uskossa kasvaminen

Syvempään yhteyteen Jumalan kanssa

Syvempään yhteyteen Jumalan kanssa

Viime aikoina olen lukenut Mooseksesta. Hän oli epätäydellinen ihminen (niin kuin me kaikki) mutta mikä elämä ja mikä matka. Ja mikä usko! Minä ainakin haluaisin sellaisen yhteyden Jumalaan kuin Mooseksella oli. Siksi jatkuvasti toivon ja rukoilen pääseväni entistä syvempään yhteyteen Jumalan kanssa. Tiesitkö, että se on meille kaikille mahdollista, koska Jeesus avasi tien takaisin Jumalan yhteyteen?

Tänään luin toisen Mooseksen kirjan neljännestä luvusta, miten Jumala varusti Mooseksen matkaan. Jumala käytti arkista paimenen työkalua, sauvaa, tehdäkseen ihmeitä ja tuodakseen sanomansa ihmisille tiettäväksi.

Yllättäen huomasin kaipaavani itsellenikin jotain kättä pidempää kuten tuo Mooseksen sauva. Joten puin tunteeni sanoiksi rukouksessa, johon Jumala vastasi välittömästi: Raamattu on meidän ihmetyökalumme. Olemme todella siunattuja, että meille on annettu Jumalan Sana johtamaan ja voimaannuttamaan meitä uskonmatkallamme. Nyt meidät tulee vain elää siinä, jotta se voi elää meissä.

Meitä kaikki kutsutaan….

Kun Jumalan Sana elää meissä, meillä on yhteys Jumalan kanssa. Silloin emme ole pinnallisia kristittyjä, vaan elämme ja hengitämme Jumalaa ja tämä muuttaa meitä pikku hiljaa. ’Vähemmän meitä ja enemmän Jumalaa’ -motto vie siunauksiin.

Minä rukoilen, että Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja näkemisen hengen, niin että oppisitte tuntemaan hänet. (Ef.1:17)

Meidän tulee muistaa, ettei tällainen syvempi yhteys Jumalan kanssa ole varattu vain joillekin superuskovaisille. Se on tarkoitettu ihan jokaiselle. Jeesus kuoli, jotta maailman jokainen ihminen voisi tulla Jumalalle kelpaavaksi ja saada rauhan – ja elää siinä jatkuvasti.

…syvempään yhteyteen Jumalan kanssa

Yhteytemme Jumalaan syvenee koko ajan, kun elämme jatkuvasti Jumalan armossa ja rauhassa. Jokainen rukous vahvistaa tätä yhteyttä ja jokainen Jeesuksen kanssa kestetty myrsky syventää tätä sidosta. Jeesuksen tähden me kaikki voimme päästä syvempään yhteyteen Jumalan kanssa.

Kun kerran olette ottaneet omaksenne Herran Kristuksen Jeesuksen, eläkää hänen yhteydessään. (Kol. 2:6)

Meillä on niin paljon opittavaa Jumalasta ja Jumala haluaa tuntea meitä yhä paremmin. Siksi meitä kutsutaan elämään hänen yhteydessään. Meitä kutsutaan jakamaan arkiset asiat Jeesuksen kanssa: aamiaisemme, pitkät kävelyretkemme, kaiken hyvän, pahan sekä ruman elämässämme. Juuri kaiken jakaminen syventää yhteytämme Jumalan kanssa. Sitähän me juuri haluamme. Joten rukoillaan sitä!

Rakas Jumala,
Sinä olet synnyttänyt meissä kaipuun sinun puoleesi.
Näytä meille, miten voisimme järjestää arkemme niin, että voisimme päästä syvempään yhteyteen kanssasi.
Anna Pyhän Hengen avata Sanaasi meille uudella tavalla.
Johdata ajatuksiamme lukiessamme Sanaasi,
puhu sydämillemme, Herra.
Näytä meille, miten voisimme kuunnella ääntäsi arkikaaoksenkin keskellä.
Auta meitä jakamaan kaikki kanssasi,
myös ongelmamma ja surumme.
Anna meidän tuntea läsnäolosi, Herra.
Auta meitä kasvamaan yhä lähemmäski sinua.
Jeesuksen kalliissa nimessä ja veressä,
Aamen

P.S.

Haluatko sinä syvempää yhteyttä Jumalan kanssa? Tiedä, että Jumala iloiten vastaa tällaisiin pyyntöihin, sillä se on hänen tahtonsa mukainen rukous. Olemme juuri niin lähellä Jumalaa kuin haluamme. Pelastumme yksin armosta, mutta usko tarvitsee huolenpitoa. Onneksi tämäkään ei ole yksin omilla hartioillamme, vaan Pyhä Henki tekee työtään meissä. Saamme siis luottavaisin mielin elää elämäämme Jumalan edessä, hän ei päästä meistä irti, vaan kasvattaa meitä rakkaasti armonsa suojassa. Mutta eikö ole mahtavaa, että meitä kutsutaan elämään Jumalan yhteydessä, oppimaan tuntemaan Jumalaa yhä paremmin. Voimme elää ulkoisesti hyvin vaatimatonta elämää, mutta sisäisesti voimme elää jännittävää uskon seikkailua maailmankaikkeuden Herran kanssa! Ole suuresti siunattu, rakas ystäväni! Sinä olet suuresti rakastettu!

6 thoughts on “Syvempään yhteyteen Jumalan kanssa

  1. Hei, Mari-Anna! Kiitos lämpimän rohkaisevasta kirjoituksesta. ❤️ Se on kuin hyvän ystävän kanssa kävelty pieni aamulenkki alkukesän raikkaudessa.

    ”.. syvempi yhteys Jumalan kanssa ole varattu vain joillekin superuskovaisille. Se on tarkoitettu ihan jokaiselle.” Aamen!

    1. Voi miten kiva vertaus aamulenkkiin ystävän kanssa! Kiitos, rakas KettuRouva! Siunausta elämääsi edelleen!

  2. ”Vähemmän meitä ja enemmän Jumalaa.” Aamen.
    ”Voimme elää ulkoisesti hyvin vaatimatonta elämää, mutta sisäisesti voimme elää jännittävää uskon seikkailua maailmankaikkeuden Herran kanssa!” Aamen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *