kristityn elämä

Pelottomuus elämäntapana

Pelottomuus elämäntapana

Koronaviruksen pelko on saanut monet ihmiset miettimään perimmäisiä kysymyksiä ja etsimään kiihkeästi hengellistä hyvinvointia. He haluavat rohkeutta elää (ja kuolla), mutta he eivät tiedä, ettei sitä saa ilman armoa ja rauhaa. Se, että haluaa rohkeutta elää ilman uskoa on vähän kuin nousisi latvasta puuhun. Armo, rauha, rohkeus kuuluvat yhteen. Pelottomuus elämäntapana toteutuu vain näiden yhteysvaikutuksesta.

Positiivinen ajattelu ei poista kuolemanpelkoa mutta Jumalan armo tekee sen. Jos meitä ei ole tehty Jumalalle kelpaaviksi, meillä ei ole rauhaa. Mutta jos tulemme Jumalan luokse katuen, me saamme armoa armon päälle ja se puhdistaa meidät kaikista rikkomuksista. Ja yli ymmärryksen käyvä rauha asettuu meihin. Vasta sitten pystymme elämään rohkeasti. Silloin pelottomuus elämäntapana toimii.

Kun nyt Jumala on tehnyt meidät, jotka uskomme, vanhurskaiksi, meillä on Herramme Jeesuksen Kristuksen ansiosta rauha Jumalan kanssa. Kristus on avannut meille pääsyn tähän armoon, jossa nyt lujasti pysymme. Me riemuitsemme siitä toivosta, että pääsemme Jumalan kirkkauteen. (Room. 5:1-2)

Pelottomuus elämäntapana

Armo, rauha, rohkeus kuuluvat yhteen ja yhdessä ne mahdollistavat hengellisen hyvinvoinnin meissä. Siunattu harmonia ja rauhoittava tasapaino. Tällä tavoin voimme elää huolettomina Jumalan edessä. Olemmehan rakastettuja, hellittyjä ja voimannutettuja voitokkaaseen elämään. Elämä Jumalan kanssa on siunattu seikkailu.

Eikä siinä vielä kaikki. Me saamme myös riemuita Jumalastamme, kun nyt olemme vastaanottaneet Herramme Jeesuksen Kristuksen valmistaman sovituksen. (Room. 5:11)

Pelottomuus elämäntapana on tarkoitettu kaikille Jumalan lapsille. Myös sinulle. Jos pelot yhä edelleen yrittävät varastaa iloasi Herrassa, rukoile – lakkaamatta. Aina kun pelko nostaa päätään, hylkää se heti ristin juurelle. Sinun ei tarvitse viihdyttää sitä tai antaa sille kotia. Pelko vierailee jokaisen ihmisen luona, mutta meidän tulee potkia se pois luotamme. Ja tehdään näin niin usein kuin on tarvis. Vihollisemmekin oppii tämän aikanaan.

Sinut on tarkoitettu elämään vapaan Jumalan armossa ja rakkaudessa. Et pysty tähän omasta voimastasi mutta Jumalan armosta kyllä. Koe sen voima ja ihme. Sinäkin voit voittaa pelkosi ja elää rohkesti, kun vain muistat voimaantua Jumalan armosta ja rauhasta.

Pelottomuus elämäntapana ei ole mitään muuta kuin Kaikkivaltiaaseen nojautumista. Tee sitä elämäntapasi ja rohkeus, iloa ja rauha seuraavat sinua kaikkina elinpäivinäsi. Se on sitä hengellistä hyvinvointia.

Rakas Jumala,
Olet enemmän kuin osaamme kuvitella,
me kiitämme ja ylistämme sinua siitä.
Tulemme sinun luoksesi tyhjin käsin, likaisina ja peloissamme.
Anna meille anteeksi, Herra, sillä olemme tehneet syntiä,
pese meidät puhtaaksi aivan kokonaan.
Vuodata armoa armon päälle, rauhaa rauhan päälle.
Siunaa meitä, johdata meitä, voimaannuta meidät.
Me haluamme olla sinua nyt ja aina.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, hienoa, jos etsit tietä lähempään yhteyteen Jumalan kanssa. Voin kokemuksesta sanoa, ettei sen hienompaa asiaa olekaan. Kolkuttavalle avataan, joten rohkeasti vaan rukoilemaan, kyllä Jumala vastaa suurella rakkaudella ja hellyydellä. Siitä sitten vaan elämään Jumalan sylihoidossa ja armollisessa johdatuksessa! Ole suuresti siunattu ja nauti Jumalan hellästä hoidosta!

2 thoughts on “Pelottomuus elämäntapana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *