uskossa kasvaminen

Sitä on Jumalan rakkaus

Sitä on Jumalan rakkaus

Uskotko sinä, että Jumala rakastaa sinua huolimatta siitä, mitä sinä teet tai jätät tekemättä? Hyvä niin. Uskotko näin myös synkkinä aikoina? Sillä, tiedäthän, on helppo uskoa, että Jumala on hyvä ja että hän rakastaa sinua, kun asiat ovat hyvin. Mutta kun olet heikoimmillasi, ajatteletko vielä silloinkin olevasi Jumalan silmäterä? Sillä sitä on Jumalan rakkaus.

Henri Nouwenin sanoin ”Monet ihmiset eivät ajattele olevansa rakastettuja tai varjeltuja, joten kärsimyksen tullessa, he pitävät sitä vahvisituksena heidän arvottomuudestaan. Palvelutyön ja hengellisen elämän suuri kysymys on oppia elämään rikkinäisinä siunauksen eikä kirouksen alla.”

Annahan, kun kerron sinulle: ei ole mitään, mikä voi viedä Jumalan rakkauden sinulta. Hänen rakkautensa ei ole ehdollista niin kuin ihmisten rakkaus hyvin usein on. Jumala ei rakasta sinua, koska sinä olet rakastettava, vaan siksi, että hän itse on rakkaus. Tässä on suuri ero ja se on suuri siunaus.

Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. (Room. 8:38-39)

Sitä on Jumalan rakkaus

Mikään ei voi erottaa sinua Jumalan rakkaudesta. Et edes sinä. Jumala on suurempi kuin erehdyksesi. Mitään mitä teet tai jätät tekemättä ei voi erottaa sinua Jumalan rakkaudesta. Tämä on lukkoon lyöty sopimus. Olet rakastettu, hellitty, arvostettu. Siitä huolimatta kuinka rikkinäinen tai epäonnistunut sinä tunnet olevasi. Aivan kuten uskossa tässäkään ei ole kysymys sinusta, vaan Jumalasta. Ja hän on ihmeellinen.

Joten tee itsellesi palvelus. Opettele näkemään itsesi Jumalan suuresti rakastamana lapsena ja opi paistattelemaan hänen rakkaudessaan sekä sateessa että paisteessa. Vasta sitten pystyt vastaanottamaan muita Jumalan lahjoja sinulle. Ja sittenkin olet vasta saanut hieman esimakua Jumalan rakkaudesta. Sitä on Jumalan rakkaus.

Rakas Jumala,
Olet meille niin hyvä.
Auta meitä iloiten vastaanottamaan hyvyytesi ja
hyväksyä rakkautesi pyyteettömänä lahjana.
Kiitos, ettei sinun rakkautesi heittele,
vaan rakastat meitä epäröimättä.
Ympäröi meidät armollasi ja rakkaudellasi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Tiedätkö sinä olevasi rakastettu silloinkin, kun et sitä ansaitse? Tämä ehkä vaatii hieman opettelua ja Pyhän Hengen työtä meissä, mutta sitä kohti kannattaa pyrkiä. Jumala rakastaa sinua ja hän haluaa sinulle pelkkää hyvää, ei hänen tarkoituksenaan ole vain kytätä milloin epäonnistut tai mokaat. Jumala kutsuu sinua elämään hänen yhteydessään vapaasti ja iloiten hänen armostaan ja rakkaudestaan. Aivan kuten pieni lapsikin uskaltaa kiukutella turvalliselle vanhemmalle, niin myös meitä kutsutaan elämään aidosti Jumalan rakkaudessa. Ole suuresti siunattu, ystäväni! Olet rakastettu juuri sellaisena kuin olet!

5 thoughts on “Sitä on Jumalan rakkaus

  1. Onpa jälleen armollinen teksti. Kiitos, Mari-Anna. ❤️

    Miten helposti sitä luisuukaan armon ansaitsijaksi ja unohtaa levon,joka tulee siitä tiedosta, että mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta.

    Tässä sitä riittää suorittajalle haastetta: ”..oppia elämään rikkinäisinä siunauksen eikä kirouksen alla.”

    Siunattua syksyä sinulle!

    1. Sitä minäkin olen miettinyt…että miten ihmeessä niin herkästi luisumme armon ihanuudesta omavoimaisuuden illuusioon ja sen tuomiin pettymyksiin. Kiva, jos armo kolahti jälleen uudelleen. Kiitos kommentistasi, rakas KettuRouva! Iloa ja armollisuutta elämääsi edelleen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *