Jumala

Jumala on yhä ykkönen

Jumala on yhä ykkönenJumalan armosta sain tulla/kasvaa uskoon hyvin pienenä. Ja, Jumalan armosta, Jumala on yhä ykkönen elämässäni. Mikään tai kukaan ei ole ottanut hänen paikkaansa vuosikymmenten aikana. Olen kokenut sydänsuruja ja hylkäämistä, mutta nekään eivät ole ajaneet minua pois Jumalan luota. Sen sijaan ne ovat saaneet minut juoksemaan Jumalan syliin. Kaikki paitsi Jumala otettiin minulta aikoinaan pois, mutta Jumala osoittautui olevan enemmän kuin tarpeeksi. Jumala paransi ja eheytti minut. Ja mikä parasta: nyt tiedän kokemuksesta, että meillä on elävä Jumala, joka väsymättä huolehtii meistä. Näiden kokemusten jälkeen minun ei ole tarvinnut epäillä Jumalan olemassaoloa tai hänen tahtoaan. Siksi haluan rakastaa ja palvoa Jumalaa. Jumala on yhä ykkönen.

Herra, Israelin Jumala! Ei ole sinun kaltaistasi jumalaa, ei ylhäällä taivaassa eikä alhaalla maan päällä. Sinä pidät voimassa liiton ja osoitat rakkautta palvelijoillesi, jotka vilpittömin sydämin elävät tahtosi mukaan. (1. Kun. 8:23)

Jumala on yhä ykkönen

Vaikka elämä tai maailma muuttuisivat kuinka paljon, Jumala on edelleen se, joka pelastaa. Jumala on edelleen se, joka eheyttää meidät. Hän on yhä se, joka rakastaa meitä loppuun saakka. Valitettavasti ihmiset eivät vain tiedä tätä. He etsivät rakkautta, eheyttä ja pelastusta melkeinpä mistä tahansa muualta paitsi Jumalasta. Ja kuitenkin Jumala on ainut, joka voi pelastaa meidät, ei vain itseltämme, vaan myös synneistämme ja vaikeuksistamme.

Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä. Kun hän nyt on vuodattamalla verensä tehnyt meidät vanhurskaiksi, hän vielä paljon varmemmin pelastaa meidät tulevalta vihalta. Jos kerran Jumalan Pojan kuolema sovitti meidät Jumalan kanssa, kun olimme hänen vihollisiaan, paljon varmemmin on Jumalan Pojan elämä pelastava meidät nyt, kun sovinto on tehty. Eikä siinä vielä kaikki. Me saamme myös riemuita Jumalastamme, kun nyt olemme vastaanottaneet Herramme Jeesuksen Kristuksen valmistaman sovituksen. (Room. 5:8-11)

Pidä Jumala ykkösenä

Koska Jumala on Jumala, meidän tulee pitää hänet elämämme ykköspaikalla. Kukaan muu ei ansaitse sitä paikkaa. Joten meidän tulee huolehtia, ettei mikään pääsekään valtaamaan hänen paikkaansa. Ei edes leivän ansaitsemine tai upeat elämänkokemukset tai mikään muukaan sinäänsä hyvä ja rakentava asia. Jumala on varannut paljon siunauksia niille, jotka pitävät hänet ykkösenä ja muut kakkosena. Me emme hallitse tätä maailmaa, emmekä ole maailmankaikkeuden keskuksia. Mutta Jumala on. Joten hän on se, jota palvomme. Kun pistämme Jumalan ykköseksi ja jätämme egomme ja agendamme ristin juurelle, me kuitenkin usein saamme juuri ne asiat takaisin, jotka olisimme haluneet laittaa alunperin ykköspaikalle. Jumala on kaikkivaltias ja tietää, mikä meille on parasta. Hallelujaa.

 

Rakas Jumala,
Kiitos, että lakkaamatta etsit meitä.
Anna meille anteeksi,
erityisesti se, että joudut kilpailemaan elämämme ykköspaikasta.
Me antaudumme sinulle, Herra.
Tule ja ota elämämme keskiö haltuusi.
Näytä meille miten voimme elää palvelemalla sinua.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, ole suuresti siunattu. Jumala hellittämättä haluaa sinun parastasi. Älä anna minkään asian pitää sinua pois hänen luotansa. Jos sinulla on vaikeuksia pitää Jumala ykkösenä, pyydä hänen apuaan ykköspaikan raivaamiseen. Uskalla antaa ne kaikkien rakkaimmatkin asiat Jumalalle ja tulet huomaamaan, että Jumalan tahto sinua kohtaan on hyvä. Ei hän johdata sinua tuhoon tai turmioon vaan entistä tasapainoisempaan elämään. Kun Jumala on elämämme ykkönen, kaikki muukin järjestyy.

 

2 thoughts on “Jumala on yhä ykkönen

  1. Minustakin on raamatullista se että Jeesuksen tähden eri asioita menettänyt saa takaisin ne asiat joista on luopunut.Olen huomannut että monessa muuten hyvässä opetuksessa kauhistellaan sellaista ajatusta että opetuslapsi saisi lihaa, verta ja ainetta olevia asioita takaisin ja sanotaan että menetykset korvaa esim. rauha tai elämän tarkoituksen ja mielekkyyden kokeminen.Mutta Jeesus sanoi ettei ole KETÄÄN joka ei saisi takaisin, Markuksen/Luukkaan evankeliumien mukaan jo tässä ajassa ja sata/moninkertaisena.Markus puhuu myös vainoista joiden keskellä tuo armopalkka saadaan.Jos tässä puhuttaisiin tuhatvuotisesta valtakunnasta niin voisiko siihen kuulua vainot?Toiset ovat tosin sitä mieltä että tuo 1000 vuoden rauhan aika olisi jo nyt.

  2. Jumala ei lupaa meille menestystä ja maallista rikkautta, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö hän pitäisi meistä huolta. Eikä Jumala välitä pelkästään vain hengellisistä asioista. Kiitos kommentistasi, Tomi! Siunausta sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *