kirkkovuosi

Aina kanssamme

Aina kanssamme
Ihan melkein itkettää ajatellessani Jumalan lupauksia ja erityisesti sitä, miten kauniisti hän osoittaa olevansa täysin lupaustensa takana. Jumala tuli ihmiseksi, jotta hän pystyi sovittamaan ihmiskunnan synnit, mutta myös kulkemaan rinnallamme. Hän ei vain kertonut, mitä meidän tulisi tehdä, vaan hänestä tuli yksi meistä. Jopa Jeesuksen nimi julistaa Jumalan pyrkimystä olla aina kanssamme.

Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel*. (Jesaja 7:14) *Jumala kanssamme

Kun olet jonkun kanssa, olette osa toistenne elämää. Kuinka ihmeellistä on, että Jumala on aina kanssamme, niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Jumala on aina kanssamme. Päivä toisensa jälkeen, hän on kanssamme. Jumala ei ole mikään etäinen tuomari tai autoritaarinen opettaja, vaan hän on rakastava persoona aina vierellämme. Tämä koskettaa. Jumala on kanssamme. Aina.

Aina kanssamme

Kuten tiedämme, Jumalan suunnitelma ei lopu jouluun. Hän jatkoi rakkautensa ja uskollisuutensa osoittamista meille. Siksi Jeesus meni ristille, haudattiin ja nousi kolmantena päivänä. Ja hän lupasi olla kanssamme maailman loppuun asti. Siksi saimme Pyhän Hengen asumaan meissä. Me olemme todella siunattuja: Jumala on aina kanssamme.

Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi!
Älä arkana pälyile ympärillesi

– minä olen sinun Jumalasi.
Minä vahvistan sinua, minä autan sinua,
minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni.
(Jesaja 41:10)

Mitä sinä tästä kaikesta ajattelet? Muuttako tämä jotain sinun elämässäsi? Jollakin tasolla tämä muuttaa kaiken. Me emme ole yksin. Elämä ei ole sitä, että jotenkin täällä koitamme pärjätä. Elämä on sitä, että jaamme sen Jumalan kanssa ja nöyrrymme vastaanottamaan Jumalan hyvät lahjat. Toivon, että tiedät myös, että Jumalan mahdollisuudet ovat loppumattomat. Hänen voimansa, hänen kirkkautensa, hänen valonsa, elämänsä, rakkautensa, ilonsa ja rauhansa ovat sinun, jos vain haluat ne vastaanottaa.

Jumala antaa sinulle itsensä tänä jouluna. Hän haluaa olla aina kanssasi. Mitä sinä siihen vastaat?

 

Rakas Jumala,
Rakkautesi on niin suurenmoista,
että se jättää minut ihmetyksen valtaan.
Lupauksesi ovat niin kauniita ja koskettavia,
kiitos sydäntemme pohjasta asti.
Sanomme sinulle ’KYLLÄ’,
tuhannesti ’KYLLÄ’.
Tule, Herra Jeesus,
ole aina kanssamme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö olekin ihmeellisen ihanaa, että Jumala on aina kanssamme? Se on minusta aivan käsittämättömän ihanaa. Ei ole mitään paikkaa, minne menisimme, missä Jumala ei jo olisi. Eikä ole mitään asiaa, mikä meidät erottaisi. Jumala on aina kanssamme. Se antaa minulle samanaikaisesti sekä turvaa että rohkeutta. Ei ole mitään, mikä voisi erottaa minut – tai sinut – Jumalan rakkaudesta. Ei ole mitään, mitä Jumala ei tekisi, jotta saisimme elää hänen yhteydessään. Ole suuresti siunattu, ystäväni. Jumala rakastaa sinua loputtomasti. Hänen armonsa hoitaa sinua maailman loppuun asti.

2 thoughts on “Aina kanssamme

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *