armoa arkeesi

Jätä tuskasi Jeesukselle

Jätä taakkasi JeesukselleTuska on väistämätön osa elämää. Kukaan ei pysty kokonaan tuskaa välttämään, joten meidän pitää oppia tulemaan sen kanssa toimeen. Miten sinä sen teet? Mikä on sinun selvitymiskeinosi? Jotkut ihmiset katkeroituvat, kun elämä heittää kapuloita rattaisiin. Se on tietysti yksi mahdollinen toimintatapa. Mutta itse suosittelisin toista, paljon parempaa selviytymiskeinoa: jätä tuskasi Jeesukselle. Tätä varten Jeesus tuli maailmaan: pelastamaan meidät ja kantamaan taakkojamme.

Jätä taakkasi Herran käteen,
hän pitää sinusta huolen.
Hän ei ikinä salli
hurskaan sortua.
(Psalm 55:23)

Jätä tuskasi Jeesukselle

Jos et halua katkeroitua, jätä tuskasi Jeesukselle. Muutoin jatkat vain tuskassasi vellomista. Ja, kuten Richard Rohr on sanonut, ’jollet muunna tuskaasi, tulet väistämättä välittämään sen’. Jos emme käsittele tuskaamme, me välitämme sen läheisillemme. Mutta me emme pysty itse muuntamaan tuskaamme, siksi tarvitsemme Jeesusta. Hän pystyy muuntamaan tuskamme, sillä hän ei ole vain tuskan erityisasiantuntija, vaan hän myös kantoi tuskamme ristillä.

Joten älä hoivaile tuskaasi, vaan jätä taakkasi Jeesukselle ja saat avun. Tämä toimii, usko tai älä. Joten kokeile sitä. Jätä tuskasi Jeesukselle ja vastaanota armoa armon päälle. Jeesus pitää sinusta huolen. Hän kantaa sinut tämän vaikean elämänvaiheen läpi. Jeesus ottaa tuskasi ja muuntaa ne hyväksi. Sitten välität eteenpäin Jumalan armoa etkä tuskaasi. Hallelujaa!

 

Rakas Jumala,
Me ylistämme sinua.
Kiitos, että lähetit Jeesuksen kuolemaan puolestamme
ja kantaamaan tuskamme.
Jätämme tuskamme sinulle,
muunna ne,
jottemme niitä jakaisi edelleen.
Voitele parantavaa palsamia haavoillemme.
Paranna, lohduta, vahvista.
Kiitos, että pidät meistä huolta.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Älä siis jää yksin taakkoinesi, väsähdä tuskasi alle! Jeesus jo kantoi kipumme ja tuskamme ristillä, annetaan hänen auttaa! Otetaan hänen armonsa vastaan ja annetaan hänen levittää hoitavaa palsamia haavoillemme. Meillä ei ole muuta apua kuin Jeesus, mutta hän on voimallinen! Ole suuresti siunattu, rakas ystävä. Jätä tuskasi Jeesukselle, anna hänen huolehtia sinusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *