kristityn elämä

Armollisesti keskeneräinen

Armollisesti epätäydellinen

Asioiden valmiiksi saaminen tuntuu hyvältä, eikö? Valitettavasti emme vain useinkaan pääse nauttimaan siitä, sillä elämä on täynnä keskeneräisiä asioita ja tehtäviä. Ja mikä on kaikkein inhottavinta, emm me itsekään ole valmiita tuotoksia. Siitä syystä, jos emme halua aina jollakin tasolla olla tyytymättömiä, meidän pitää oppia hyväksymään epätäydellisyytemme ja keskeneräisyytemme. Sillä niin kauan kuin me kuvittelemme olevamme täydellisiä ja valmiita, me emme uudistu emmekä kasva. Silloin me vain kulutamme aikaa. Mutta hyväksyessämme keskeneräisyytemme avaudumme Pyhän Hengen uudistavalle työlle meissä. Juuri näin hengellinen kasvu tapahtuu. Samalla olemme tiellä armollisen keskeneräisyyteen.

Minä luotan siihen, että Jumala, joka on teissä aloittanut hyvän työnsä, myös saattaa sen päätökseen Kristuksen Jeesuksen päivään mennessä. (Fil. 1:6)

Armollinen keskeneräisyys

Me olemme Jumalan keskeneräisiä projekteja. Jumalan käsissä on hyvä olla, juuri sellaisena kuin olemme. Siellä olemme turvassa ja tulemme aikaa myöten myös hedelmällisiksi. Sillä Jumala jatkaa työtään meissä. Hän saa työnsä päätökseen Kristuksen Jeesuksen päivään mennessä. Eli ei tänään. Mutta Kristuksen Jeesuksen päivään mennessä. Kuinka vapauttavaa tämä on. Saamme olle keskeneräisiä. Jumala rakastaa meitä joka tapauksessa. Ja hän jatkaa työtään meissä ja hän saa työnsä myös päätökseen juuri silloin, kun Jeesus tulee takaisin. Joten meillä ei ole syytä huoleen.

Meidän ei tarvitse stressata hengellisestä kasvustamme. Me olemme hiljaisia yhtiökumppaneita, sillä se on Pyhän Hengen työtä meissä, ei meidän. Me voimme vain riippua kiinni Jeesuksessa ja opetella tuntemaan häntä syvemmin ja paremmin. Ja sitten se muutos, jota olemme halunneet, vain tapahtuu. Ei meidän ansiostamme vaan Jumalan armosta. Joten olkaamme toinen toisillemme armollisia. Eletään anteeksiannossa, ei odoteta täydellisyyttä itseltämme eikä rakkailtammekaan. Sillä tavalla olemme armollisesti keskeneräisiä.

Rakas Jumala,
Kiitos, että muistutat meitä siitä, että saamme olle keskeneräisiä,
hengellinen kasvu on elämänmittainen prosessi.
Me ylistämme sinua, uskomme perustaja ja täydelliseksi tekijä.
Kiitos, että saat työsi meissä päätökseen Jeesuksen tulemiseen mennessä.
Me antaudumme ja heittäydymme sinun varaasi ilolla.
Kiitos, että opetat meitä olemaan armollisen epätäydellisiä.
Ei ole mitään parempaa kuin sinun armossasi eläminen.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Armollisesti keskeneräinen, armollisesti epätäydellinen – tullapa sellaiseksi, siinäpä tavoitetta jokaiselle kristitylle. Sillä tähänhän meitä kutsustaan: elämään armossa ja armosta. Ja jakamaan sitä myös muillekin.
Ihanaa, siunattua, rentouttavaa ja armollista viikonloppua sinulle. Ole armollisesti keskeneräinen ja epätäydellinen ja suo se muillekin. Kyllä kaikki hoituu aikanaan!

1 thought on “Armollisesti keskeneräinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *