armoa arkeesi

Kontrolloi kaaosta antamalla kontrolli Jumalalle

Kontrolloi kaaosta antamalla kontrolli JumalalleKun meillä on tuhat asiaa tehtävänä, todennäköisesti viimeinen asia, mitä ajattelemme, että meidän tulisi tehdä, on hiljaa istuminen. Mutta minä ajattelen, että juuri niin meidän pitäisi juuri silloin toimia. Ainoa tapa, jolla minä voin kontrolloida kaaosta on antaa kontrolli elämästäni Luojalleni. Kun istun hiljaa hänen edessään, muistuu mieleeni, mikä on – ja mikä ei ole – elämässä tärkeää. Muistan myös etten elä oman vaan Jumalan voiman varassa. Ja sillä ei taas ole rajoja. Kun annan kontrollin Jumalalle, se ei enää ole minä, joka kontrolloi kaaoksen, vaan se on Jumala.

”Mutta teidän ei pidä ryhtyä taisteluun. Jääkää vain paikoillenne ja katselkaa, millaisen avun Herra teille antaa. Juudan ja Jerusalemin asukkaat, älkää säikähtäkö älkääkä pelätkö, vaan lähtekää huomenna heitä vastaan! Herra on teidän kanssanne.” (2. Aikakirja 20:17)

Kontrolloi kaaosta antamalla kontrolli Jumalalle

Meidän todellakin tarvitsee viettää aikaa Jumalan kanssa. Ilman sitä, meistä tulee stressaantuneita, sillä vain Jumala voi eheyttää henkemme, antaa voimaa, rohkeautta ja energia jatkaa eteenpäin. Vietettyämme hetkisen Jumalan kanssa, palaamme työhömme voimaantuneena; emme enää tee töitä, koska meidän on pakko, vaan palvelemme rakkaudella. Eikö ole mielenkiintoista, miten suuresti pieni paussi Jumalan kanssa voi muuttaa elämäämme? Kun tauon aikana annamme kontrollin Jumalalle, sen jälkeen se ei enää ole me, vaan Jumala meissä, joka toimii ja vaikuttaa. Joten paras tapa kontrolloida kaaosta on antaa kontrolli Jumalalle.

”Herra sotii teidän puolestanne, olkaa te hiljaa!” (2. Moos. 14:14)

Mitä kaaottisemmaksi elämä tulee, sitä enemmän meidän tulee rukoilla. Rukouksen vaikutukset ovat todellakin mahtavia. Kutsu Jumala elämääsi, anna hänen näyttää, miten elämäsi saadaan tasapainoon. Sillä kun rukoilemme, sattumuksia tapahtuu ja kun emme rukoile, niitä ei tapahdu. Ajattelepa sitä. Minusta on ihanaa nähdä, miten Jumala hoitaa hommat kotiin. Joten antamalla elämässäsi kontrolli Jumalalle on paras asia, mitä voit tehdä. Ei vain siksi, että se on paras tapa kontrolloida kaaosta, vaan myös siksi, että se avaa sinulle ikuisuuden rakastavan Jumalan kanssa. Toimiessasi Jumalan kanssa et tule koskaan huijatuksi. Hän antaa sinulle aina enemmän kuin tarvitset. Vain siksi että hän on niin ihmeellinen.

 

Rakas Jumala,
Me kiitämme ja ylistämme sinua, koska todella olet niin ihmeellinen.
Kiitos, että siunaat meitä läsnäolollasi.
Vedä meidät luoksesi erityisesti silloin, kun elämämme vaikuttavat kaaottiselta.
Me antaudumme sinulle, Herra.
Tapahtukoon sinun tahtosi meidän elämässämme ja meidän kauttamme.
Meillä ei ole vastauksia tai ratkaisuja,
mutta sinulla on.
Näytä meille mihin suuntaan meidän tulisi edetä.
Avaa oikeat ovet ja luo sisimpäämme rauhan valtakunta.
Rauhoita myrskyt elämässämme, Herra.
Luo meihin tilaa minne Jeesus voi syntyä.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

 

1 thought on “Kontrolloi kaaosta antamalla kontrolli Jumalalle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *