kristityn elämä

Sanoilla on voimaa

sanoilla on voimaa

Tällä viikolla olen huomannut miten tärkeää on päättää ketä tai mitä kuuntelemme. Sillä vastaanottamamme viestit muuttavat meitä. Sanoilla on voimaa, paljon enemmän kuin osaamme ajatella. Itse asiassa koko maailmankaikkeus luotiin Sanalla, Jeesuksella.

Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. (Joh.1:1)

Uskon kautta me ymmärrämme, että maailma on rakennettu Jumalan sanalla, niin että se, mikä nähdään, ei ole syntynyt näkyväisestä. (Hepr. 11:3)

Sanoilla on voimaa

Koska sanoilla on voimaa, meitä kehotetaan käyttämään niitä viisaasti. Myös me luomme uusia maailmoja sanoilla. Me voimme joko rakentaa tai rikkoa sanoillamme. Voimme parantaa tai repiä, valinta on meidän. Joten valitkaamme viisaasti. Valitkaamme elämä kuoleman sijaan.

Kielen varassa on elämä ja kuolema –
niin kuin kieltä vaalit, niin korjaat hedelmä
ä.
(San.l.18:21)

…tuoda elämää tai kuolemaa

Me voimme myös sabotoida omaa hyvinvointiamme kuuntelemalla negatiivisia ajatuksia uudelleen ja uudelleen. Vaikka tämä tapahtuisi vain oman päämme sisällä. Meidän olisi hyvä oppia katkaisemaan negatiivisten ajatusten kierre jättämällä nämä ajatukset Jeesukselle.

Jos keskitymme stressaaviin ajatuksiin ja huolestuttaviin asioihin, pysymme negatiivisina. Mutta jos annamme nuo asiat Jeesukselle ja niiden sijaan alamme miettiä kiitosaiheita, pääsemme pois noidankehästä. Kyllä, tämän oppiminen vie aikaa. Mutta harjoitus tekee mestarin.

Ja meitä ei ole jätetty pärjäämään yksin. Jumala tarjoaa voimansa käyttöömme, jotta voimme valita viisaasti ketä ja mitä kuuntelemme ja miten puhumme. Koska sanoilla on voimaa, negatiiviset sanat tuovat kuolemaa, positiiviset luovat elämää. Me tulemme siksi, mitä kuuntelemme.

Minulle päätös on helppo. Haluan valita elämää elämän päälle, aina. Siksi kuuntelen Jumalaa ja hänen sanaansa ja hylkään negatiiviset ajatusmallit ristin juurelle. Kun elän Pyhässä Hengessä, minun sieluni voi hyvin, vaikka maailmani olisi kuinka kaaottinen tahansa.

Rakas Jumala,
Kiitos, että muistutat meitä sanojen voimasta.
Auta meitä valitsemään elämä kuoleman sijasta myös
silloin kun puhumme ja kuuntelemme.
Luovutamme, Herra, sinulle myös sanamme.
Käytä niitä kunniaksesi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Miten sanat vaikuttavat sinuun? Aika uskomaton niiden voima. Saatamme muistaa vuosikymmenten päähän meitä loukanneet sanat. Anna nekin Jumalalle, hän voi sinut niidenkin osalta eheyttää. Turvaa kaikessa Herraan. Rukoile lakkaamatta ja anna negatiiviset ajatukset mahdollisimman nopeasti Jeesukselle. Hän voi meidät vapauttaa myös negatiivisuuden kierteestä. Ole suuresti siunattu, ystäväni! Tee hyvälle tilaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *