uskossa kasvaminen

Karsiminen on armoa

karsiminen on armoa

Karsimiseen tuntuu liittyvän paljon negatiivisia mielikuvia, joten me mielellämme välttelemme sitä, eikö totta? Ehkä vielä ajoittaisen karsimisen voisimme hyväksyä, mutta karsiminen elämäntapana saa meidät pakenemaan. Kuitenkin olen alkanut muuttaa mieltäni karsimisen suhteen. Se johtuu Johanneksen evankeliumin 15. luvun lukemisesta uudelleen ja uudelleen. Vain kuolleet oksat leikataan pois, loput puhdistetaan. Karsiminen ei siis olekaan rangaistus. Sen sijaan karsiminen on armoa. Se on siunaus. Miten ihmeessä?

»Minä olen tosi viinipuu, ja Isäni on viinitarhuri. Hän leikkaa minusta pois jokaisen oksan, joka ei tuota hedelmää, mutta jokaisen hedelmää tuottavan oksan hän puhdistaa liioista versoista, jotta se tuottaisi hedelmää entistä enemmän. (Joh. 1:1-2)

Hengellinen elämämme on täysin riippuvainen armosta. Me emme ole elossa ilman yhteyttämme Jeesukseen. Mutta Jumala haluaa meille vielä enemmän, hän haluaa meidän olevan hedelmällisiä. Eikä vain pikkuisen hedelmällisiä, vaan superhedelmällisiä, niin että kantaisimme koko ajan maukkaampia ja parempia hedelmiä kuin ennen. Jumala haluaa meidän elämämme olevan yltäkylläisiä. Ei omasta voimastamme vaan Jumalan armosta. Ja siksi hän haluaa karsia meidän elämäämme, puhdistaa meidät liioista versoista. Jumala haluaa osoittaa meille enemmän armoaan ja rakkauttaan, hän haluaa näyttää miten ihmeellistä elämä hänessä todella on.

Karsiminen on armoa

Todellakin, karsiminen on armoa, joten huomaan sanovani ’kyllä, kiitos’. Sillä minä haluaa kokea enemmän armoa ja haluan olla vielä hedelmällisempi. Entä sinä? Mitä sinä ajattelet? Miltä nykypäivän hengellinen karsiminen voisi olla?

Francis Chan on sanonut ”Suurin pelkomme ei pitäisi olla epäonnistuminen, vaan onnistuminen asioissa, joilla ei ole väliä”. Ja juuri nämä asiat, joilla ei ole väliä, pitää karsia pois elämästämme, jotta voimme kasvaa hengellisesti ja tuottaa yhä nemmän hedelmää. Tämä ei tarkoita, että kaikki ilo elämästämme olisi peruttu. Päinvastoin. Mutta se tarkoittaa, että meidän ei pidä tyytyä muuhun kuin aitoon iloon ja todelliseen elämäntarkoitukseen.

Karsiminen on armoa meitä kohtaan. Joten otetaan se vastaan. Jumalan tarkoitus on tehdä meistä parempia, pyhempiä, onnellisempia. Minä olen ottanut haasteen vastaan. Jumala tekee minusta enemmän oman itseni, hän tekee minusta sellaisen, kun hän on minut tarkoittanut. Hän haluaa tehdä saman sinulle. Mitä sinä vastaat?

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi, että olemme vältelleet karsimista.
Sinä et haluaa rangaista meitä vaan siunata.
Olemme avoimia karsimiselle, armollesi.
Tee meistä, mitä haluat.
Pysymme Jeesuksessa ja kiitämme sinua elämästämme.
Näytä meille, mikä on tärkeää ja mikä ei.
Auta meitä tuottamaan maukkaampaa ja parempaa hedelmää.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Karsiminen on armoa. Vau. Jumalan tarkoitus on auttaa meitä, ettemme näänny, vaan jaksamme tuottaa hedelmää. Tiedäthän, miten puiden rungoista (esim. lehmusten) rungoista poistetaan versoja kesäisin? Juuri sellaista karsimista ja puhdistamista Jumala haluaa meille tehdä, nätisti muistuttaa meitä, ettemme hukkaisi aikaamme turhanaikaisiin asioihin. Mitähän nämä asiat sinun elämässäsi voisivat olla? Rukoile, Jumala aivan varmasti vastaa sinulle. Ja muista, ettet omavoimaisesti rupea hengelliseen suursiivoukseen. Jumalan armovoima pesee sinut puhtaaksi huolella ja hellästi. Ole suuresti siunattu, ystäväni!

2 thoughts on “Karsiminen on armoa

  1. Kiitos, oli niin siunaavaa tekstiä ja aivan kuin omasta elämästäni. Seurasin podcastiasi ja samalla koin suurten muutosten tulevan. Elämässäni heittikin valtavan monet asiat ylösalaisin. Jumala ravisteli todella ja ei en ollut hetkeäkään Hänen armostaan ulkopuolinen vaikka kun katse lipsahteli olosuhteisiin niin, voih mikään ei näyttänyt olevan mallillaan. Hengelliset taistelut ovat niin kovia, että Jumala tarvitsee meitä uudistettuina ja Hänen hyviä tekojaan tekemään. Ihanasti Hän myös antoi siunauksia joka päivälle niille raskaillekin.
    Jos en kuitenkaan olisi suostunut tuohon karsintaan ja luottanut Jumalan lupauksiin olisin menettänyt paljon. Nyt vain näytti, että menetän mutta tosiasiassa siunauksia tulee vain lisää! Kiitos Jumalalle ja armoa arkeemme!

  2. Kiitos, Ritva, kommentistasi. Mahtavaa kuulla, miten Jumala tekee työtään sinussa. Näin se juuri on, katse Jeesuksessa jaksamme, mutta jos tuijotamme vaikeuksiimme tai omaan napaamme, emme jaksa. Mutta onneksi saamme aina aloittaa uudestaan eikä Jumalan rakkaus meihin horju. Annetaan Taivaan Isän tehdä työtään meissä niin siunauksetkaan eivät koskaan lopua. Ole suuresti siunattu, ihana sisareni Kristuksessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *