kristityn elämä

Kristityt perhosina

Kristityt perhosina, kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
Kuva: Alfred Schrock / Unsplash

Miten kulutat aikasi? Mitä teet vapaa-aikanasi? Minkänlainen kristitty olet? Nämä ovat syvällisiä kysymyksiä, mutta niitä kannattaa mietiskellä. Charles Spurgeon ja hänen ystävänsä näki kristityt perhosina. Voisi kuvitella, että he olisivat ajattelleet sen olevan hyvä asia…että perhosen lailla kristitty muuttuisi ja kasvaisi armossa. Mutta ei. Spurgeon puhui asiasta ihan eri sävyyn.

Spurgeon kirjoittaa, ”Rakas ystäväni, tohtori Taylor New Yorkista, puhuu kristityistä perhosina. Kun aika, voimavarat, ajatukset ja taidot keskitetään kokonaan viihteen ympärille, mitä muuta miehet ja naiset olisivatkaan kuin perhosia?”

Minä en halua olla tämänkaltainen perhoskristitty. Vaikka maailma sitä yrittää meille tyrkyttääkin. Ei ole mitään väärää harrastaa vapaa-aikanaan. Meidän tulee pitää huolta kehostamme, joten urheilu on hyvästä. Ja niin on soittaminen tai kirjan lukeminen. Mutta jos koko elämämme on vain hauskanpitoa ja itsensä huvittamista parhaan kykymme mukaan, jotain on pielessä. Jeesus ei halua meidän käyttävän arvokkaita vuosiamme maan päällä vain viihteeseen.

Jeesus ei kutsunut meitä kuluttamaan aikaamme, miten meitä sattuu huvittamaan. Ei. Jeesus kutsui meitä juomaan armonlähteestä ja sitten kertomaan siitä muille. Hän kehotti meitä pitämään huolen lähimmäisistämme ja tekemään, mikä on hyvää Jumalan mielestä. Teemmekö me niin? Varsinkin kun Jumala itse antaa voimansa ja viisautensa ja kaiken, minkä tarvitsemme tehdäksemme niin.    

Kristityt perhosina

Nyt on aika alkaa taistelemaan perhoskristinuskoa vastaan kysymällä Jumalalta, mitä hän haluaa kunkin meistä tekevän. Miten Jumala haluaa meidän käyttävän aikamme ja resurssimme. Niin monet lähetysjärjestötkin kärsivät riittävien varojen puutteesta. Me pystymme parempaa, eikö? Vrsinkin, kun Jeesus kutsuu meitä tekemään työtä hänen rinnallaan. Ja Pyhä Henki haluaa voimaannuttaa meidät tekemään niin.

Meidän ei pidä väsyä tekemään hyvää, sillä jos emme hellitä, saamme aikanaan korjata sadon. Kun meillä vielä on aikaa, meidän on siis tehtävä hyvää kaikille, mutta varsinkin niille, joita usko yhdistää meihin. (GAl. 6:9-10)

Ryhdytään rukoilemaan, että saisimme uusia mahdollisuuksia palvella Herraa, silmämme avautuisivat näkemään lähimmäistemme tarpeet ja sen, että viihde ei ole ratkaisu tyhjyyteemme ja kaipaukseemme. Mutta Jeesus on. Jeesus on tie, totuus ja elämä. Todella. Kaiken sen, mitä etsimme, löydämme Jeesuksessa. Hän ei koskaan petä meitä niinkuin viihde tekee.

Jeesus tuntee meidät sisintämme myöden ja hän antaa meille, mitä tarvitsemme. Ja hän aina antaa enemmän kuin pyytää meiltä. Me emme koskaan tule huijatuiksi. Itse asiassa meille käy aivan päinvastoin. Jeesus itse ottaa pettymyksemme, syntimme ja surumme ja lahjoittaa meille rakkauden, rauhan ja riemun. Tätä diiliä ei kukaan pysty ylittämään. Mutta sinä voit vastaanottaa sen ja elää ikuisesti lähellä Jeesusta. Mutta muista: kaikki se rakkaus, rauha ja riemu, mitä saat, on tarkoitettu jaettavaksi. Eikä sinun tarvitse pelätä, että ne koskaan kävisivät vähiin, sillä Jeesus Kristus itse täyttää niitä jatkuvasti.

Rakas Jumala,
Tulemme luoksesi antautumaan sinulle ihan kokonaan.
Anna meille anteeksi, että olemme väärinkäyttäneet aikaamme ja resuressejamme itsekkäisiin tarkoitusperiimme.
Maailma ei anna meille tyydytystä, mutta sinä annat.
Näytä meille, miten voimme elää sinulle.
Käytä meitä kunniaksesi, Herra.
Voimaannuta meidät voitokkaaseen elämään.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Mitä sinä ajattelet? Oletko sinä perhoskristitty? Ajattelen, että meillä kaikilla on vaara tulla sellaiseksi. On vastoin kulttuurin odotuksia elää muulla tavalla. Mutta minä uskon, että meitä kristittyjä kutsutaan elämään niin. Oletko sinä mukana tässä rintamassa? Siunausta sinulle, kun taistelet hyvän uskon taistelun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *