kirkkovuosi

Jouluilo – mitä ja miksi

Jouluilo - mitä ja miksi

Miksiköhän jouluun yleensä yhdistetään ilo ja riemu? Onko se vain siksi, että ihmiset ovat kollektiivisesti päättäneet, että on aika riemuita? Vai voisiko kaiken takaa löytyä syvempi tarkoitus? Miksi me ylipäätänsä muistelemme seimiasetelmaa 2000 vuoden takaa? Mistä jouluilo saa alkuna ja onko sillä mitään tekemistä meidän kanssamme?

Niinpä. Mikä on tämän kaiken tarkoitus? Se on hyvin yksinkertainen ja siitä syystä se joskus jätetään huomiotta. Aivan samalla tavalla saatamme ohittaa isovanhempiemme syntymäpäivien merkityksen. Jos vain ajattelemme isovanhempiemme syntymäpäivä heidän omina juhlapäivinään, ohitamme niiden syvemmän tarkoituksen (ja silti jo itsessään jonkun ihmisen juhliminen on tärkeää). Syvempi merkitys löytyy siitä, että lapsenlapset eivät eläisi, jos isovanhemmat eivät olisi syntyneet. Siksi juhliessamme isovanhempiamme, me iloitsemme myös elämän lahjasta.

Jouluilo – mitä ja miksi?

Aivan samoin tapahtuu, jos  ajattelemme joulua vain Jeesuksen syntymäpäivänä. Silloin ohitamme hänen syntymäpäivänsä merkityksen. Sillä ilman Jeesusta, me emme olisi hengellisesti elossa. Synnit olisivat yhä päällämme ja siitä syystä olisimme yhä erossa Jumalasta. Olisimme siis hengellisesti kuolleita. Tämä antaa meille aivan uuden näkökulman jouluun. Ilman joulua, meillä ei vieläkään olisi pelastajaa. Onneksi Jumala tiesi, mitä piti tehdä.

Hän synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä. (Matt.1:21)

Jeesus – joka merkitsee ’Herra pelastaa’ – syntyi maailmaan kuolemaan syntiemme tähden, jotta me voisimme päästä Jumalan yhteyteen. Jotta me voisimme olla hengellisesti elossa. Siksi joulu on mitä iloisinta aikaa. Totta kai me juhlimme Jeesusta, pelastajaamme. Mutta me juhlimme myös hänen antamaansa lahjaa: iloa olla hengellisesti elossa. Jouluseimi muistuttaa meitä yöstä, joka muutti kaiken. Nyt meidän ei tarvitse olla hengellisesti kuolleita, vaan olemme tervetulleita lämpöön ja valoon ja vapauteen Jeesuksessa Kristuksessa. Kun otamme vastaan tämän ihmeellisen armon, me saamme syntimme anteeksi ja runsaasti iloa ilon päälle. Aitoa, oikeaa jouluiloa.

 

Rakas Jumala,
Sinun lahjasi on enemmän kuin osaamme ymmärtää.
Kiitos, että lähetit Jeesuksen pelastamaan meidät.
Auta meitä ymmärtämään, mitä kaikkea tämä merkitsee elämällemme.
Auta meitä iloitsemaan siitä, että olemme hengellisesti elossa.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, jouluilo on myös sinua varten. Jeesus tuli maailmaan juuri sinua varten. Hän olisi tullut maailmaan vain sinua varten. Ota hänet vastaan sydämeesi ja jouluilon lähde pursuaa iloa ja rauhaa ympäri vuoden. Ole suuresti siunattu, on joulusi sitten hiljainen tai meluisa, kaihoisa tai odottava. Jumala kohtaa sinut juuri siellä missä olet, juuri sellaisena kuin olet. Kun sinulla on Jeesus, sinulla on kaikki oleellinen sekä joulusta että elämästä. Joten iloitse! Sinä olet Jumalan rakastettu lapsi ja hengellisesti elossa!

1 thought on “Jouluilo – mitä ja miksi

  1. […] Ehkäpä meidän tulee rahoittua kokeaksemme itse jouluihmeen. Riisuttu joulu voi osoittautua suurimmaksi siunaukseksi, minkä olemme vähään aikaan kokeneet. Se auttaa meitä muistamaan, miksi oli tärkeää, että Jeesus syntyi. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *