kirkkovuosi

Pysy rauhallisena ja anna Jeesuksen syntyä sydämeesi

Lopeta hössötys ja anna Jeesuksen syntyä sydämeesiTähän aikaan vuodesta kaikki tuntuvat juoksevan pää kolmantena jalkana yrittäen epätoivoissaan saada aikaan juuri sen oikean joulun. Metrin pituiset ostos- ja tehtävälistat odottavat toteuttaajaansa. Haluamme juuri tästä joulusta parhaimman tähän astisista tai ehkä jopa täydellisen. Kaikki tämä hössötys voi olla kuitenkin hyvin stressaavaa. Siksi haluankin tuoda valmisteluihisi ripauksen armoa. Minun neuvoni sinulle on: Pysy rauhallisena ja anna Jeesuksen syntyä sydämeesi.

Pysy rauhallisena ja anna Jeesuksen syntyä sydämeesi

Kuitenkaan edes mittavat jouluvalmistelumme eivät tee joulua. Joulustanne ei tule täydellistä, vaikka toteuttaisitte toistenne jokaisen toiveen. Et myöskään löydä joulun perimmäistä merkitystä täpötäysistä ostoskeskuksista tai hiennoimistakaan pippaloista. Jeesus tuli ja yhä tulee nöyrästi ja hiljaa luoksemme. Joten pysy rauhallisena ja anna Jeesuksen syntyä sydämessäsi. Tulet aivan varmasti siunatuksi.

Iloitse, tytär Siion!
Riemuitse, tytär Jerusalem!

Katso, kuninkaasi tulee.
Vanhurskas ja voittoisa hän on,
hän on nöyrä, hän ratsastaa aasilla,
aasi on hänen kuninkaallinen ratsunsa.
(Sakarja 9:9)

Jeesus ei tullut täyttämään toiveitamme…

Jeesus ei todellakaan tullut täyttämään toiveitamme. Hän tuli jotain paljon suurempaa ja parempaa varten. Jeesus tuli täyttämään toivomme. Ja tämä toivo ei ole vain toteutuneita toiveita tai tavaraa, jota emme tarvitse. Jeesus kutsuu meidät iankaikkisen toivoon. Toivoon, joka vakuuttaa, että Jumala todellakin rakastaa meitä niin paljon, että hän lähetti Jeesuksen pelastamaan meidät.

Jesaja taas sanoo:
– Iisain juuresta nousee verso,

joka kohoaa kansojen hallitsijaksi.
Häneen kansat panevat toivonsa.
(Room.15:12)

J.I. Packerin sanoin ”Joulun sanoma on se, että turmeltuneelle ihmiskunnalla on toivoa  – toivoa armahduksesta, toivoa rauhasta Jumalan kanssa, toivoa kirkkaudesta – sillä Isän tahdosta Jeesus tuli köyhäksi, syntyi tallissa, jotta 30 vuotta myöhemmin hän voisi kuolla ristillä.”

…vaan täyttämään toivomme

Toiveiden ja toivon välillä on suuri ero. Toteutuneet toiveet pitävät meidät tyytyväisinä päivän loppuun. Sen sijaan toteutunut toivo pitää meidät tyytyväisenä iankaikkisuuden loppuun. Joten pysy rauhallisena ja anna Jeesuksen syntyä sydämeesi. Nouse kaiken kaupallisuuden yläpuolelle ja anna Pyhän Hengen tehdä ihmeellistä työtään sinussa.

Toivon Jumala täyttäköön ilolla ja rauhalla teidät, jotka uskotte, niin että teillä Pyhän Hengen voimasta olisi runsas toivo (Room. 15:13).

 

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi, että tuppaamme unohtamaan joulun todellisen sanoman
ja jättämään sinut suunnitelmiemme ulkopuolelle.
Me tarvitsemme Jeesusta, Isä.
Kiitos, että lähetit hänet maailmaan.
Anna hänen syntyä myös meidän sydämissämme.
Näytä meille miten voisimme nousta kaupallisuuden yläpuolelle
ja tarttua sen sijaan iankaikkiseen toivoon.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Millä mallilla sinun jouluvalmistelusi ovat? Älä huoli ulkoisista asioista. Sytytä kynttilä, sammuta valot, avaa Raamattu, siinä sinulla joulu valmiina! Kaikki muu valmistuu, jos valmistuu. Ja muista, kaiken stressin saa kantaa ristin juurelle. Voimme jo nyt rukoilla hyvä joulun puolesta. Että Jeesus todella saisi syntyä jokaisen perheenjäsenemme sydämeen. Että kaikki tarpeellinen saataisiin tehtyä ja kaikesta turhasta osattaisiin päästää irti. Että voisimme helliä ihmisiä ympärillämme tänä jouluna lämpimin sanoin. Että itse Jeesus toisi rakkautta keskellemme. Siunattua joulunodotusta sinulle!

2 thoughts on “Pysy rauhallisena ja anna Jeesuksen syntyä sydämeesi

  1. Kiitos rauhoittavasta kirjoituksestasi näin joulun alla. On todella tärkeää vastaanottaa Jeesus sydämeensä ja vastaanottaa se todellinen joulurauha, joka perustuu Jeesuksen syntymään, elämään, kuolemaan ja ylösnousemukseen.

    Muutama vuosi sitten käytin pari kuukautta Jeesuksen syntymän historiallisuuteen perehtyen. Sainkin aikaiseksi aikakaavion, jossa Jeesuksen syntymä Betlehemissä yhdistetään monien maallisten hallitsijoiden elämänkulkuun. Olen jakanut tätä kuvitettua kaaviota joulukorttinakin tutuilleni ja nyt sinäkin saat itsellesi tämän pienen joululahjan.

    https://raamatuntaustaa.wordpress.com/

    Armollista joulukuuta ja tulevia uusia vuosia toivottaen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *