usko

Tahtominen Uskossa

Olen aina ihmetellyt Jumalan halukkuutta odottaa meidän päätöksiämme. (Tahtominen uskossa ei ole itsestäänselvyys, se on valinta). Jumala ei pakota meitä tekemään jotain vastoin tahtoamme. Sitä kutsutaan rakkaudeksi. Ja kuitenkin niin usein väärinkäytämme tätä rakkautta. Mutta kun vihdoin olemme valmiit vastaanottamaan sen, hämmästymme sen suloisesta voimasta.

Olen oppinut ymmärtämään, että Jumalan tahto on meille kaikkein parasta. Kuitenkin me kapinoimme tätä vastaan. Oma tahtomme ei halua antautua, emmekä halua antaa Jumalan johdattaa. Itsepäisesti kieltäydymme tekemästä mitään muuta kuin mitä me itse haluamme. Joten Jumalan halukkuus odottaa meitä on ansaitsematonta armoa. Sillä Jumalan armo vetää meidät hänen yhteyteensä.

Meistä ei ollut itseämme auttamaan, mutta Kristus kuoli jumalattomien puolesta, kun aika koitti. 7Tuskin kukaan haluaa kuolla edes nuhteettoman ihmisen puolesta; hyvän ihmisen puolesta joku ehkä on valmis antamaan henkensä. 8Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä. (Room. 5:6-8)

Tahtominen uskossa

Ymmärräthän, ystäväni, Jumala on aina ensin. Jumala etsii ensi meitä ja vasta sitten pystymme vastaamaan hänelle. Eikä päinvastoin. Meidän pelastuksemme on alusta loppuun Jumalan työtä. Me tarvitsemme Jumalan armoa seurataksemme Jeesusta. Ja me tarvitsemme Jumalan armoa sen tahtomiseen. Sillä se ei onnistu meiltä luonnostaan.

Aivan kuten meidän pitää rukoilla halua antaa anteeksi jollekin, meidän pitää myös rukoilla halua antautua Jumalan tahtoon. Ensin me tarvitsemme tahtomisen. Sitten tarvitsemme voiman toteuttaa tahtomisemme. Mutta ei pelkoa, Jumala on valmistanut tien Jeesuksessa Kristuksessa.

Rakas Jumala,
Me olemme niin täydellisen riippuvaisia sinusta.
Kiitos, että rakastat meitä rajattomasti.
Auta meitä tahtomaan sinut ja haluamaan sinun tahtosi.
Ja sitten voimaannuta meidät seuraamaan Jeesusta minne hän sitten viekin.
Siunaa meitä, Herra.
Me tarvitsemme sitä, vaikkemme sitä ansaitsisikaan.
Kiitos, Herra.
Ole ylistetty iankaikkisesta iankaikkiseen.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Se, että Jumala odottaa meitä, on suuri siunaus. Jumala on uskollinen eikä hän jätä työtään meissä kesken. Siihen voimme luottaa. Mutta ei aikailla kääntymisessämme Jumalan puoleen. Jos meiltä ei löydy tahtotilaa seurata Jeesusta, voimme antaa haluttomuutemmekin Jumalalle ja pyytää, että Jumala antaa meillä siihen tahtomisen. Ja Jumala aivan varmasti vastaa tähän rukoukseen. Hän antaa meille voimansa tahtoa ja seurata Jeesusta. Jäädään tähän iloon lepäämään. Ole suuresti siunattu, ystäväni. Jeesus kanssasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *