uskossa kasvaminen

Elämää tilauksesta

Elämä tilauksesta

Modernit ihmiset haluaisivat ajatella, ettei elämään sisälly uhrauksia tai kompromisseja missään muodossa. Haluaisimme pystyä valitsemaan, mitä tahdomme ja olemaan loputtomasti onnellisia. Ei suruja tai uhrauksia, sen sijaan haluaisimme onnellisen lopun kaikissa asioissa. Mutta eihän elämä näin mene. Emme pysty kitkemään surua elämästä, vaikka kuinka haluaisimme. Ei ole olemassa ’elämää tilauksesta’ -palvelua.

Jokaisen ihmisen elämää koskettaa suru. Se voi olla yksinäisyyttä, lapsettomuutta, työttömyyttä. Tai kuolemaa, sairautta, avioeroja, konkursseja. Elämää tilauksesta -ajattelu on toiveajattelua. Sen sijaan tarvitsemme elävää toivoa, aitoa apua ja todellista elämää.

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! Suuressa laupeudessaan hän on synnyttänyt meidät uuteen elämään ja antanut meille elävän toivon herättämällä Jeesuksen Kristuksen kuolleista. 4Häneltä me saamme perinnön, joka ei turmellu, ei tahraannu eikä kuihdu. Se on varattuna teille taivaissa, ja voimallaan Jumala varjelee teidät uskossa, niin että te saavutatte pelastuksen, joka on valmiina saatettavaksi ilmi lopunaikana. (1. Piet. 1:3-5)

Elämää tilauksesta

Jeesuksen uhri ristillä muutti kaiken. Sen tähden pystymme kohtaamaan elämän sellaisena kuin se tulee, suruineen kaikkineen. Ei siksi, että pitäisimme niistä, vaan siksi että Jeesuksen tähden se ei enää nielaise meitä syvyyksiin.

Pystymme kohtaamaan tragediat, koska tiedämme olevamme Voittaja puolella, tiedämme, että Jeesus voi kääntää kaiken hyväksi. Ja, ennen kaikkea, me tiedämme, ettei tässä ole kaikki. Vaikka jotkut unelmistamme ei toteudu tässä elämässä, luotamme, että Jumala tietää, mikä on parhaaksemme ikuisuusperspektiivistä käsin.

Kun olemme antautuneet Jeesukselle, olemme luovuttaneet pois oikeutemme vaatia mitään. ’Elämää tilauksesta’ muuttuu elämään antautuneena. Se voi kuulostaa siltä, että se on kaiken hauskan ja naurun loppu, mutta itse asiassa se on lippumme iloon ja autuuteen. Kun annamme Jeesuksen valita puolestamme, saamme aina parhaista parhaimman. Myös surussa.

Rakas Jumala,
Anna anteeksi vaatimuksemme.
Niiden sijaan, antaudumme sinulle ja pyydämme, että sinun tahtosi tapahtuisi elämässämme.
Annamme sinulle unelmamme ja luotamme, että sinä annat meille parhaista parhaimman silloinkin, kun emme sitä ymmärrä.
Tue meitä, Herra.
Nosta, kanna, vie.
Siunaa meitä suunnitelmiesi mukaisesti.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö ole ihmeellistä, miten Jumala pitää meistä huolta silloinkin, kun olemme heikoimmillamme? Emme välttämättä tunne sitä, mutta voimme luottaa siihen 100%. Voimme kiittää siitä jo surun syövereissä ja valo alkaa virrata sydämeemme. Antautumisesta avautuu Elämä. Ja tätä elämää saamme maistaa rukouksessa ja Sanassa. Pysytään siinä ja silloin ei mikään kaada meitä. Ei mikään. Ole suuresti siunattu, ystäväni! Ilo Herrassa on väkevyytemme!

P.S.2

Vielä tämän viikonlopun ajan Armoa arkeesi -blogin kysely on auki.
Vastaamalla voit osaltasi vaikuttaa blogin suuntaan ja mahdollisen nettikurssin aiheeseen. Mielelläni kuulen myös sinun omia toiveitasi. Kyselyyn vastaaminen vie vain pari minuuttia. Kiitos ajastasi. Siunausta kaikkeen!


1 thought on “Elämää tilauksesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *