armoa arkeesi

Seitsemän vinkkiä elämän haasteisiin

Seitsemän vinkkiä elämän haasteisiin

Elämä on täynnä ala- ja ylämäkiä. Me emme haluaisi monia alamäkiä, mutta elämä ei mene niin. Ikuinen auringonpaiste odottaa meitä taivaassa. Sillä välin saamme kokea paljon sateita ja erilaisia elämän haasteita. Kyse onkin siitä, miten niistä selviämme. Ilo ei tule haastellisten elämänvaiheiden puuttumisesta tai niiden välttämisestä, vaan elämän haasteisiin vastaamisesta.

Ok, sanot. Miten sitten voimme kohdata ja käsitellä elämän haasteet? Tärkein asia on haasteita kohdatessamme kääntyä Jumalan puoleen. Jumala on aina valmiina auttamaan ja sitä paitsi hän on ainoa, joka todella voi auttaa. Joten älä pysy poissa Jumalan luota, olivat olosuhteesi sitten mitkä tahansa. Elämän haasteet voivat olla salattuja siunauksia.

Kun nyt Jumala on tehnyt meidät, jotka uskomme, vanhurskaiksi, meillä on Herramme Jeesuksen Kristuksen ansiosta rauha Jumalan kanssa. 2Kristus on avannut meille pääsyn tähän armoon, jossa nyt lujasti pysymme. Me riemuitsemme siitä toivosta, että pääsemme Jumalan kirkkauteen. 3Me riemuitsemme jopa ahdingosta, sillä tiedämme, että ahdinko saa aikaan kestävyyttä, 4kestävyys auttaa selviytymään koetuksesta ja koetuksesta selviytyminen antaa toivoa. 5Eikä toivo ole turha, sillä Jumala on vuodattanut rakkautensa meidän sydämiimme antamalla meille Pyhän Hengen. (Room. 5:1-5)

Seitsemän vinkkiä elämän haasteisiin

Olen kerännyt tähän seitsemän vinkkiä elämän haasteisiin. Toivottavasti ne voivat siunata sinua uskonmatkallasi.

  1. Hyväksy se, että haasteet ovat osa elämää. Helen Kellerin sanoin “ihmiselämän ihmeellinen rikkaus menettäisi jotain siitä palkitsevasta ilosta, jos elämässä ei olisi haasteita. Vuorenhuipulla ei olisi puoleksikaan niin ihana, jos pimeitä laaksoja ei olisi ylitetty.”
  2. Älä syytä itseäsi, toisia tai Jumalaa. Asioita vain tapahtuu, elämä menee menojaan ja Jumala auttaa sinua kaikessa. Syyttelyn sijasta käänny Jumalan puoleen. Anna hänelle pettymyksesi. Sillä tavalla sinä vapaudut taakoistasi ja Jumala saa tulevaisuuttasi varten rakennusmateriaalia.
  3. Älä vertaile elämääsi toisten elämiin. Sinä olet uniikki, elämäsi on erityinen ja haasteesi ovat erilaiset kuin toisilla. Sen sijaan lepää Jumalan armossa. Jumala tietää, mitä elämässäsi on meneillään. Hän ei jätä sinua.
  4. Älä keskity ongelmiin ja haasteisiin, vaan keskity Jumalaan ja hänen hyvyyteensä. Nosta katseesi ja nää, mitä Jumala tekee elämässäsi. Jumala on hyvä, myös silloin kun kohtaat elämässäsi haasteita.
  5. Tiedä, että kiitos ja ylistys auttavat sinua myrskyjen läpi. Aloita Jumalan ylistäminen jo silloin, kun ei siltä tunnu. Kiitos ja ylistys välittävät rauhan nopeammin kuin mikään muu.
  6. Älä edes yritä pärjätä yksin. Laita omavoimaisuus (ja kaikki synti) syrjään ja antaudu Jeesukselle. Armossa eläminen on mahtavaa, erityisesti vaikeina aikoina.
  7. Pyydä voimaa ja kaikkea muutakin mitä tarvitset. Jumalan armo on sinun voimasi: vastaanota ja laita käyttöön. Huomaat eron. Ja juuri Jumalan armon avulla pystyt vastaamaan elämän haasteisiin. Kiitos Jumalalle!

Rukoillaan

Rakas Jumala,
Kiitos, että olet luvannut olla aina kanssamme.
Antaudumme sinulle, Herra, ja ylistämme sinua jopa myrskyissä.
Kuinka ihanaa on, että mikään ei ole liian vaikeaa sinulle. Ei mikään.
Joten me saamme levätä sinussa, vaikka elämä tuntuisi kuinka arvaamatonta.
Me luotamme sinuun ja rakastamme sinua.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö olekin ihanaa, että saamme rauhassa opetella elämään Jumalan kanssa. Koko elämämme ei ole meidän omassa varassamme, vaan saamme luottaa siihen, että Jumala pitää meistä huolen. Jumala kantaa meitä vaikeidenkin aikojen läpi. Joten iloitaan Jumalan lapsena olemisesta, sen parempaa ei olekaan! Ole suuresti siunattu, ystäväni! Juuri tänään, juuri tässä ja nyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *