armoa arkeesi

Miten pääset eroon taakoistasi

miten pääset eroon taakoistasiEtkö sinäkin rakasta päiviä, jolloin tunnet olosi kevyeksi ja onnelliseksi? Nauti noista päivistä, äläkä murehdi tulevia. Kun elämä on helppoa, kiitä Herraa. Ja kun elämä ajoittain näyttää synkempiä sävyjä, älä vaivu epätoivoon. Kristittyinä me tiedämme miten toimia niiden suhteen. Jumalamme on isompi kuin murheemme ja mikään ei ole hänelle vierasta. Me voimme luottaa ja tukeutua häneen sekä hyvinä että pahoina päivinä.

Teidän vanhuutenne päiviin saakka minä olen sama, vielä kun hiuksenne harmaantuvat, minä teitä kannan. Niin minä olen tehnyt ja niin yhä teen, minä nostan ja kannan ja pelastan. (Jesaja 46:4)

Miten pääset eroon taakoistasi

On tärkeä taito tietää, miten pääsee eroon taakoista. Kristittyinä me yksinkertaisesti annamme taakkamme Jeesukselle. Tämä voi tuntua liian helpolta, mutta se kuitenkin toimii. Jeesus on jo kantanut syntimme ja taakkamme ristillä. Miksi sitten me yhä niitä kantaisimme? Jumala on luvannut pitää meistä huolta. Meidän täytyy vain luottaa siihen, että tämä koskee meitä. Ja näin todellakin on. Jokainen Raamatun lupaus on tarkoitettu meistä jokaiselle.

Jätä taakkasi Herran käteen,
hän pitää sinusta huolen.

Hän ei ikinä salli
hurskaan sortua.
(Psalmi 55:23)

Joten meidän tulee oppia pääsemään eroon taakoistamme, jättämään ne Jeesukselle. Miten me teemme sen? Annamme ne Jumalalle rukouksessa. Tee niin omin sanoin, muista, ettei sinun tarvitse olla sujuvasanainen. Huuda Jumalan puoleen ja sano, mikä on sydämelläsi. Mikä tahansa asia, mikä vaivaa sinua, on huoli myös Jumalle ja hän haluaa kuulla siitä. Joten kaada taakkasi ristin juurelle (ja älä ota niitä uudelleen omille harteillesi rukouksen päätyttyä). Jumala kuulee sinua ja hän ottaa taakkasi pois ja antaa sinulle rauhan.

Anna taakkaksi Jeesukselle

On todella ihmeellistä, miten tämä tapahtuu. Sain kokea tämän juuri pari päivää sitten. Olin koko päivän valmistellut tulevaa opetustani. Kahvitauolla en enää kestänyt päässäni pyöriviä vähätteleviä ajatuksia: ’tuo kuulostaa tosi typerältä, sinä et voi mennä ja puhua jotain noin yksinkertaista ja alkeellista’. Mitä minä sitten tein? Kerroin kyyneleet silmissäni Jumalalle, että jos nämä ajatukset olivat hänestä, hän antaisi minulle parannusehdotuksia. Ja jos nuo ajatukset olivat viholliseltamme, hän ottaisi ne pois. Niistin nenäni, join kahvini loppuun. Ja silloin ylleni tuli aivan ihmeellinen rauha. Kaikki nuo ajatukset olivat kadonneet ja rauha ylsi jokaiseen soluuni.

Kun vanhurskaat huutavat apua, Herra kuulee
ja pelastaa heidät kaikesta hädästä.

(Psalm 34:18)

Anna taakkasi Jeesukselle, koska hän pystyy hoitelemaan ne. Jumala on luvannut olla kanssamme niin hyvinä kuin pahoina päivinä. Me voimme luottaa Jeesukseen. Mikä tahansa sinua vaivaakin, anna se Jeesukselle. Sillä tavalla minä elän. Jeesuksen kanssa eläminen on suloista. Jopa pahoina päivinä.

 

Rakas Jumala,
Kiitos, että olet aina tavattavissa
Ole ylistetty siitä, että otat taakkamme pois
ja annat rauhasi tilalle.
Rakastamme ja ylistämme sinue iankaikkisesti.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Nauti elämästäsi, ystäväni. Elä rohkeasti tietäen, että Jumala on kanssasi sekä hyvinä että pahoina päivinä. Meidän ei tarvitse ruveta elämään säästöliekillä, jottemme vaan houkuttaisi onnettomuuksia luoksemme. Saamme elää täysillä tietäen, että olemme turvassa Jumalan huomassa. Joten iloiste ja riemuitse! Sinä olet Jumalalle rakas ja tärkeä. Voit turvata häneen apuunsa elämäsi kaikkina päivinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *