rukous

Älä anna periksi, vaan kohota katseesi Jumalaan

Älä anna periksi, vaan käännä katseesi Jumalaan - Mari-Anna Stålnacke

Tänään minua rohkaisi Vanhan testamentin profeetta Miika. Ajat olivat vaikeita hänelle ja niin ne ovat kyllä meillekin. Olisi helppo menettää toivo ja luovuttaa. Mutta Miika jatkaa sinnikkäästi eteenpäin ja sanoo meillekin: ”Älä anna periksi”. Tämä synkkyyden kulttuuri ei sano viimeistä sanaa. Jumala on tekemässä suuria.

Mutta minä kohotan katseeni Herraan,
odotan pelastusta Jumalaltani.
Jumalani kuulee minua!

(Miika 7:7)

Minäkään en luovuta. Kaukana siitä. Sen sijaan kohotan katseeni Jumalaan. Luen hänen sanaansa ja Jeesus kohtaa minut sellaisena kuin olen. Juurin silloin koen ihmeen, joka on kaikkien Jeesusta etsivien saatavilla: minä uudistun. Aivan kuten minun Jumalani, minä olen todella elossa.

Älä anna periksi….

Jokainen rukoushetki on pyhä. Kun syvennämme suhdettamme Kristukseen, Jumala virvoittaa meidät. Siinä rukouksen aikana Pyhä Henki vakuuttaa meille: Jumalallemme ei mikään ole mahdotonta. Hän pystyy tekemään sen, minkä on luvannut: huolehtia meistä maailman loppuun asti.

Joten ei ole mitään syytä katsella ympärilläni olevaa pimeyttä, sillä ei ole valtaa minuun. Tai kehenkään, joka on Kristuksessa. Aivan kuten Miika, minä katson Herraan ja löydän ne asiat, jotka ovat jopa toiveideni ja unelmieni tuolla puolen: Jumalan rakkauden, Kristuksen armon ja Pyhän Hengen läsnäolon.

Miika kehottaa meitä: ”Älä anna periksi”. Meidän tulee toivoa, vaikka näyttäisi siltä, ettei toivoa enää olisi. Koska aina on toivoa. Klemens Aleksandrialainen on sanonut: ”Jos et toivo, et löydä sitä, mikä ylittää toivosi”. Ja juuri sitä vihollisemme ei halua sinun löytävän. Koska kun löydämme Jumalan rakkauden, Kristuksen armon ja Pyhän Hengen läsnäolon, olemme lopullisesti poissa vihollisen ulottuvilta.

…vaan kohota katseesi Jumalaan

Joten älä anna periksi. Kohota sen sijaan katseesi Jumaalan. Oli elämäsi sitten tällä hetkellä kuinka vaikeaa tahansa, sinulla on toivoa toivon päällä. Eikä toivo Kristukseen petä. Tietenkään asiat eivät välttämättä mene niin kuin sinä haluaisit niiden menevän. Sen sijaan ne menevät paremmin, hänen rakkaudellisten suunnitelmien mukaisesti.

Pidä katseesi Jumalassa, ystäväni. Sillä Jumala voi muuttaa täysin minkä tahansa tilanteen. Anna Jumalan rakkauden loistaa sinulle. Ihmeitä odotettavissa!

Rakas Taivaallinen Isä,
Anna meille anteeksi, että niin helposti unohdamme sinut ja yritämme pärjätä omillamme.
Meidän pitäisi tietää paremmin, sillä lopputuloksena on aina epätoivo.
Auta meitä elämään elämäämme sinun läsnäolossasi.
Haluamme luottaa viisauteesi ja elää rakkaudessasi.
Vedä meidät syliisi, herätä meidät jälleen henkiin.
Täytä meidät armollasi ja rauhallasi, siunaa meitä tahtosi mukaisesti.
Opeta meitä elämään ilossasi ja voimassasi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Mitä sinulle kuuluu, ystäväni? Mitä tahansa sinulle kuuluukin, suosittelen sinulle rukousta. Ihmeet odottavat kaikkia, jotka haluavat saada vahvistusta Jeesuksessa. Ole suuresti siunattu! Jumala elää ja rakastaa sinua hyvin paljon. Joten anna hänen tehdä sinutkin eläväksi!

Kuva: Engin Akyurt on Unsplash.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *