kristityn elämä

Pelastettu palvelemaan

pelastettu palvelemaan - mariannastalnacke.comUsein ajatellaan, että usko ja/tai pelastus ovat lopputuloksia. Mutta ei se olekaan näin. Ei meitä ole pelastettu laakereilla lepäämistä varten, vaan palvellaksemme Jumalaa. Usko onkin siis lähtölaukaus hedelmälliselle ja monin tavoin hyödylliselle elämälle. Sillä ilman pelastavaa ja uudistavaa armoa emme pysty palvelemaan Jumalaa. Kun elämme kaukana Jumalasta, palvomme vain omaa napaamme tai itselle läheisiä asioita. Vasta kun Jeesus on sovittanut syntimme, saamme halun ja voiman palvella Jumalaa ja lähimmäisiämme. Meidät on siis pelastettu ja vapautettu palvelemaan.

”Mene faraon luo ja sano hänelle: Näin sanoo Herra: ’Päästä minun kansani palvelemaan minua.'”(2. Moos. 7:26)

Synagogasta he menivät suoraan Simonin ja Andreaksen kotiin. Jaakob ja Johannes olivat mukana. Simonin anoppi makasi kuumeessa, ja hänestä kerrottiin heti Jeesukselle. Jeesus hänen luokseen, otti häntä kädestä ja auttoi hänet jalkeille. Kuume lähti naisesta, ja hän alkoi palvella vieraitaan. (Mark. 1:29-31)

Pelastettu palvelemaan

Israelin kansakin johdatettiin vankeudesta vapauteen nimen omaan palvelemaan Jumalaa. Samoin myös Simon Pietarin anoppi parannettin ja hän heti ryhtyi juuri palvelemaan vieraitaan. Joku voi ajatella, että onpa kova kohtalo joutua heti töihin tai tuohan on nyt vain yhdenlaisen orjuuden vaihtamista toiseen. Mutta Jumalan palevelemiseen onkin kätketty siunaus.

Palvelmalla saamme saamme elämällemme suunnan ja tarkoituksen. Jumala siunaa meitä siis tuplasti: ensin hän pelastaa ja/tai  parantaa ja sitten hän lähettää ja varustaa meidät palvelemaan. Meitä siis lohdutetaan, jotta voisimme lohduttaa toisia. Meitä autetaan, jotta voimme auttaa toisia. Näin me kaikki saamme elää merkityksellistä ja yltäkylläistä elämää Jumalan suunnitelmissa. Meidät on siis pelastettu palvelemaan ja olemaan Herraa lähellä. Nauttikaamme siitä ja siunatkaamme toisiamme siunauksillamme.

 

Rakas Taivaan Isä,
Kiitos, että haluat meitä runsaasti siunata
ja tiedät mikä meille kullekin on parhaaksi.
Kiitos, että et jätä meitä tyhjän päälle,
vaan kutsut palvelemaan ja elämään lähelläsi.
Rohkaise meitä lähtemään liikkeelle,
rakastamaan sinun rakkaudellasi ja
koskettamaan sinun armollasi.
Siunaa meitä ja johdata meitä,
opasta palvelemaan ja siten
yltäkylläiseen elämään.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Ole siunattu, ystäväni! Keskiviikkona 17.1.2018 alkaa uusi (ilmainen) kurssi Porin seurakuntakeskuksessa, jossa olemme ”Uskon matkalla”. Ensin tehdään lähtövalmisteluja, sitten tsekkaamme matkan etenemisen edellytykset kuntoon ja loppukeväästä varmistamme perille pääsyn. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan, joko koko kurssille tai jo(i)llekin erillisille opetuskerroille! Lisätietoja Tilaisuudet -sivulta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *