kristityn elämä

Nöyryys, onnellisuus, pyhyys

Nöyryys, onnellisuus, pyhyys - kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
Kuva: Francesca Hotchin / Unsplash

Oletko koskaan tavannut ihmisiä, jotka tuntuvat ihan tihkuvan onnellisuutta? Ensivilkaisulla näyttää melkein siltä, että heillä olisi sädekehä päänsä päällä, niin kirkas valo ympöröi heitä. Jatkaessasi heidän tarkkailuaan huomaat, että heidän sisältään huokuu jotain syvempää, jotain sellaista, mikä saa heidät jaksamaan haasteidenkin keskellä. Silloin päätät, että sinäkin haluat sitä, mitä heillä on. Haluat olla yhtä onnellinen elämän tarjoillessa sinulle jatkuvasti vain sitruunoita. Mikä antaa heille sisäistä onnea, kun heidän elämänsä on ainakin yhtä sitruunaista kuin sinun? Charles Spurgeon on sanonut ”Jeesuksen läheisyydellä on kolme vaikutusta: nöyryys, onnellisuus ja pyhyys.” Voisiko tämä olla heidän salaisuutensa? Ainakin Raamattu sanoo niin:

Nöyryyden ja Herran pelon palkka
on elämä, vauraus ja kunnia.
(Sananlaskut 22:4)

Joten kaikki alkaa nöyryydestä. Antautuessamme Jeesukselle ja kunnioittaessamme vain häntä, opimme, että nöyryys on avain onneen. Ilman Jumalaa ei ole onnellisuutta. Toki on paljon todellisen ilon korvikkeita, mutta ne ovat vain korvikkeita. (Älä anna niiden pettää itseäsi).

Nöyryys, onnellisuus, pyhyys

Vuosien saatossa olen oppinut, että todellakin olen onnellisin ollessani lähellä Jeesusta. Onnellisuus näyttää motivoivan ihmisiä. Ja raha, jotta he voivat ostaa asioita, joiden he ajattelevat tuovan onnellisuutta. Mutta ilman Jumalaa ei ole todellista onnellisuutta.

Mitä lähemmäs Jeesusta olet, sitä onnellisemmaksi tulet. Tällä on jotain tekemistä pyhyyden kanssa, sillä se on sivutuote viettäessmme aikaa Jeeuksen kanssa. Meistä tulee hänen kaltaisensa. Ja mitä pyhempiä meistä tulee (Jumalan armosta), sitä onnellisempia olemme. Mutta kaikki alkaa nöyryydestä. Sillä matka Jeesuksen kanssa alkaa nöyrtyessämme vastaanottamaan meille ilmaisen armon. Onneksi tämäkin prosessi mahdollistuu armon vaikutuksesta.

Te, jotka olette Jumalan valittuja, pyhiä ja hänelle rakkaita, pukeutukaa siis sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, lempeyteen ja kärsivällisyyteen (Kol. 3:12).

Antautuminen ei kuitenkaan tarkoita itseinhoa, vaan se tarkoittaa sitä, että ymmärrämme olevamme Jumalalle rakkaita ja haluamme vastaanottaa kaiken, mitä Jumala haluaa meille antaa. Se tarkoittaa, että käytämme hänen erityisiä lahjojaan ja jaamme niitä muillekin. Ja tehdessämme näin, jossain vaiheessa alamme hohtaa kuin Jeesus. Silloin vedämme ihmisiä Jeesuksen luo sanomatta sanaakaan. Tämä kaikki on armoa alusta loppuun.

Rakas Jumala,
Ylistämme sinua ihmeellisestä armostasi ja rakkaudestasi meitä kohtaa.
Voi miten hyvä oletkaan!
Kiitos, että pelastat ja uudistat meidät.
Antaudumme sinulle ja haluamme tulla yhä enemmän Kristuksen kaltaisiksi.
Suo, että mekin säihkyisimme kuin Jeesus.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Nöyryys, onnellisuus ja pyhyys on tarkoitettu kaikille, jotka rakastavat Jeesusta! Eikö olekin paras diili ikinä? Aivan liian usein juoksemme feikkiuutisten perässä, kun Jeesus haluaa antaa meille kaiken, minkä tarvitsemme. Minä olen lopettanut onnen etsimisen muualta. Jeesus on Hyvä uutinen, jonka tarvitsen, mikään ei vedä sille vertoja. Ja kun vuodet ovat vierineet, Jeesus on osoittautunut paljon uskollisemmaksi, kun uskalsin edes toivoa. Luota häneen, antaudu hänelle ja löydät todellisen onnen hänessä. Siunausta sinulle heittäytyessäsi Jeesuksen varaan täysillä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *