Jeesus

Jeesus ei tarvitse muuttumisleikkiä

Jeesus ei tarvitse muuttumisleikkiäMonet ihmiset yrittävät tehdä Jeesuksesta jotain enemmän – tai vähemmän – kuin hän on. Mutta, rakkaat ystävät, Jeesus ei tarvitse muuttumisleikkiä. Ei vaikka kuinka paljon ajattelisimme, että olisi kiva, jos Jeesus olisi vähän vähemmän erikoinen. Mutta Jeesuksen ei tarvitse olla cool tai ajanmukainen. Hän on täydellinen sellaisena kuin on. Jeesus ei tarvitse muuttumisleikkiä. Usko pois, sillä muutoin olisimme luomassa omaa idoliamme. Ja sehän on kuitenkin viimeinen asia mitä haluaisimme, vai mitä?

Miksi sitten välttämättä haluamme tehdä Jeesuksesta helpommin markkinoitavan tai kulttuurisesti hyväksyttävämmän? Aivan kuin Jeesuksen sanoma ei olisi täydellinen juuri sellaisena kuin se on: pelastus syntisille yksin armosta, yksin uskosta, yksin Kristuksen tähden. Tai aivan kuin hänen sanomansa ei olisi enää pätevä tänä päivänä? Sillä se on. Erittäin paljon. Sillä historian kuluessa ei ole ollut yhtään aikakautta, jolloin ihmiset olisivat tarvinneet enemmän Jeesusta kuin me juuri nyt.

Kun hän oli saavuttanut täydellisyyden, hänestä tuli iankaikkisen pelastuksen tuoja, kaikkien niiden pelastaja, jotka ovat hänelle kuuliaisia. (Hepr. 5:9)

Jeesus ei tarvitse muuttumisleikkiä

Joten miten meidän tulisi suhtautua Jeesukseen? Hän kaatoi pöytiä ja oli muutenkin epätavallinen. Jeesus oli rajojaylittävä ja kaikki eivät pitäneet hänestä. Siksi hänet ristiinnaulittiinkin. Ja hänkö on tarkoitettu kuninkaaksemme, pelastajaksemme ja Herraksemme? Kyllä. Meidän tulee hyväksyä Jeesus sellaisena kuin hän on ja tutustua häneen sellaisena kuin hän on. Meidän siis ei tule edes yritää kesyttää häntä tai tehdä hänestä pidetympää tai muodikkaampaa. Sillä Jeesus on täydellinen sellaisena kuin hän on. Hän ei tarvitse muuttumisleikkiä. Mutta meidän sydämemme tarvitsevat. Tule, Herra Jeesus!

 

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi,
että edes kuvittelemme Jeesuksen tarvitsevan muuttumisleikkiä.
Sen sijaan, Herra, meidän sydämemme tarvitsevat sitä.
Auta meitä seuraamaan Jeesusta maailmallisten ajatusten sijaan,
sillä ainoastaan Jeesuksella on elämän sanat.
Auta meitä oppimaan tuntemaan Jeesus niin hyvin,
että rakastuisimme häneen aivan kokonaan.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Mitä mieltä sinä olet? Tarvitisisiko Jeesus muuttumisleikin vai ei? Tarvitsisiko sinun sydämesi muutosta? Onneksemme juuri Jeesuksen tähden Jumala voi muuttaa kivisydämemme lihasydämeksi. Ja mikäs sen ihanampaa! Opettele tuntemaan Jeesus ja tulet huomaamaan kuinka täydellinen hän on. Ole suurenmoisesti siunattu, ystäväni! Jeesusta parempaa ystävää ei olekaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *