uskossa kasvaminen

Vahvistu uskossa

Vahvistu uskossaJoskus ajattelemme, että meillä pitäisi olla heti vahva usko. Ja tämä uskomuksemme saattaa saada meidät jopa luopumaan uskosta, koska ajattelemme, ettei meistä näytä olevan siihen hommaan. Mutta usko on Jumalan lahja ja hyvin harva meistä aloittaa vahvalla uskolla. Sillä me hitaasti vahvistumme uskossa. Se on Pyhän Hengen meissä aikaansaama prosessi, ei meidän omaa erinomaisuuttamme. Koko usko perustuu armoon alusta loppuun.

Joten tässä armoa arkeesi: sinä ja uskosi olette juuri sopivia. Toki Jumlaa kutsuu sinua vahvistumaan uskossasi. Se on juuri sitä, mitä taivaallinen Isä haluaa lapsilleen. Me kasvamme uskossa, kun pysymme Jeesuksessa ja pysymme uskossa, silloin Pyhä Henki pääsee vahvistamaan uskoamme. Vaikka ei aina näyttäisikään siltä, että mitään vahvistumista uskossa olisi tapahtumassa, koko ajan tapahtuu paljon asioita silmiltä piilossa.

Abraham koki myös tämän. Hän oli saanut upeita lupauksia Jumalalta [Sinusta on tuleva monien kansojen kantaisä (1. Moos. 17:4)] ja todella näytti siltä, ettei mitään olisi tapahtumassa. Itse asiassa se näytti enemmäkin juuri päinvastaiselta, sillä Abraham ja Saara olivat hyvin iäkkäitä. Mutta juuri tänä odotuksen aikana Abrahamin vahvistui uskossa.

Lupaus ja usko kuuluvat yhteen sitä varten, että kaikki olisi armoa. Näin lupaus on varma ja koskee kaikkia Abrahamin jälkeläisiä, ei vain niitä joilla on laki, vaan myös niitä joilla on Abrahamin usko. Hän on meidän kaikkien isä, niin kuin on kirjoitettu: ”Minä olen tehnyt sinut monien kansojen isäksi.” Tähän Jumalaan Abraham uskoi, häneen, joka tekee kuolleet eläviksi ja kutsuu olemattomat olemaan. Abraham toivoi, vaikka toivoa ei ollut, ja niin hän uskoi tulevansa monien kansojen kantaisäksi näiden sanojen mukaisesti: ”Näin suuri on oleva sinun jälkeläistesi luku.” Hänen uskonsa ei horjunut, vaikka hän, lähes satavuotiaana, tiesi elinvoimansa sammuneen ja Saaran kohdun kuihtuneen. Abraham ei ollut epäuskoinen eikä epäillyt Jumalan lupausta, vaan sai voimaa uskostaan. Hän antoi Jumalalle kunnian varmana siitä, että Jumala pystyy tekemään sen mitä on luvannut. Sen vuoksi Jumala katsoikin hänet vanhurskaaksi. (Room. 4:16-22)

Vahvistu uskossa

Abraham vahvistui uskossaan. Hengellinen kasvu on meille kaikille prosessi. Miten minä sitten voin kasvaa uskossa, sinä kysyt. Miten voit tulla mahtavaksi Jumalan lapseksi niin kuin Abraham? Katsotaanpa. Uskossa vahvistuminen on Jumala työtä sinussa, mutta toki on asioita, mitä voit tehdä, jotka edesauttavat prosessia. Hengellistä kasvua ei tietenkään tapahdu, jos pysymme poissa Jeesuksen luota. Sillä kun asumme ja elämme Jeesuksessa, Pyhä Henki pääsee tekemään työtään meissä. Myös hengellisten harjoitusten harjoittaminen edistää hengellistä kasvua samasta syystä. Mitä enemmän aikaa vietämme Jeesuksen kanssa, sitä enemmän kasvamme uskossa.

Me myös vahvistumme uskossa, kun käytämme sitä. Joka aamu voit valita haluatko elää päivä uskoen tai epäillen. Jos valitsemme negatiivisuuden, päivästämme tuleekin surkea. Mutta jos valitsemme uskon, pian huomaamme, että usko todella toimii ja siunaa meitä pahoissakin paikoissa.

Kun opimme, että Jeesukseen katsomalla saamme rohkaisua, alamme tehdä niin. Pyydämme Jumalan täyttämään meidät hänen siunauksillaan. Sillä Jeesuksen tähden me voimme valita elämän kuoleman sijasta, uskon epäuskon sijasta ja valon pimeyden sijasta. Kun valitsemme Jeesuksen, me samalla valitsemme kaiken sen, mitä hän on: valon, elämän, toivon, rauhan, viisauden, rakkauden, voiman, ilon… Uskomme vahvistuu, kun opimme kääntymään Jeesuksen puoleen apua tarvitessamme ja kun koemme henkilökohtaisesti miten Jumala muuttaa meitä armollaan.

Hengellisen kasvun salaisuus on hyvin yksinkertainen: pysy Jeesuksessa ja elä uskoasi todeksi. Pidä hengelliset silmäsi ja korvat auki Jumalan johdatukselle ja toimi sen mukaisesti. Kaikki on valmistettu. Nyt on aika uskoa ja elää uskoen joka päivä, koko päivän.

 

Rakas Jumala,
Me uskomme, auta meidän epäuskoamme.
Täytä sydämme ja henkemme voimaannuttavalla armollasi.
Vastaamme kyllä sinulle ja kaikelle, mitä sinulla on varattuna meitä varten.
Vapauta valoa, elämää ja rakkautta sisimpäämme.
Auta meitä vahvistumaan uskossamme,
muokkaa meistä mitä olet aina halunnut meistä tulevan.
Siunaa meitä siunaamaan toisia.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Haluatko sinä vahvistua uskossa? Hienoa! Upea matka odottaa sinua. En tiedä mitään niin upeaa kuin oppia tuntemaan Jumalaa ja hänen tahtoaan. Pyhän Hengen rakastava läsnäolo uudistaa ja virkistää meitä matkallamme, antaa meille armoa arkeen ja voimaa uuteen. Omin voimin emme jaksaisi, mutta Jumalan armon avulla jaksamme. Sillä Jeesuksessa meillä on kaikki, mitä tarvitsemme. Uskomatonta mutta totta! Joten elä uskoasi todeksi. Pistä se likoon ja huomaa miten uskosi vahvistuu ihan huomaamatta! Ole suuresti siunattu, ystäväni!

Jumalan armo vahvistakoon sinua haasteissa, lohduttakoon suruissa, virkistäköön uupumuksessa, parantakoon sairaudessa, uudistakoon tylsyydessä, vahvistakoon arjessa, varjelkoon vaaroissa ja alati vahvistakoon uskossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *