usko

Uhri, johon luotamme

Pääsiäistä lähestyessämme on hyvä mietiskellä Jeesuksen uhrikuolemaa ja miettiä mitä se meille merkitsee. Ja miten se näkyy elämässämme. Vai näkyykö ollenkaan? Onko Jeesuksen ristinkuolema uhri, johon luotamme vai uhri, jonka otamme esille kerran vuodessa?

Nämä ajatukset heräsivät tätä P. T. Forsythin sitaattia lukiessani: ”Kristinusko ei ole uhraus, jonka me teemme, vaan uhri, johon luotamme.” Tämä ehkä auttaa meitä ymmärtämään kristinuskoa paremmin ja – toivottavasti myös – syvemmin.

Jumala on yksi,
ihminen Kristus Jeesus.
Hän antoi itsensä lunnaiksi kaikkien puolesta,
todistukseksi Jumalan tarkoituksesta,
kun oikea aika oli tullut.

(1 Tim. 2:5-6)

Uhri, johon luotamme

Kristinuskossa ei ole kyse meistä, vaan Kristuksesta ja hänen uhrautumisestaan meidän puolestamme. Kyse on Jeesuksen ja hänen uhrinsa voimaan luottamisesta (eikä omavoimaisista parannusyrityksistä).

Hän on meidän syntiemme sovittaja, eikä vain meidän vaan koko maailman (1 Joh. 2:2).

Luotatko sinä Jeesuksen uhrin olevan kaikki, mitä tarvitaan pelastukseesi? Vai yritätkö yhä pärjätä omilla saavutuksillasi? Anna niiden mennä. Niiden sijaan, ota vastaan usko, armo ja Jeesus. Sitten iloitse päivittäin, sillä sinun syntisi on annettu anteeksi Jeesuksessa Kristuksessa.

Joten ottakaamme uhri, johon luotamme, jokapäiväiseen käyttöön. Silloin emme kompastele pimeässä, vaan saamme siunatusti elää Valossa. Kiitos, Jeesus!

Rakas Jumala,
Kiitos, että uhrasit oman poikasi meidän tähtemme.
Auta meitä luottamaan tähän uhriin
ja päästämään irti omista pelastumisyrityksistämme.
Ja auta meitä muistamaan ja arvostamaan Jeesuksen uhrikuolemaa.
Näytä meille miten elää sinun Valossasi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Osaatko sinä heittäytyä koko painollasi Jeesuksen uhrin varaan ja luottaa siihen, että armo riittää? Paaston aikana on oiva tilaisuus itsetutkisteluun ja siten valmistaa tietää pääsiäisilolle sielumme joka kolkkaan. Anna Jumalan valon paljastaa sisimmistäsi kaiken sen, joka tarvitsee armon puhdistavaa vaikutusta. Ja sitten anna Jeesuksen veren pestä sinut puhtaaksi. Voi sitä autuutta! Elä tässä ilossa, jaa siitä toisille ja kiitä Herraa!

2 thoughts on “Uhri, johon luotamme

  1. Todella lohduttava ja vapauttava opetus ja muistutuksesta JUMALAN ARMOSTA !
    Kiitos JESUS! 🙏🙏❤

    1. Juurikin näin: Kiitos Jeesus uhristasi ja armostasi! Kiitos myös sinulle kommentistasi! Ihanaa, että tekstit löytävät lukijansa, vaikka valitettavasti kuvat ovat postauksesta kadonneet. Iloa ja siunausta sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *