kristityn elämä

Uskalla unelmoida

Uskalla unelmoida

Uskallatko sinä unelmoida? Vai luuletko, ettei se ole soveliasta kristitylle? Unelmoinnista taitaa liikkua monenmoista huhua ja pahimmillaan unelmattomuus saa meidät kaivaamaan talenttimme maahan. Ja sehän ei tietenkään ole tarkoitus, eihän?

Mutta miten sitten välttyisimme siltä, että juoksemme turhien unelmien perässä? Että osaisimme ymmärtää, mitkä unelmat ovat Jumalan johdatusta ja mitkä ovat omaa hössötystä tai maailman meille sanelemaa pakkoa? Tämä onkin kinkkinen kysymys, mutta sen pelossa, että joskus saatamme juosta omienkin haihattelujemme perässä, ei kannata lopettaa unelmointia, sillä silloin saattaisimme heittää pois lapsen pesuveden mukana.

Te ette ole saaneet orjuuden henkeä, joka saattaisi teidät jälleen pelon valtaan. Olette saaneet Hengen, joka antaa meille lapsen oikeuden, ja niin me huudamme: »Abba! Isä!» (Room. 8:15)

C.S. Lewis on sanonut, ettemme ole koskaan liian vanhoja uusille unelmille. Minä lisäisin vielä, että niin kauan kuin on unelmia, on elämää. Sillä meillä on uutta luova Jumala. Hän kutsuu meitä luomaan yhdessä hänen kanssaan. Ja juuri tässä on unelmoimisen salaisuus: ei yksin tai omavoimaisesti vaan yhdessä Jumalan kanssa ja hänen voimassaan.

Katso: minä luon uutta. Nyt se puhkeaa esiin – ettekö huomaa? (Jes. 43:19a)

Uskalla unelmoida

Meidän ei siis pidä pitää unelmointia ja Jumalaa erillään (niin kuin ei mitään muutakaan elämän osa-aluetta). Jumala ei ole olemassa sitä varten, että hän siunaisi meidän valmiit unelmamme ja suunnitelmamme. Sen sijaan Jumala kutsuu meitä unelmoimaan hänen kanssaan. Mottomme voisi olla ”rukoile ja unelmoi”.

Miten tämä sitten tapahtuu? Rukouksessa laskemme haaveemme ja toiveemme Jeesuksen jalkojen ääreen ja kerromme hänelle kaihomme ja epävarmuutemme ja pyydämme johdatusta. Pyydämme uusia, uljaita unelmia. Ja pyydämme Jumalan tahdon tapahtumista elämässämme, koska se on poikkeuksetta parasta, mitä meille voi tapahtua.

Eli emme luovu unelmista tai unelmoimisesta, vaan yhdessä Jumalan kanssa uskalletaan unelmoida suuren suuria, huikaisevan kauniita ja ihmeellisiä asioita. Sillä Jumalalla on meitä varten ihania suunnitelmia. Paljon parempia kuin osaamme itse edes kuvitella.

Joten käännytään Unelmoimisen Expertin puoleen. Pyydetään taivaallisia unelmia ja niiden toteutumista Jumalan armon avulla. Ei heittäydytä passiivisena odottamaan, mitä tapahtuu, vaan ollaan luomassa uutta yhdessä Taivaan Isän kanssa. Sillä tämä dynaaminen yhteys on meidän todellinen kotimme. Siitä kumpuavat kaikkein kauneimmat unelmat.

Rakas Jumala,
Kiitos, että olet uutta luova Jumala ja
kutsut meitä unelmoimaan kanssasi.
Antaudumme sinulle ja
pyydämme sinua näyttämään,
millaisia unelmia sinulla on meitä varten.
Rohkaise meitä heittäytymään näiden unelmien varaan.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Miten on? Uskallatko sinä unelmoida? Toivottavasti yhdessä Jumalan kanssa. Sillä sillä tavalla Jumalan mahdollisuudet saavat muodon elämässäsi. Ei meidän tarvitse pärjätä yksin, vaan meidät on luotu elämään yhdessä Jumalan kanssa. Tämä voi kuullostaa monimutkaiselta, mutta sitä se ei ole. Se on vain kaiken jakamista Jumalan kanssa. Silloin voimme luottaa, että Jumala johdattaa, vaikka emme mitään selvää vastausta saisikaan joka kerta. Jos olemme asian Jumalan haltuun antaneet, voimme rohkeasti käydä eteenpäin tervettä järkeä käyttäen. Joten uskalla unelmoida Jumalan kanssa! Ole suurenmoisesti siunattu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *