uskossa kasvaminen

Kiitollisuus tuo siunauksia

Kiitollisuus tuo siunauksia
Kiitollisuus voi tuntua ajan haaskaukselta, mutta ei se sitä ole. Oikeastaan se on sen vastakohta. Kiitollisuus siunaa meitä enemmän kuin osaamme kuvitellakaan. Miten tiedän tämän, kysyt. Tiedän tämän kokemuksesta. Myös Raamattu kertoo meille sen. Kiitollisuus toivottaa Jumalan tervetulleeksi elämäämme. Ja kun näin tapahtuu, kaikki muuttuu. Sillä Jumalan voima on enemmän kuin pystymme kuvittelemaankaan. Ja tämä voima ei ole manipuloivaa eikä määräilevää. Sen sijaan, kutsuttuna, se tuo mukanaan rauhaa ja iloa. Ja loputtomasti mahdollisuuksia Herrassa. Hallelujaa.

Tänään haluan jakaa kanssasi yhden raamatunkertomuksen, jossa näemme miten kiitollisuus tuo siunauksia. Kyseessä on tarina, missä Jeesus parantaa kymmenen spitaalista:

Matkallaan kohti Jerusalemia Jeesus kulki Samarian ja Galilean rajaseudulla. Kun hän oli tulossa erääseen kylään, häntä vastaan tuli kymmenen spitaalista miestä. Nämä pysähtyivät matkan päähän ja huusivat: »Jeesus, opettaja, armahda meitä!» Nähdessään miehet Jeesus sanoi heille: »Menkää näyttämään itsenne papeille.» Mennessään he puhdistuivat. Huomattuaan parantuneensa yksi heistä kääntyi takaisin. Hän ylisti Jumalaa suureen ääneen, lankesi maahan Jeesuksen jalkojen juureen ja kiitti häntä. Tämä mies oli samarialainen. Jeesus kysyi: »Eivätkö kaikki kymmenen puhdistuneet? Missä ne yhdeksän muuta ovat? Tämä muukalainenko on heistä ainoa, joka palasi ylistämään Jumalaa?» Ja hän sanoi miehelle: »Nouse ja mene. Uskosi on pelastanut sinut.» (Luukas 17:11-19)

Kiitollisuus tuo siunauksia

Vain yksi kymmenestä miehestä palasi kiittämään Jeesusta ja siten vain hän sai lisäsiunauksia. Fyysisen parantumisen lisäksi hänet parannettiin ja uudistettiin sisäisesti. Kymmenen parantui siis fyysisesti mutta vain yksi parantui myös hengellisesti iankaikkisuutta varten. Kiitollisuus tuo siunauksia: eheytymisen ja pelastuksen, rauhaa ja iloa. Ja loputtomasti mahdollisuuksia Herrassa. Hallelujaa.

Miten tämä sitten liittyy sinuun? Joka tavalla. Jumala haluaa sinun huomaavan, että hän on kaikkien hyvien lahjojen takana. Jeesus haluaa sinun kääntyvän takaisin kiittämään. Kun teet niin, uudistat yhteytesi Jumalaan ja kasvat yhä lähemmäksi Jeesusta. Tämä on armon vaikutusta ja se eheyttää. Älä pidä armoa itsestäänselvyytenä. Ota se vastaan, kiitä ja elä se todeksi. Kiitollisuus tuo siunauksia: eheytymisen ja pelastuksen, rauhaa ja iloa. Ja loputtomasti mahdollisuuksia Herrassa. Hallelujaa.

 

Rakas Jumala,
Sinä aina yllätät meidät.
Heti kun alamme kuvitella tuntevamme sinut,
sinusta löytyy jotain uutta ja ihmeellistä.
Anna meille anteeksi,
kun pidämme ihmeellistä armoasi itsestään selvyytenä.
Me kiitämme sinua kaikista lahjoistasi ja siunauksistasi.
Auta meitä kasvamaan yhä lähemmäksi sinua,
eheytä meidät itsessäsi.
Ole iankaikkisesti ylistetty.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Pidätkö sinä pelastustasi itsestäänselvyytenä? Vai tunnetko siitä kiitollisuutta? Kyllä me varmaan kaikki haluamme olla siitä kiitollisia, mutta kuinka usein arjessa unohdamme sen? Kiitollisuus toivottaa Jumalan tervetulleeksi elämäämme. Eläkäämme siis jatkuvassa kiitollisuuden tilassa. Silloin elämme lähellä Jeesusta ja se on tunnetusti maailman paras paikka. Ole siunattu, ystäväni. Kiitetään ja ylistetään Taivaan Isää – lakkaamatta!

2 thoughts on “Kiitollisuus tuo siunauksia

  1. […] Jaa onnesi muiden kanssa. Kehu työkaverisi puseroa, kiitä baristaa kahvilassa. Avaa ovi väsyneelle äidille tai auta naapuriasi. Kun kiitollisuus on elämäntapasi, ei ole syytä pitää kaikkea hyvää itsellään, armoa riittää kaikille runsain mitoin. Joten jaa sitä yltäkylläisesti kaikille tapaamillesi ihmisille. Tämä siunaa myös sinua. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *