armoa arkeesi

Jumalan armon ja rakkauden arvoinen

Jumalan armon ja rakkauden arvoinen

Oletko mielestäsi Jumalan armon ja rakkauden arvoinen, iankaikkisen elämän ja muiden Jumalan siunausten arvoinen? Toivon niin. Koska silloin olet avoinna Jumalalle ja pelastukselle yksin armosta eikä ansiosta. Anna kun selitän.

Näin pääsiäisaikaa elettäessä tykkään lukea Apostolien tekoja. On hieno nähdä, mitä opetuslapset tekivät Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen. Tänä aamuna muutama Paavalin ja Barnabaan juutalaisille pitämän puheen sana kosketti minua ja sai minut ajattelemaan.

Silloin Paavali ja Barnabas sanoivat heille suorat sanat: »Kaikkein ensimmäiseksi Jumalan sana oli julistettava teille. Mutta koska te torjutte sen ettekä pidä itseänne iankaikkisen elämän arvoisina, me käännymme pakanoiden puoleen. (Ap. t. 13:46)

Paavalin ja Barnabaan mukaan nämä juutalaiset eivät pitäneet itseään iankaikkisen elämän arvoisina. Hylkäämällä Jumalan sanan he luopuivat osallisuudestaan pelastukseen.

Jumalan armon ja rakkauden arvoinen

Tämä on vakava asia, ystäväni. Minä luulen, että teemme itsekin juuri näin, hylkäämme Jumalan, koska emme ajattele olevamme hänen arvoisensa. Siksi saatamme alitajuisesti kieltää itseltämme muitakin hyviä asioita, koska ajatelemme, ettemme ole niiden arvoisia.

Mutta meidän arvomme tulee Jumalalta. Kukaan ei ole arvollinen omien ansioidensa mukaan. Jumala loi meidät ja rakastaa meitä niin paljon, että hän valmisti meille pelastuksen Jeesuksessa.

Juuri Jeesuksen tähden sinun on aika alkaa pitää itseäsi Jumalan armon ja rakkauden, iankaikkisen elämän ja muiden Jumalan siunausten arvoisena. Kohtele siis itseäsi rakkaudella ja kunnioituksella.

Iankaikkisen elämän ja siunausten arvoinen

Me olemme arvokkaita ja arvollisia Jumalan lapsina. Kun ymmärrämme tämän, pystymme vastaanottamaan Jumalan armon ja iankaikkisen elämän Jumalan lahjoina. Jos emme ymmärrä tätä, hylkäämme Jumalan lahjat ja käännymme pois Jumalasta. Tai yritämme epätoivoisesti tehdä itsestämme arvollisia tai muuten pelastautua omilla ansioillamme. Niin tehdessämme hylkäämme Jumalan yhä uudelleen.

Jos tunnet itsesi arvottomaksi, pyydä Jumalaa näyttämään sinulle kuinka tärkeä sinä olet hänelle. Tai jos tunnet, ettet sinä tarvitse Jumalan rakkautta tai muitakaan hänen lahjojansa, pyydä Jumalaa osoittamaan sinulle miksi sinä – niin kuin kaikki muutkin – tarvitset kipeästi Jumalan armoa. Hän kyllä vastaa.

Jumalan sydän on täynnä armoa ja rakkautta kaikki kohtaan. Älä paaduta sydäntäsi ja käänny pois Jumalasta. Sen sijaan vastaanota Jumalan lahjat kiitoksen kanssa. Ylistä Jumalaa hänen rakkaudestaan. Iloitse pelastuksesta. Jeesuksen tähden sinä olet Jumalaan armon ja rakkauden arvoinen. Mikään ei koskaan muuta sitä.

Rakas Jumala,
Kiitos ehdottomasta rakkaudestasi.
Auta meitä näkemään itsemme sinun silmilläsi:
olemme armosi ja rakkautesi arvoisia.
Sinun tähtesi olemme iankaikkisen elämän ja siunausten arvoisia.
Kiitos!
Me rakastamme ja ylistämme sinua ikuisesti.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Ole suuresti siunattu, ystäväni. Armoa et voi ansaita, mutta saat Jumalan lapsena sen iloisesti vastaanottaa. Jumala on katsonut sinut niin arvokkaaksi, että hän lähetti oman poikansa kuolemaan puolestasi. Tämä on sinun identiteettisi. Tästä lähtökohdasta käsin voit vastaanottaa kaikki Jumalan lahjat. Iankaikkinen elämä odottaa kaikkia, jotka vastaavat Jumalalle kyllä. On siis selvästikin juhlan paikka. Iankaikkisen juhlan paikka. Hallelujaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *