usko

Ei lisäosia uskoon

Ei lisäosia uskoonLänsimaisen kulttuurin maallistuessa yhä enenevässä määrin löydämme itse samanlaisten ongelmien ääreltä kuin Israelin kansa Vanhassa testamentissa. Sydämeni on jo pitkään ollut syrjällään niiden kristittyjen puolesta, jotka ovat viehättyneet enkelikorteista, kristalleista, kanavoinnista ja vaikka mistä. He etsivät vastauksia ja kaipausten täyttymystä kaikkialta muualta paitsi Kristuksesta. Miksi he tekevät niin? He eivät tunne Jumalan voimaa ja Pyhän Hengen tulta. Jostakin syystä he eivät tunne todellista kristinuskoa ollenkaan, sillä kristinusko ei ole tylsää. Se ei tarvitse lisäosia inspiroidakseen. Meidän täytyy vain kaivautua syvemmälle Jumalan armoon ja sukeltaa sisälle Pyhän Hengen maailmaan.

Olkaa kuuliaisia lapsia älkääkä taipuko noudattamaan himoja, joiden vallassa ennen, tietämättömyytenne aikana, elitte. Niin kuin hän, joka teidät on kutsunut, on pyhä, niin tulkaa tekin pyhiksi kaikessa mitä teette. Onhan kirjoitettu: »Olkaa pyhät, sillä minä olen pyhä.» (1. Piet. 1:14-16)

Ei lisäosia uskoon

Jumala on yhä sama kuin tuhansia vuosia sitten. Yhä hän haluaa puhtautta ja pyhyyttä. Ja pyhyys hepreaksi tarkoittaa ’erilleen asettamista’. Meidän ei tule elää niin kuin maailma elää, vaan meidän tulee olla yhtä pyhiä kuin Jumala. Ja niin ei tapahdu, jos me leikittelemme synnilla aina kun voimme. Kuulostaako tutulta? Jos haluat kääntyä takaisin Jumalan puoleen, aloita rukouksella. Me kaikki tarvitsemme Jumalan voimaa, Jumalan armoa, pystyäksemme kääntymään pois vahingollisista tai häiritsevistä asioista. Me emme tarvitse lisäosia uskoon, Kristus riittää.

Te uskottomat! Ettekö tiedä, että rakkaus maailmaan on vihaa Jumalaa kohtaan? Joka tahtoo olla maailman ystävä, asettuu Jumalan viholliseksi. Vai luuletteko, että Raamattu syyttä sanoo: »Mustasukkaisen kiihkeästi hän halajaa henkeä, jonka on meihin pannut»? Mutta vielä suurempi on se armo, jonka hän antaa. Siksi Raamattu sanoo: – Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon. Taipukaa siis Jumalan alaisuuteen, mutta vastustakaa Paholaista, niin se lakkaa ahdistamasta teitä. Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä. Puhdistakaa kätenne, synnintekijät, puhdistakaa sydämenne, te kahtaalle horjuvat! (Jaakob 4:4-8)

Kristus tarjoaa sinulle kaiken tarvitsemasi

Me emme tarvitse lisäosia uskoon, sillä meidät on kutsuttu tuntemaan läheisesti Kristus ja hänen voimansa. Uskallan väittää, että Kristus pystyy tarjoamaan sinulle kaiken tarvitsemasi. Jos haluat kokea Jumalan läsnäoloa konkreettisemmin, pyydä sitä. Jos taas olet kiinnostunut saamaan lisää rauhaa, pyydä sitä. Ja jos halajat Pyhän Hengen ilmestymisiä, pyydä niitä. Maailma ei pysty kilpailemaan Kuninkaiden Kuninkaan kanssa. Meidät tulee vai antaa hänen olla kaikkea tätä elämässämme. Jumala ei tuputa, hän haluaa tulla kutsutuksi. Joten tehdäänpä niin juuri nyt.

 

Rakas Taivaan Isä,
Anna meille anteeksi synnin kanssa leikittelyt ja
inspiraation ja merkityksen etsimisen vääristä paikoista.
Kiitos, ettemme tarvitse lisäosia uskoon.
Tule, Herra Jeesus, sydämiimme.
Me haluamme tuntea sinua enemmän, paremmin, syvemmin.
Tule, Pyhä Henki, ja täytä jokainen nurkkaa meissä niin,
että kääntymisestä väärien jumalien ja idolien luota muuttuu iloksi.
Vuodata armoa armon pääälle niin,
että meistä tulle pyhiä niin kuin sinä olet.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Mitä mieltä sinä olet? Ei lisäosia uskoon vai onko sinusta aivan sama, mitä siihen lisätään? Tällaista synkretististä maailmankuvaa levitetään suvaitsevaisuuden nimissä. Postmoderni ihminen haluaa muokata oman uskontonsa. Juuri tästä meitä varoitetaan Raamatussa. Miksi ei siis kristinuskon Jumala riitä, vaikka hänessä löydämme kaiken tarvitsemamme? Ihmiset eivät enää tunne Pyhän Hengen tulta tai Jumalan armon voimaa. Kristinuskoon liittyvä hiljainen tieto ei enää siirry sukupolvelta toiselle. Onneksi emme ole muiden ihmisten varassa, vaan voimme itse lukea Raamattua ja rukoilla Jumalaa. Kun uskollisesti näin teemme, opimme tuntemaan Kristuksen ja hänen voimansa ihan käytännössä. Ja kun olemme saaneet maistaa tätä autuutta, emme voi ymmärtää miksi jotkut tyytyvät henkisiin kokemuksiin, kun on parempaakin tarjolla. Ole suuresti siunattu, ystävä! Pyydä, niin sinulle annetaan!

Tämän vuoksi minä polvistun Isän eteen, hänen, jonka asemaa jokainen isän ja lapsen suhde taivaassa ja maan päällä kuvastaa. Rukoilen, että hän sanomattomassa kirkkaudessaan hengellään vahvistaisi ja voimistaisi teidän sisäistä olemustanne. Näin Kristus asuu teidän sydämissänne, kun te uskotte, ja rakkaus on elämänne perustus ja kasvupohja. Silloin te kykenette yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittämään kaiken leveyden, pituuden, korkeuden ja syvyyden, ja voitte tajuta Kristuksen rakkauden, joka ylittää kaiken tiedon. Niin Jumalan koko täyteys valtaa teidät. (Ef. 3:14-19) AAMEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *