usko

Sitku-usko

Sitku-usko

Miten sinä reagoit tietokoneesi päivityspyyntöihin? Viivytätkö niitä? Tunnilla? Huomiseen? Ensi viikkoon? Minä teen niin, lykkään väistämätöntä hamaan tulevaisuuteen. Tämä sai minut ajattelemaan, teemmekö uskolle myös näin. Lykkäämmekö tarvittua hengellistä uudistumista myös hamaan tulevaisuuteen? Onko uskostasi tullut sitku-uskoa? Sitten kun saat elämäsi kuntoon tai tulee sopiva tauko, hakeudut Jumalan luo?

Mutta tiesitkö, ei sinun tarvitse saada elämääsi kuntoon ennen kuin voit mennä Jumalan eteen? Jumala rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet ja toivottaa sinut tervetulleeksi juuri niin repaleisena kuin olet. Kun uskot Jeesukseen, Jumala lahjoittaa sinulle eheyden.

Sitku-uskoa on myös se, että ajattelet, että hoidat uskoasi sitten, kun sinulla on siihen aikaa. Mutta tiedätkö, aika karkaa käsistä tavattoman herkästi. Päivät kuluvat, vuodet vierivät, eikä sinulla koskaan ole aikaa, jos vain annat ajan kulua. Toisaalta aikaa on aina niihin asioihin, joita arvostat. Jos arvostat Jeesusta, pystyt kyllä löytämään siihen aikaa. Ja mikään muu ei sinua siunaa niin paljon kuin Jeesuksen seurassa viettämäsi aika.

Sitku-usko

Sitku-usko perustuu oletukseen, että usko on sinun varassasi. Mutta se ei ole. Usko on alusta loppuun Jumalan armoa. Itse asiassa omavoimainen yrittäminen johtaa meitä kauemmaksi Jumalasta. Kukaan meistä ei voi tehdä itsestään Jumalalle kelpaavaa.

Kun luovut sitku-uskosta ja rupeat elämään uskoa ja armoa todeksi arjessasi, huomaat vaikutukset nopeasti. Kun olet armahdettu Jumalan lapsi, saat askeltaa kepein askelin. Ja kun laitat Jeesuksen elämässäsi ykköseksi, kaikki muutkin asiat loksahtavat paikalleen. Ei niin, ettei elämässäsi olisi enää vaikeuksia. Mutta nyt et ole enää yksin, saat avun, ilon ja johdatuksen Jumalalta.

Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. (Matteus 6:33)

Sitku-usko yrittää saada jalansijaa elämästämme uudelleen ja uudelleen. Mutta ei anneta periksi. Pidetään kiinni Jeesuksesta ja Jumalan lupauksista. Meidän ei tarvitse elää yksin eikä yrittää pärjätä omin voimin täällä maailmassa. Jumala on aina kanssamme ja hän tarjoaa armovoimaansa meidän käyttöömme. Otetaan se vastaan. Täytytään Jumalan armolla ja rakkaudella. Sitten voimme lopettaa ’sitkuttelut’ ja elää ja uskoa rohkeasti tässä ja nyt (eikä sitten kun).

Rakas Jumala,
Kiitos kun tarjoat meille kaiken, mitä tarvitsemme pelastuaksemme
ja elääksemme uskoamme todeksi tässä ja nyt.
Anna anteeksi jossittelumme ja epäröintimme.
Jätämme kaikki tekosyymme ja epäluulomme ristisi juurelle.
Täytä meidät armollasi ja rakkaudellasi.
Kiitos, että olet aina kanssamme ja täytät elämämme tarkoituksella.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Ole suuresti siunattu, ystäväni! Jätä sitku-usko ja siihen liittyvä ajatusmalli ristin juurelle. Sinä kelpaat ja olet tervetullut Jumalan luo juuri sellaisena kuin olet. Kun otat vastaan Jeesuksen, saat vastaanottaa pelastuksen lahjana. Sitten ei enää ole kyse sinun epätäydellisyydestäsi, vaan Kristuksen täydellisyydestä sinussa. Ota vastaan kaikki Jumalan tarjoamat lahjat ja laita ne käyttöön. Saat ihmetellä, miten ihanaa on elää Jeesusta lähellä. Kaikki muu maailmassa kalpenee sen rinnalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *