Jumala

Voima, turva, pakopaikka

Voima, turva, pakopaikka

Tämä vuosi on ollut todella outo. Joillekin viimeinen pisara on ollut juhlakauden suunnitelmien peruuntuminen. Mutta älä vaivu epätoivoon, meillä on aina läsnäoleva apu ja iäti kestävä toivo. Jeremia kertoo meille: Jumala on voima, turva, pakopaikka myös meille. Erityisesti näinä epävarmoina aikoina.

– Herra, minun voimani ja turvani,
pakopaikkani hädän päivänä!

(Jer. 16:19, Raamattu Kansalle)

Joten aina kun meinaat ruveta panikoimaan tai murehtimaan, käänny Jumalan puoleen. Tämä voi tuntua liian yksinkertaiselta, mutta se toimii. Liian helposti vain unohdamme tämän vaikeuksien ilmaantuessa. Mutta meissä itsessämme ei ole voimaa ja ilman Jeesusta meillä ei ole todellista toivoa.

Jumala on turvamme ja väkevyytemme, varma apumme hädän hetkellä. Sen tähden emme pelkää… (Ps. 46:2-3a, Raamattu Kansalle)

Jumala on …

Muistaessamme kääntyä Jumala puoleen hädän hetkellä, me tulemme autetuiksi. Jumala on turvamme ja varma apumme. Ja hänen voimansa tulee täydelliseksi juuri heikkoudessamme. Joten lopetetaan omavoimainen yrittäminen ja otetaan Jumalan apu vastaan.

Jumala on turvamme, kun meitä ahdistetaan. Ja hän on pakopaikkamme, kun tarvitsemme lepoa ja rauhaa. Aivan kuten Jeremia, me voimme kokea Jumalan läsnäolon kaaoksenkin keskellä. Jumala on meidänkin voimamme, turvamme ja pakopaikkamme, jos vain annamme hänelle mahdollisuuden. Tämä on minulle helppo valinta, entäpä sinulle?

… voima, turva, pakopaikka

Joten aina kun tunnet itsesi pelokkaaksi tai turhautuneeksi tai masentuneeksi, käänny Jumalan puoleen. Anna hänen auttaa sinua. Lue rukoillen hänen Sanaansa kunnes tunnet hänen läsnäolonsa. Rukoile kunnes ylistys virtaa lävitsesi. Ja kiitä Jumalaa joka tilanteessa. Ihmeellisiä asioita tapahtuu, kun kutsumme Jeesuksen huoliemme ja murheidemme keskelle ja ylistämme hänen nimeään kaikesta huolimatta.

Siunattu on se mies,
joka luottaa Herraan ja panee turvansa häneen!
Hän on kuin puron partaalle istutettu puu,
joka kurottaa juurensa veteen.
Ei se pelkää helteen tuloa,
sen lehvät pysyvät aina vihreinä.
Vaikka tulee kuiva vuosi,
ei sillä ole mitään hätää,
silloinkin se kantaa hedelmää.

(Jer. 17:8-9)

Jumala on luvannut siunata jokaista, joka uskoo ja luottaa häneen, laittaa toivonsa ja turvansa häneen. Hän on luvannut olla voimamme, turvamme ja pakopaikkamme. Siksi rakennan elämäni Jeesukselle. Teen valinnan ja luotan ja turvaan häneen, olivatpa ajat kuinka rankat tahansa. Jumala on hyvä aina ja iankaikkisesti.

Rakas Jumala,
Tulemme eteesi pettyneinä, turhautuneina, väsyneinä, me tarvitsemme sinua.
Ole voimamme, turvamme ja pakopaikkamme, ole kaikkemme.
Teemme valinnan ja luotamme ja turvaamme sinuun.
Siunaa meitä, Herra.
Siunaa meitä, Herra.
Siunaa meitä, Herra.
Sinä olet ainut toivomme, mutta sinä olet enemmän kuin tarpeeksi.
Kiitos anteliaisuudestasi, armosta ja rakkaudestasi.
Ylistämme sinua ikuisesti!
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Mitä kuuluu, rakas ystäväni? Tämä pimeä marraskuu on aika raskasta aikaa, mutta nostakaamme katsemme Valoa kohti. Itse nautin talvisaikaan kirkasvalolampun loisteesta aamuisin. Erityisesti pidän Raamatun lukemisesta sen valossa. Silloin se on taivaallista kirkasvalohoitoa. Sillä Jumalan Sana siunaa meitä salatulla tavalla. Pysytään yhdessä tässä Sanassa. Se kantaa meitä sekä arjessa että juhlassa ja vie meidät perille asti!

Valokuva Trevor McKinnon / Unsplash.

5 thoughts on “Voima, turva, pakopaikka

 1. Hei!
  Kiitos tosi rohkaisevasta ja toivoa kirkastavasta tekstistä!
  Blogisi on ravitsevaa ja Jumalan voiman esilletuomista hyvin ilmaisuin.
  Kiitos sinulle ja ole siunattu!

  1. Hei, Ulla! Kiitos rohkaisevasta palautteestasi, mukava kuulla, että tekstit löytävät lukijansa. Suuren Jumalan suurta siunausta elämääsi!

  1. Voi miten hienoa kuulla, kiitos. Ihanaa, että sait toivoa elämään. Taivaan Isän runsasta siunausta elämääsi edelleen, Unto!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *