkylläisesti. Tule mukaan! Käännytään Jeesuksen puoleen ja jätetään omat yrityksemme ja suunnitelmamme ristin juurelle. Ja otetaan vastaan kaikki se, mitä Jumalalla on meille tänään ja ikuisesti.

 

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi,
että edes ajattelimme pystyvämme omin voimin pääsevämme pois umpikujista, valheista ja kuolemasta.
Me käännymme sinun puoleesi,
valitsemme tien, totuuden ja elämän.
Anna meille kaikki se, mitä haluat meille antaa,
kaikki se mitä me tarvitsemme.
Näytä meille millainen suunnitelma sinulla on meidän jokaisen varalle.
Ja kiitos, että olet kanssamme joka askeleella.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, eikö olekin ihanaa saada uusia näkökulmia uskoon, elämään ja rukoukseen? Tällä tavalla Jumala ruokkii meitä uskon matkallamme! Käännytään Jeeusksen puoleen, hänellä on iankaikkisen elämän sanat. Ole suurenmoisesti siunattu, ystäväni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *