armoa arkeesi

Ongelmatonta elämää ei ole

Ongelmatonta elämää ei ole

Korona on muuttanut elämää aika tavalla, eikö? Uusi normaali on ollut haastavaa, mutta siitä huolimatta olemme kestäneet, eikö? Useat meistä rukoilevat päivittäin pandemian poistumista ja ehkä sitäkin, että elämä palautuisi jälleen ongelmattomaksi. Mutta tiedätkö, ystäväni, ongelmat ovat osa elämää. Ongelmatonta elämää ei ole.

Jeesus jopa lupasi meille ongelmia ja jotkut meistä toivovat, ettei hän olisi mennyt niitä lupaamaan. Hän kertoi meille, että maailmassa meillä olisi ongelmia, ahdistusta ja koetuksia. Mutta onneksi tässä ei ole kaikki. Jeesus lupasi myös, että hän itse on kanssamme maailman loppuun asti. Hän kertoi meille, että hän on jo voittanut maailman. Lue vaikka itse, jos et usko!

Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman.» (Joh. 16:33)

Jeesus kehottaa meitä rohkeuteen ja olemaan toiveikkaita. Mikään ei voi sielujamme vahingoittaa, kun roikumme Jeesuksessa. Hän on voittanut kuoleman ja pahuuden vallan. I

Ongelmatonta elämää ei ole

Kurt Bubna yhdistää tämän jakeen avioliittoon ja ihmissuhteisiin kirjassaan Eeppinen Usko (Epic Grace). Kurt kirjoittaa “Ymmärtämättömyydessäni ja kypsymättömyyttäni halusin olla autuaallisen onnellinen ja kokea kiihkeän romanssin. Halusin ongelmattoman avioliiton, joka olisi helppo ja aina hauskaa. Mutta nyt huomasin, että halusin jotain, jota ei ole olemassa. Ei todellisessa maailmassa. Ongelmat ovat normaaleja.”

Avioliitossa ja kaikissa ihmissuhteissa – elämässä yleensäkin – tulee aina olemaan kärsimystä, turhautumista ja kaikenlaisia ongelmia. Ongelmatonta elämää ei ole. Hollywood-leffat ja rakkausromaanit eivät kerro totuutta. Elämä on elämää ja ongelmatonta elämää ei ole. Mutta aina on myös eeppistä armoa (ja sitä saa lisää, kun vain pyytää) ja se riittää enemmän kuin hyvin ihanaan elämään.

Rakas Jumala,
Kiitos, että autat meitä ymmärtämään, ettei ongelmatona elämää ei ole.
Vahvista meitä olemaan rohkeita vaikeuksien keskellä ja
varusta meidät auttamaan lähimmäisiämme.
Anna meille lisää rakkautta ja
auta meitä näkemään toinen toisemme sinun silmilläsi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö ole ihanan helpottavaa kuulla sanottavan, että meidän ei tarvitse edes pyrkiä ongelmattomaan elämään? Sinun elämäsi on hyvä juuri sellaisena kuin se on. Älä anna kuitenkaan tämän itseäsi myöskään masentaa, hätä ei ole tämännäköinen, Jumalan armovoima riittää muuttamaan tavallisen elämän tärkeäksi ja hyväksi. Toivottavasti tämä saa sinut lopettamaan täydellisen elämän/rakkauden metsästyksen, sillä sitä ei maallisin keinoin voi saavuttaa. Kukaan ihminen ei voi olla sinulle sitä, mitä vain Jeesus voi olla. Kun ymmärrämme tämän, olemme armollisia itsellemme että lähimmäisillemme. Kun päästämme irti kangastuksista, voimme vihdoin nauttia pienestä ja tavallisesta ja ryhdymme tavoittelemaan iankaikkista iloa ja toivoa – ja nehän ovat saavutettavissa, osittain jo tässä elämässä. Tämä eeppinen armo kannattelee meitä niin hyvinä kuin pahoina päivinä. Ole suurenmoisesti siunattu, ystäväni!

2 thoughts on “Ongelmatonta elämää ei ole

  1. Olipa jälleen armollinen kirjoitus! Kiitos! ❤️ Iloa ja siunausta sinulle, joka tuot armoa ja valoa meidän arkeemme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *