Jeesus

Jeesuksen kohtaaminen muuttaa sinua

Jeesuksen kohtaaminen muuttaa sinua

Muistatko tarinan Jeesuksesta ja samarialaisesta naisesta kaivolla? Aikamoinen kertomus, eikö? Joka kerta kun luen sen, opin siitä jotain uutta. En nyt käy tässä läpi kaikkia siitä oppimiani asioita, sen sijaan kerron sen, mikä minua tällä kertaa kosketti syvimmin. Jeesuksen kohtaaminen muuttaa sinua, ystäväni. Kun kohtaamme Jeesuksen, pelkomme katoavat.

Se tosiasia, että tämä tuntematon samarialainen nainen oli kaivolla keskipäivän aikaan, kertoo selvästi sen, että hän oli yhteisönsä hylkiö. Hän tuli kaivolle silloin, kun kukaan muu ei tullut sinne, jotta hän pystyi välttämään heidän kohtaamisensa. Tällaista hänen elämästään oli tullut ja näytti, ettei ulospääsyäkään ollut. Mutta sitten Jeesus etsiytyi hänen luoksensa ja kaikki muuttui.

Sitä elävä vesi tekee. Jeesuksen kohtaaminen muuttaa sinua. Katso vaikka, mitä samarialainen nainen tekee kohdattuaan Jeesuksen. Hän menee suoraan niiden ihmisten luokse, joita hän oli vältellyt ja kutsuu heidät Jeesuksen luokse. Aikamoinen elämänmuutos, eikö? (Sen huomaa selvästi näiden kahden kuvankin välillä, aivan kuin nainen oisi nuorentunut parikymmentä vuotta!)

Jeesuksen kohtaaminen muuttaa sinua

Jeesuksen kohtaaminen muuttaa sinua

Kun kohtaamme Jeesuksen, pelkomme katoavat. Samarialaista naista ei voinut enää vähempää kiinnostaa, mitä muut ihmiset ajattelivat hänestä. Jeesus oli nähnyt hänet, arvostanut häntä, rakastanut häntä ja tässä kohtaamisessa nainen muuttui.

Jeesuksen kohtaaminen muuttaa sinua, ystäväni. Näin tapahtuu yhä edelleen, kun kohtaamme Jeesuksen rukouksessa ja ylistyksessä. Meidät on kaikki kutsuttu tähän pyhään yhteyteen, tähän muutosvoimaiseen ihmissuhteeseen Jeesuksen kanssa. Eikä vain kerran elämässämme, vaan meitä kutsutaan elämään kokoaikaisesti siinä. Voimme elää pelottomasti Jeesuksessa, sillä hänessä me olemme rakastettuja, arvostettuja ja myös voimaannutettuja rakastamaan muita niin kuin meitä on rakastettu.

Jeesus on ihmeellinen. Hänen rakkautensa on jotain aivan toisenlaista kuin se, mihin olemme tottuneet. Maailma rakastaa vain kauniita ja menestyviä. Mutta Jeesus rakastaa varauksetta myös hylättyjä ja epäonnistuneita. Jeesus rakastaa sinua ja minua. Jopa niin paljon, ettei hän halua jättää meitä sellaisiksi kuin me olemme. Kun kohtaamme Jeeesuksen, pelkomme katoaavat ja me muutumme pikku hiljaa sellaisiksi, miksi Jumala on meidät luonut.

Joten etsitään Jeesusta päivittäin ja annetaan hänen tahtonsa tapahtua meissä ja meidän kauttamme. Tässä radikaalissa rakkaudessa ja huolenpidossa asuminen on parasta, mitä meille voi koskaan tapahtua. Ei ole olemassa mitään muuta niin ihanaa.

Rakas Jumala,
Kiitos, että rakastat meitä niin paljon.
Siunaat meitä suuresti tehdessäsi kaikkesi tavataksesi meidät.
Kiitos, että lähetit Jeesuksen kohtamaan ja muuttamaan meitä.
Antaudumme sinulle rakkaudellesi, muuta meitä tahtosi mukaisesti.
Ole iankaikkisesti ylistetty!
Jeesuksen väkevässä nimessä ja veressä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, toivon, että sinäkin tulet Jeesuksen luo. En tiedä, mitään niin ihmeellistä tai ihanaa kuin Jeesuksen kohtaaminen, hänen rakastavassa läsnäolossa oleminen. En osaa sitä edes kuvailla, se on itse koettava. Etsiydy rukouksessa Jeesuksen viereen, viipyile Pyhän Hengen läsnäolossa, nauti Taivaan Isän tarjoamasta suojasta. Ole suuresti siunattu, ystäväni! Ota vastaan Jeesuksen rakastava huolenpito ja anna hänen muuttaa myös sinua!

Kuvat via Sweet Publishing / FreeBibleimages.org.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *