kristityn elämä

Oikean suunnan löytäminen

oikean suunnan löytäminen

Vuoden alussa usein etsimme elämällemme uutta suuntaa. Mitä minun pitäisi tehdä elämälläni? Millaisia polkuja pitkin minun pitäisi jatkaa matkaani? Oikean suunnan löytäminen on erityisen vaikeaa, jos tunnemme elävämme sumussa. Mitä siis tehdä? Miten löytää oikea suunta, kun tunnemme olevamme eksyksissä? Otetaanpa selvää.

Kristittyinä tiedämme kuka on oppaamme: Jeesus. Siksi meidän tulee kääntyä hänen puoleensa. Uskoen. Meidän tulee uskoa, että Jumala rakastaa meitä ja on kiinnostunut meistä ja meidän elämästämme. Muuten emme ota hänen neuvojaan todesta.

Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. (Jer. 29:11)

Jumala haluaa sinulle hyviä asioita, vaikka elämäsi juuri nyt olisi kuinka sekaisin. Hänellä on hyvä suunnitelma elämääsi varten. Joten kannattaa kysyä häneltä apua oikean suunnan löytämiseksi.

Oikean suunnan löytäminen

Elämä tai oikean suunnan löytäminen ja sillä pysyminen ei tapahdu omasta voimastamme. Meitä kehotetaan luottamaan itseemme, mutta Raamattu kehottaa meitä luottamaan Jumalaan eikä itseemme.

»Minä tiedän, Herra, ettei ihmisen tie ole hänen omassa vallassaan eikä kukaan itse ohjaa askeleitaan.” (Jer. 10:23)

Sinä olet riippuvainen Jumalasta, halusit tai et. Hyväksy se. Omaksu tämä asia. Sitten opi elämään Jumalan voimasta. Se on kaikkein siunatuin asia.

Aina kun olet eksymässä tieltä, milloin oikeaan, milloin vasempaan, sinä omin korvin kuulet takaasi ohjeen: – Tässä on tie, kulkekaa sitä. (Jes. 30:21)

Aloita päiväsi antautumalla Jumalalle. Pyydä elämällesi oikeaa suuntaa ja Jumala näyttää sinulle mihin suuntaan kulkea. Sinun ei tarvitse tietää, miten asiasi järjestyvät, sinun tarvitsee vain tietää kuka sinua johtaa.

Kun Herra ohjaa askeleita, ihminen kulkee oikeaa tietä. Jos hän horjahtaakin, ei hän suistu maahan, sillä Herra pitää häntä kädestä. (Ps. 27:23-24)

Jumalaa etsien

Joten kun etsit elämällesi oikeaa suuntaa, etsi Jumalaa. Hän näyttää sinulle tien, jota kulkea. Tämä on niin yksinkertaista, silti usein epäonnistumme tässä. Onneksi Jumala antaa meille aina uuden mahdollisuuden aloittaa alusta.

Meidän tehtävämme on siis vain etsiä Jumalaa ja iloita hänestä. Hän iloitsee siitä, että saa johdattaa meitä. Joten vaikka tuntisit eläväsi sitkeässä sumussa etkä tiedä mihin suuntaan sinun pitäisi mennä, sinulla on kaikki hyvin niin kauan kuin etsit Jeesusta. Joten etsi Jeesusta ja ota pieniä askelia yksi kerrallaan. Ja saat tulevaisuuden uskon, toivon ja ilon kera.

Rakas Jumala,
Rakastamme ja ylistämme sinua.
Kiitos, ettet koskaan jätä meitä.
Tarvitsemme sinun johdatustasi,
näytä meille tie, jota kulkea.
Täytä meidät voimallasi, viisaudellasi ja toivollasi.
Me luotamme sinuun ja jatkamme osoittamaasi suuntaan.
Ole iankaikkisesti ylistetty, Herra!
Kiitos, että tarjoat meille tulevaisuuden uskon, toivon ja ilon kera.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Ole suuresti siunattu, ystäväni! Jumala on kanssasi nyt ja aina. Jumalan rakkaus ja hänen huolenpitonsa ei ole riippuvaisia sinun tuntemuksistasi. Joten käy hänen eteensä jo etukäteen iloiten ja kiittäen, että saat avun. Hän johdattaa sinua aina yhden hetken kerrallaan. Älä siis murehdi tulevaa, vaan elä tässä hetkessä Jeesuksen kanssa. Kun elämme Jeesuksen kanssa, meillä on kaikki, mitä tarvitsemme. Joten nauti Jeesuksesta. Nauti keskeneräisyydestä. Sillä Jeesus on läsnä ja hänessä meillä on kaikki.

P.S.2

Armoa arkeesi -blogi on täyttänyt kaksi vuotta! Sitä juhlistan pienimuotoisella arvonna tämän blogin facebook-sivustolla. Pistäydy sinäkin tykkäämässä ja kommentoimassa ja voit voittaa rukous/siunauskorttisetin itsellesi.

P.S.3

Toinen tapa millä juhlistan Armoa arkeesi -blogin kaksivuotispäivää on tämä kysely. Olisin hyvin mielissäni, jos vastaisit nimettömästi kahdeksaan kysymykseen. Niihin vastaaminen kestää vain pari minuuttia, mutta se auttaisi minua kovasti ymmärtämään, mihin suuntaan voisin blogia ja mahdollisia nettikursseja tms. kehittää. Sydämellinen kiitos sinulle, rakas ystävä! Ole suuresti siunattu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *