uskossa kasvaminen

Kun epäilet Jumalan rakkautta

kun epäilet Jumalan rakkautta

Tänään kirjoitan sinulle, joka olet väsyksiin asti rämpinyt haasteiden suossa ja olet alkanut epäillä Jumalan rakkautta. Tiedän, että elämä voi olla todella vaikeaa. Ja kun asiat jatkuvat vuosi tolkulla, alamme kyseenalaistamaan jopa elämämme perustuksia. Kun epäilet Jumalan rakkautta, tiedä, että Jumalan väkevä rakkaus tukee sinua silloinkin.

– Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi! Älä arkana pälyile ympärillesi – minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni. (Jes. 41:10)
S

Tiedä, että Jumala rakastaa sinua silloinkin…

Minä tiedän, mitä on tuntea itsensä käsittämättömän loukatuksi ja epätoivoisen eksyneeksi. Oma kokemukseni kaiken menettämisestä ei ollut hauska, mutta opin tärkeän viisauden: Jumala on tarpeeksi. Kun olin menettänyt kaiken muun, Jumala ei jättänyt minua. Ja osoittautui, että hän oli kaikki, mitä tarvitsin. Sen jälkeen en ole pelännyt enää mitään, sillä tiedän, että minulla tulee aina olemaan kaikki, mitä tarvitsen Jeesuksessa.

Mikä voi erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta? Tuska tai ahdistus, vaino tai nälkä, alastomuus, vaara tai miekka? Mutta kaikissa näissä ahdingoissa meille antaa riemuvoiton hän, joka on meitä rakastanut. Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. (Room. 8:35, 37-39)

Todellakin, mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta. Eivät edes meidän ongelmamme. Jumala ei jätä meitä jos/kun me petämme hänen luottamuksensa. Eikä elämämme vaikeudet ole todisteita siitä, etteikö Jumala välittäisi meistä tai rakastaisi meitä. Jumala rakastaa meitä kaikesta huolimatta. Voimme luottaa siihen, vaikka kaikki asiat elämässämme (tai maailmassa) todistaisi päinvastaista.

…kun epäilet Jumalan rakkautta

Mitä sitten voit tehdä, kun epäilet Jumalan rakkautta? Minun paras neuvoni on tämä: juokse tai ryömi Jeesuksen luo.

”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.” (Matt. 11:28)

Me emme pysty muuttamaan elämäämme tai tunteitamme tai karkottamaan epäilyjämme. Mutta Jumala voi. Joten paras tapa toimia epäilyjen tai epäuskon tai väsymyksen kanssa on juosta Jeesuksen luo. En osaa selittää, mitä meille tapahtuu, kun viipyilemme Jeesuksen sylissä, mutta se eheyttää elämäämme, nostattaa toivoamme ja uudistaa uskoamme. Me emme voi elää hyvin ilman Jeesusta. Onneksi meidän ei tarvitse edes yrittää.

Joten aina kun olet surullinen, ryömi Jeesuksen luo. Kun epäilet Jumalan rakkautta, juokse hänen luokseen. Viipyile hänessä. Opettele elämään jatkuvasti hänessä. Anna surusi, vaikeutesi, ongelmasi hänelle ja vastaanota niiden sijaan rauhaa, ymmärtämystä ja aitoa iloa.

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi, että epäilemme rakkauttasi.
Me tarvitsemme sinua, Herra!
Elämän myrskyt väsyttävät meitä.
Pelasta meidät, Herra!
Piiritä meidät armollasi.
Auta meitä, johdata meitä, innoita meitä jaksamaan eteenpäin.
Synnytä uutta toivoa meissä, anna meidän tuntea rakkautesi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, kun epäilet Jumalan rakkautta, tarvitset sitä juuri eniten. Joten älä pysy poissa Jumalan sylistä, vaan etsiydy sinne ja viipyile siellä mahdollisimman pitkään. Tiedän, että elämässä voi olla pitkiäkin jaksoja ilman valonpilkahduksia, mutta se ei johdu siitä, etteikö Jumala rakastaisi sinua tai välittäisi sinusta. Joskus elämä vaan on niin vaikeaa. Mutta tämä elämä, tämä näkyvä maailma ei ole kaikki, mitä on. Jotta jaksamme elää tässä maailmassa, meidän täytyy säännöllisesti ”tankata taivasoloa” ja sitä voimme tehdä Isän sylissä tai rukouksessa. Toivomme on mittaamaton. Roikutaan siinä! Ole suuresti siunattu, ystäväni!

P.S.2

Arvonta on suoritettu, kiitos osallistumisesta. Voittajat on arvottu ja heihin on otettu yhteyttä, lisätietoja Armoa arkeesi -blogin facebook-sivustolla. Kysely on vielä auki ja juuri sinun vastauksesi olisi tärkeä! Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *