kristityn elämä

Kuinka kohdata tulevaisuus iloisin mielin ja positiivisin odotuksin

Kuinka kohdata tulevaisuus iloisin mielin ja positiivisin odotuksin, kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
Kuva: NEOM / Unsplash

Tänään haluan jakaa muutaman rohkaisevan sitaatin kanssasi. Kun Jumala on kutsunut sinut tekemään jotain, hän aivan varmasti saa tämän asian toteutumaan. Kyse ei ole sinun voimastasi ja viisaudestasi (tai niiden puutteista), vaan kyse on Jumalasta ja hänen kyvyistään. Siten voimme kohdata tulevaisuuden iloisin mielin ja positiivisin odotuksin. Helpommin sanottu kuin tehty, sinä sanot. Kyllähän se näin varmaan onkin. Mutta muista keskittyä Jumalaan ja kaikki käy paremmin kuin hyvin.

Amy Carmichael on sanout ”On hienoa kohdata mahdottomuuksia, sillä mikään ei ole mahdotonta, jos niin on tarkoitettu. Viisaus ja voima tullaan antamaan sinulle. Kun Herra johdattaa, hän aina voimaannuttaa.”

Minä olen samaa mieltä tästäasiasta. On upeaa työskennellä Jumalan kanssa, koska silloin kaikki on mahdollista, myös mahdottomuudet. Kun Herra johdattaa, hän aina varustaa meidät tarvitsemillamme asioilla. Joten älä suunnittele tulevaisuuttasi omien kykyjesi varaan, suunnittele se Jumalan kanssa ja anna hänen näyttää suuret suunnitelmansa sinun varallesi.

Jeesus katsoi heihin ja sanoi: »Ihmiselle se on mahdotonta, mutta ei Jumalalle. Jumalalle on kaikki mahdollista.»( Markus 10:27) Omista nämä Jeesuksen sanat omalle kohdallesi. Niin kauan kuin nojaat omiin voimiisi, asiat ovat mahdottomia. Mutta Jumalan kanssa kaikki on mahdollista. Kun ymmärrämme tämän, voimme kohdata tulevaisuuden iloisin mielin ja positiivisin odotuksin. Vai mitä sinä ajattelet?

Charles Stanley rohkaisee meitä näin, ”Et ehkä ymmärrä kuinka Jumala aikoo toteuttaa sen, mitä hän on sinulle luvannut, mutta hän pitää jokaisen lupauksen, jonka hän on koskaan antanut. Hän ei koskaan petä tai huijaa sinua, eikä hän koskaan muuta mieltää siitä, mitä hän on sinulle sanonut”.

Kuinka kohdata tulevaisuus iloisin mielin ja positiivisin odotuksin

Kun teemme tulevaisuudensuunnitelmamme yhdessä Jumalan kanssa, voimme täysin luottaa Jumalan olevan meille uskollinen. Me emme vielä tiedä, miten Jumala aikoo saada nämä asiat tapahtumaan, mutta se ei ole oleellista. Oleellista on se, että Jumala saa ne tapahtumaan. Ja kun odotamme Jumalan ajoitusta ja toteutusta tämän asian suhteen, voimme jo alkaa ylistää häntä. Silloinkin kun kaikki näyttää menevän pieleen.

Pysykäämme horjumatta tunnustuksessa ja toivossa, sillä hän, joka on antanut meille lupauksensa, on luotettava. (Hepr. 10:23)

Kuten Eric Liddell on sanonut, ”olosuhteet saattavat näyttävän olevan tuhoamaisillaan elämämme tai Jumalan suunnitelmat, mutta Jumala ei ole avuton raunioiden keskellä. Jumalan rakkaus toimii edelleen. Hän tulee ja ottaa hätämme ja käyttää niitä voitokkaasti rakkaudellisen suunnitelmansa toteuttamiseen.”

Jumala on ihmeellisempi kuin osaamme edes toivoa. Tämä on minun kokemukseni läpi elämäni ylä- ja alamäkien. Tapahtui sitten mitä tahansa, Jumala on uskollinen ja haluaa meille kaikkein parasta. Ja silloin kysymys kuinka kohdata tulevaisuus iloisin mielin ja positiivisin odotuksin saa vastauksen.

Minulla ei ole paljoakaan, mitä Jumalalle tarjota Jumalalle (aivan kuten tuo pieni poika, jolla oli viisi leipää ja kaksi kalaa), mutta antaessani kaiken tuon vähäisen Jumalalle, ihmeellisiä asioita tapahtuu. Ei siksi, että minä pystyisin mihinkään ihmeelliseen, mutta koska Jumala pystyy tekemään mahdottomia asioita. Hän loi universumin tyhjästä. Ja hän voi luoda uudelleen sinun maailmankaikkeutesi raunioista, vaikka sinun olisi sitä kuinka vaikea uskoa. Luota ja anna kaikki Herralle. Ja anna hänen yllättää sinut. Se kannattaa.

Rakas Jumala,
Kiitos, että rakastat meitä enemmän kuin osaamme kuvitella, tunnet meidät syvällisemmin kuin edes uskallamme ajatella ja haluat siunata meitä enemmän kuin uskallamme uskoa.
Me haluamme olla sinun, joten antaudumme sinulle ihan kokonaan.
Käytä meitä kunniaksesi, uudista meidät haluamallasi tavalla, mutta siunaa meitä myös niin kuin vain sinä osaat.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Ole suuresti siunattu, ystäväni. Älä pelkää, älä ole turvaton, sillä Jumala on kanssasi. Tehtäväsi voivat tuntua pelottavilta, mutta Jumalasi on suurempi kuin ymmärrät. Luotan häneen, hän auttaa sinut vaikeuksin läpi. Odota hyvää, sillä Herra on hyvä – aivan joka hetki. Joten älä anna periksi, ota uskossa ensimmäinen askel eteenpäin. Jeesuksen tähden sinä voit kohdata tulevaisuuden iloisin mielin ja positiivisin odotuksin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *