rukous

Rukous on tärkeintä työtä

Rukous on tärkeintä työtä

Ajatteletko, ettet ole erityisemmin lahjakas? Ettei sinulla ole tarpeeksi lahjoja, jotta voisit tehdä jotain erityistä? Olet väärässä, rakas ystäväni. Annahan kun kerron sinulle, tavallisuus ei ole kompastuskivi, vaan askel kaikkein tärkeimpään työhän: rukoukseen.

»Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. (Matt.7:7)

Me olemme kaikki kutsutuu rukoilemaan, mutta monet meistä laiminlyö tätä kehoitusta. Kuitenkin rukous on tärkeintä työtä. Se on myös suurin taito, mitä on olemassa. Alexander Whyten sanoin ”Suurin ja paras taito, minkä Jumala antaa kenellä tahansa miehelle tai naiselle tässä maailmassa on rukouksen taito.”

Rukous on tärkeintä työtä

Äläkä sano minulle, ettei sinulla ole rukoilemisen lahjaa. Meillä kaikilla on. Rukous on Jumalan lahja. Meidän täytyy vain käyttää sitä. Ja kuten sanotaan: harjoitus tekee mestarin. Mitä enemmän rukoilemme, sitä enemmän opimme rakastamaan sitä. Ja mitä enemmän rakastamme rukoilemista, sitä paremmaksi tulemme. Pian emme voi elää ilman rukousta.

Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta. (Ef. 6:18)

Rukous tekee tietä Jumalan ihmeille. Rukouksen kautta olemme Jumalan työtovereita. Meillä ei tarvitse olla mitään erityisiä lahjoja ollaksemme merkittäviä Jumalan suunnitelmissa, meidän tulee vain olla kestäviä rukouksessa. Ajattehan, rukous on suurin taito, joka sinulla voi koskaan olla. Käytä sitä ja iloitse sitä käyttäessäsi, sinä olet Kaikkivaltiaan Jumalan työtoveri.

Sinua tarvitaan, sillä Jumala muokkaa maailmaa rukouksen avulla. Kuten E.M. Bounds on sanonut ”rukous on voimista suurin, sillä se kunnioittaa Jumalaa ja tuo hänet avuksemme”. Ilman rukousta olemme voimattomia. Miksi ihmeessä sitten valitsemme voimattomuuden, vaikka Jumala on antanut meille rukouksen lahjan? En voi sitä ymmärtää. Rukous on kaikkein tärkeintä työtä, sillä sen voimasta pystymme tekemään loput.

Rakas Jumala,
Anna anteeksi rukoilemattomuutemme.
Kiitos, että kutsut meitä mukaan työhösi.
Tapahtukoon aina tahtosi mukaisesti,
auta meitä tekemään niissä oma osamme.
Sytytä rukouksen henki meissä,
anna meidän haluta rukoilla enemmän ja enemmän niin,
että sinussa eläminen olisi parasta mitä tiedämme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Ole suuresti siunattu, ystäväni! Sinä olet kutsuttu rukoilemaan suuria. Rukouksen mahdollisuudet ovat paljon suuremmat kuin osaat edes kuvitella. Rukouksessa saamme olla mukana jossain itseämme paljon suuremmassa ja se on hyvin innostavaa. Voit esim. rukoilla maailman puolesta lukiessasi sanomalehteä. Pyydä Jumalaa opettamaan sinua rukoilemaan uusilla ja innostavilla tavoilla. Vain taivas on rajana! Iloitaan ja riemuitaan, että meille on annettu rukouksen lahja ja taito. Sen merkitys kasvaa pimeyden lisääntyessä. Ja sen siunaus lisääntyy sitä käytettäessä. Jumalalle ei mikään ole mahdotonta!

2 thoughts on “Rukous on tärkeintä työtä

  1. Olipa lohdullinen ja ajatuksia herättävä kirjoitus rukouksesta. Muistan että joskus aiemminkin olen sinulta lukenut rukouksesta jonkun hyvän tekstin. Minä olen aina kokenut olevani huono rukoilija. Nuorena suorastaan mittailin itseäni siinä asiassa ja tietysti myös jäin itse asettamieni rimojen alle. Enää en niinkään mittaile sitä. Silti koen etten ole ns. rukouksen ihminen. Kuulosta nurinkuriselta kun uskova sanoo niin. Ja silti päivittäin puhun Jumalalle. Ehkä vasta alan käsittää, ettei rukous ole mikään suoritus, tai taivuttelupuhe Jumalalle, tms. vaan tavallista puhetta jonkun läheisen kanssa. Hyvää viikonloppua sinulle:)

  2. Kiitos kommentistasi, Metsäntyttö! Niin, minustakin on nurinkurista, etteivät uskovat ajattele olevansa rukouksen ihmisiä, vaikka rukoilevat päivittäin. Rukous ei ole todellakaan mikään suoritus, vaan Jeesuksen kanssa juttelemista ja asioiden jakamista. Meillä kaikilla on rukouksen lahja, käytetään sitä ilolla ja ihmetellen! Kiitoksia jakamisesta. Iloa ja siunausta elämääsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *