rukous

Pyhä Henki koskettaa sydäntämme rukouksessa

Pyhä Henki koskettaa sydäntämme rukouksessa - Mari-Anna Stålnacke

Oletko koskaan tuntenut Pyhän Hengen kosketusta? Jos olet, maailma ei voi tehdä tai sanoa sinulle mitään, joka saisi sinut lakkaamaan uskomasta. Kun Pyhän Henki vakuuttaa sinulle, että Jeesus elää, tiedät sen varmasti. Useimmin Pyhä Henki puhuu pehmeästi, ilman fanfaareja. Tietysti Jumala voi toimia myös suureleisesti. Mutta useimmiten Pyhä Henki koskettaa sydäntämme, kun rukoilemme ja ylistämme Jumalaa.

Kyllä, meitä kehotetaan rukoilemaan. Mutta rukous on siunauksen väline, ei kidutusväline. Rukouksessa Elävä Jumala voi koskettaa meitä. Rukous on tapa olla yhteydessä Jeesukseen. Ja voit olla varma, että mikään näistä ei riipu kyvystäsi rukoilla. Max Lucadon sanoin ”Rukouksemme voivat olla kömpelöitä. Yrityksemme voivat olla heikkoja. Mutta koska rukouksen voima on siinä, joka sen kuulee, eikö siinä, joka sen sanoo, meidän rukouksemme vaikuttavat.”

Älä siis stressaa itseäsi, mene vain Jeesuksen luokse ja rukoile millä tavalla hyvänsä. Charles Spurgeon on sanonut: ”Todellinen rukous ei ole pelkkä henkinen harjoitus eikä ääninäyte. Se on paljon syvempää – se on henkistä yhteyttä taivaan ja maan Luojan kanssa.”

Pyhä Henki …

Rukouksessa me siirrymme pyhään paikkaan, jossa voimme tavata Kaikkivaltiaan Jumalan. Siellä ollessamme olemme jo taivaassa. Rukous uudistaa henkemme, uskomme, voimamme. Se muistuttaa meitä siitä ketä – ja kenen – me olemme ja minne me olemme menossa. Pyhä Henki palvelee meitä suloisesti ja valmistaa meitä tulevaan. Älä siis elä ilman rukousta. Mikään ei ole uuvuttavampaa kuin yrittää elää ilman Jumalan armoa, rauhaa ja voimaa.

Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut. (Joh. 14:26)

Kun Pyhä Henki koskettaa sydäntämme rukouksessa, kaikki on hyvin, vaikka ulospäin näyttäisikin aivan päinvastaiselta. Tämä maailma on väliaikainen paikka ja me vain kuljemme sen läpi. Kun muistamme tämän ja sen iankaikkisen perinnön, mikä meillä on Jumalan lupauksissa, voimme kohdata mitä tahansa.

Henki itse todistaa yhdessä meidän henkemme kanssa, että olemme Jumalan lapsia. Mutta jos olemme lapsia, olemme myös perillisiä, Jumalan perillisiä yhdessä Kristuksen kanssa. (Room. 8:16-17a)

…koskettaa sydäntämme rukouksessa

Olemme Jumalan perillisiä ja kaikki, mikä on hänen, on meidän Jeesuksessa. Ei ole yhtään väliä kuinka heikkoja me olemme, kun Jumalan voima on meidän Jeesuksessa. Eikä sillä ole väliä kuinka tyhjiä olemme, kun kaikki, mikä on Jumalan, on meidän Jeesuksessa. Mutta ilman rukousta me elämämme ilman Jumalan voimaa ja hänen hyviä lahjojaan.

Mitä enemmän rukoilemme, sitä enemmän koemme Jumalan läsnäoloa elämässämme. Siksi rukoilen jatkuvasti, koko ajan. En ole mitään ilman Jumalaa. Mutta Jumalan kanssa voin tehdä mitä tahansa, mitä hän minun eteeni laittaa. Rakastan Jumalaa ja pyhän kosketusta. Siksi jatkan rukoilemista. Kun Pyhä Henki koskettaa sydäntämme, olemme uskomattoman siunattuja. Ei ole olemassa mitään sen parempaa.

Rakas Jumala,
Olemme täydellisen riippuvaisia sinusta.
Onneksi sinä pidät siitä ja olet valmis antamaan kaiken, mitä tarvitsemme, jos vai muistamme pyytää sitä.
Me antaudumme sinulle ja pyydämme sinun siuaustasi.
Anna meidän tuntea läsnäolosi, Herra.
Kosketa sydäntämme.
Muuta meitä, uudista meitä, siunaa meitä, käytä meitä.
Mutta älä lakkaa rakastamasta meitä.
Auta meidät perille taivaankotiin.
Me kiitämme ja ylistämme sinua.
Olet enemmän kuin tarpeeksi, olet kaikkemme.
Tule Herra Jeesus! Tule Pyhä Henki!
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Ole siunattu, rakas ystäväni. Älä unohda rukoilla, se on tapa tulla Pyhän Hengen koskettamaksi. Et ehkä tunne sitä, mutta se on kuitenkin totta. Jatka rukousta, jatka tukeutumista perintöösi Jeesuksessa. Jumala ei vedä sinua höplästä, Jumala rakastaa sinua enemmän kuin tiedät. Nauti Jumalan pyhyydestä, tule lähelle häntä ja anna hänen muuttaa sinua tullaksesi yhä enemmän hänen kaltaisekseen. Se on paras resepti onneen. Kun Pyhä Henki koskettaa sydäntämme, olemme todellakin uskomattoman siunattuja ja onnellisia.

Kuva: Fuu J on Unsplash.

4 thoughts on “Pyhä Henki koskettaa sydäntämme rukouksessa

 1. Hei!
  Olipa silmiä ja sydäntä avaava blogi.
  Itse rukoilen paljon, joten Luotan Isän läsnäoloon ja olen myöskin tuntenut niin.
  Etenkin, kun läheiset rukoilee puolestani tunnen saavani voimia, että jaksan.
  Rukous on puhetta Jumalan kanssa.

  Kiitos!
  Rukouksin Tarja 🙏

  1. Hei, Tarja! Kiitos kommentistasi. Ihanaa kuulla, että tämä blogi kosketti. Rukouksen on voima on niin suuri, että pitää ihmetellä, että käytämme sitä niin vähän! Joten lisätään rukousta, kiitosta ja ylistystä! Iloa ja siunausta elämääsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *