uskossa kasvaminen

Anna minulle enemmän Henkeäsi

Anna minulle enemmän Henkeäsi

Kuten varmaan tiedät, minulla on tapana lukea Raamattua läpi uudelleen ja uudelleen. Vaihdan käännöstä ja luen sen jälleen uudestaan. Joka kerta lukukokemus on erilainen, Raamattu todellakin on Elävä Sana. Minä ”luen” Jumalaa ja Jumala ”lukee” minua. Tämä on meidän yhteinen hetkemme. Usein lause tai kertomus jää tekemään työtään minussa sen päivän aikana tai pidemmäksikin aikaa. Tällä kertaa tämä lause on tehnyt työtään minussa jo viime viikosta lähtien ja siitä on tullut rukoukseni: ”Minä haluan tätä myöskin. Anna minulle enemmän Henkeäsi”.

Hänen ylleen laskeutuu Herran henki, viisauden ja ymmärryksen henki, taidon ja voiman henki, totuuden tuntemisen ja Herran pelon henki. (Jes. 11:2)

Kristityt näkevät tässä jakeessa Jeesuksen, joka on Iisain kannosta nouseva verso ja miten voimakkaasti Herran Henki lepää hänen päällään. Olen aina ihaillut Jeesusta ja ylistänyt Jumalaa siitä, että hän on lähettänyt meille näin ihmeellisen pelastajan täynnä viisautta, ymmärrystä ja totuutta. Mutta tällä kerralla tunsin kateutta. Minä halusin myös sitä, mitä Jeesuksella oli.

Anna minulle enemmän Henkeäsi

Tiedätkö sinä, mitä sinun pitää tehdä, jos tunnet itsesi kateelliseksi? Meidän tulee tuoda tämä asia Jumalan eteen ja pyytää, että Jumala antaa meillekin sitä, mitä kadehdimme tai muutoin huolehtii tästä vastalöydetystä tarpeestamme. Tällä lukukerralla minä selkeästi halusin enemmän Pyhää Henkeä. Joten rukoilin Jumalaa ”Anna minulle enemmän Henkeäsi, Herra!”

Koko viime viikon ajan olen kuiskaillut tätä rukousta uudestaan ja uudestaan. Pyhä Henki on näyttänyt minulle, miten tärkeää on janota enemmän ja enemmän Jumalaa ja hänen Pyhää Henkeään. Tyydymme vähempään, mitä Jumala haluaisi meille antaa. Jumala haluaa täyttää meidät ääriä myöten Hengellään.

Joten minä haluan Herran Hengen laskeutuvan ylleni elämäni jokaisena päivänä. Ja ei vain ohimennen, vaan erityisellä tavalla. Haluan viisauden ja ymmärräyksen hengen, taidon ja voiman hengen ja totuuden tuntemisen ja Herran pelon hengen. Todellakin, haluan sen kaiken. Kyllä, haluan olla täysillä mukana ja haluan kaiken sen, minkä Jumala on minua varten varannut. Joten pyydän ”Anna minulle enemmän Henkeäsi, Herra!” Entäpä sinä, ystäväni? Haluatko sinäkin lisää Herran Henkeä?

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi, ettemme ole enemmän kiinnostuneita kaikkeen siihen, mitä haluat meille antaa.
Me antaudumme sinulle, Herra.
Tapahtukoon sinun tahtosi meidän elämässämme.
Anna meille enemmän Henkeaäsi, Herra!
Laske Henkesi yllemme, anna meille viisauden ja ymmärryksen henki.
Suo meidän olla täynnä pyhää ihmetystä ja
tuntea sinun pyhä läsnäolosi elämässämme.
Ole ikuisesti ylistetty, Herra.
Me rakastamme sinua.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Kutsun sinuakin rukoilemaan tätä lyhyttä rukousta päivittäin, varsinkin nyt ennen helluntaita. Lähettäköön Jumala meille Pyhän Henkensä ja muuttakoon meitä tahtonsa mukaisesti! Etsitään Jumalaa ja pyydetään hänen Henkeään laskeutumaan päällemme ihan erityisellä tavalla, jotta me voisimme palvella häntä hänen tahtonsa mukaisesti. Jumala haluaa meidän täyttyvän Pyhästä Hengestä. Pyhä Henki on totta tänäkin päivänä ja Jumala haluaa uudistaa jokaisen kristityn. Otetaan hänen hyvät lahjansa vastaan ja annetaan Pyhän Hengen lähettää uudistavaa, voimistavaa, virkistävää tuulta elämäämme. Ole suuresti siunattu, ystäväni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *