uskossa kasvaminen

4 askelta anteeksiantoon

4 askelta anteeksiantoonAnteeksiantaminen. Niin ihana asia saada, niin vaikea antaa toiselle. Kuitenkin vain silloin, kun osaamme yhtä aidosti antaa kuin saada anteeksi, me todella olemme ymmärtäneet mistä anteeksiannossa on kysymys. Moni meistä tietää jopa anteeksiantamisen hyvät puolet ja silti emme pysty siihen. Joku on loukannut meitä niin verisesti, että pidämme tekoa anteeksiantamattomana.

Meidän tulee tietää, että anteeksiantaminen ei tarkoita teon hyväksymistä. Se tarkoittaa sitä, että päästämme irti ja annamme Jumalan toimia tuomarina. Anteeksiantaminen siunaa meitä, ei syyllistä. Joten, kyllä, minusta on tullut suuri anteeksiantamisen ystävä vuosien aikana. Mutta tämä ei tarkoita, että siitä olisi tullut helppoa. Miten sitten toimia? Katsotaan.

Pitäkää huolta, että tulette toimeen keskenänne, antakaa anteeksi toisillenne, vaikka teillä olisikin moittimisen aihetta. Niin kuin Herra on antanut teille anteeksi, niin antakaa tekin. (Kol. 3:13)

4 askelta anteeksiantoon

Olen kehitelly neljä-osaisen ohjelman anteeksiantoon. Jokaisen askeleen voi toistaa niin monta kertaa kuin tarvitsee. Luota minuun, tämä ohjelma toimii. Ei siksi, että me olisimme niin erinomaisia, vaan siksi, että Jumala ja hänen armonsa todellakin toimivat. Voima antaa anteeksi tulee Jumalalta. Sama armon voima, joka armahtaa meidät, auttaa meitä antaamaan anteeksi muille. Mutta puheet sikseen, katsotaanpa tätä neljän askeleen ohjelmaa

Ensimmäinen askel

Kun et edes haluaisi antaa anteeksi, pyydä ensin Jumalaa antaamaan sinulle halun antaa anteeksi. Sillä kun meitä on tarpeeksi loukattu, emme edes haluaisi antaa anteeksi. Joten lähdetään liikkeelle tästä. Ensin pyydetään halua ja sitten kun olet saanut halun antaa anteeksi, siirrytään seuraavaan askeleeseen.

Toinen askel

Kun haluat antaa anteeksi, muttet pysty, anna kyvyttömyytesi Herralle ja pyydä, että hän itse antaisi sinulle kyvyn antaa anteeksi. Sillä yksin emme pystykään, mutta Jumalan avulla pystymme. Vain Jumalan armo mahdollistaa anteeksiannon.

Kolmas askel

Kun olet valmis antamaan anteeksi, tee se ääneen, sillä se tekee siitä todemman. Sano ”Annan sille ja sille anteeksi sen ja sen” ääneen. Sen jälkeen rukoile sinua loukanneen ihmisen puolesta ja jätä koko asia Herralle.

Neljäs askel

Kun olet antanut anteeksi, anna kaikki sydämesi palaset Jumalalle ja pyydä häntä eheyttämään sinut. Tämä on Jeesuksen erityisala, joten odota hyvää, sillä Herra on hyvä. Et tule pettymään. Jeesus on parantaja ja uudistaja.

Vapaus ja keveys, jotka saamme lahjaksi annettuamme anteeksi, ovat täysin uskomattomia. Älä unohda tätä, äläkä unohda häntä, joka  mahdollisti tämän. Kiitä siis Herraa ja elä anteeksiantamuksessa. Tiedäthän, se on armoa. Puhdasta armoa.

 

Armollinen Jumala,
Tuon eteesi särkyneen sydämeni.
Sinä tiedät, mitä on tapahtunut.
Anna minulle halu antaa anteeksi
ja auta minua antamaan anteeksi.
Kiitos, että sinä olet antanut minulle anteeksi
ja yhä annat niin paljon armoa,
että pystyn antamaan anteeksi.
Haluan antaa anteeksi _______.
Jätän tämän asian ja tämän henkilön sinun hoitoosi.
Annan myös kaikki sydämeni murut sinulle.
Paranna, uudista, eheytä minut.
Täytä minut ravitsevalla armollasi!
Näytä minulle miten elää anteeksiannossa
ja miten rakastaa niin kuin sinä.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Älä jää käpristelemään anteeksiantamattomuuteen ja katkeruuteen. Anteeksianto vapauttaa sinut uusiin seikkailuihin. Se on usein pitkä prosessi, mutta se kannattaa käydä läpi. Silloin olemme todella vapaita vastaanottamaan Jumalan hyvät suunnitelmat elämäämme. Jumala sinun anteeksiantamisprosessia suuresti siunatkoon!

1 thought on “4 askelta anteeksiantoon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *